G
gina501
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 218
Kochani,potrzebuje waszej pomocy.Chce starac sie po raz drugi o Kur ( Sanatorium),mieszkam na Nordchein Westwalen (niemcy).Rentenversicherung mi powiedzialo ze mam wypelnic papiery i im odeslac,ze te dokumenty musza byc Begutachten( tzn zaopiniowane) przez Gutachter(lekarza orzecznika).Wypisujac papiery sa tam 2 rubryki w ktorych mam wskazac i wpisac dane lekarza ktory ma uprawnienia jako Gutachter i ktory znajduje sie na ich liscie. A skad niby mam wiedziec ktory lekarz jest na ich liscie ?! Podalam im telefonicznie swojego ortopede-i odpowiedzieli mi ze tego nie ma na ich liscie.Nie oddalam wiec papierow.Znalazlam jakas liste Gutachterow w internecie ,ale tam z mojej miejscowosci jest tylko 5-ciu i wszyscy to neurolodzy! Ja nie jestem chora na glowe tylko na kregoslup,a juz zdazylam poznac takich lekarzy orzecznikow co to sa tylko po to by odrzucac i robic z chorych osob --na papierze -jako zdrowych.Chcialabym prosic --moze ktos ma ,wie,lub zna -albo gdzie tako liste moge znalesc? albo link by mi podrzucil?Chodzi o okolice Dortmundu. Bede wdzieczna. Czekam.