K
kala698
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Mam taki problem mały, 2 dni temu zgłosiłam na KP gwałt, przesłuchiwano mnie przez 2 dni w KP i prokuraturze, oprócz tego przesłuchiwane były moje dwie przyjaciółki które widziały mnie parę godzin po zdarzeniu, w prokuraturze pokazane były smsy które do nich w nocy pisałam że zostałam zamknięta itp. Sprawcy oczywiście nie przyznają się do winy a dziewczyna która była też w mieszkaniu stanęła po ich stronie tj powiedziała że spała i że jest mało prawdopodobne żeby mi coś zrobili i że na pewno gdybym chciała mogłabym swobodnie wyjść z mieszkania. Robiono mi obdukcję ( obrażeń nie mam żadnych), badania krwi ( wypiłam w ten wieczór 3 piwa), wymaz z ust i innych miejsc i zabrali ubrania w których byłam ( po zdarzeniu nie zdążyłam się przebrać i wykąpać). Sprawców było trzech. I teraz moje pytanie jest takie - jakie są szanse na wygranie tej sprawy? nie ukrywam że boję się strasznie tego wszystkiego, jednym słowem wysiadam już psychicznie bo co chwile muszę sobie wszystko przypominać i opowiadać na przesłuchaniach.
Nie wiem też czy mam sobie załatwiać jakiegoś adwokata czy nie.
Proszę o szybką pomoc w tej sprawie.
Nie wiem też czy mam sobie załatwiać jakiegoś adwokata czy nie.
Proszę o szybką pomoc w tej sprawie.