Handel moim kontem na facebooku. Haker znany.Podszywanie.Policja?

• Autor wątku Autor wątku wiralless
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

wiralless

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam 15 lat i poważny (jak dla mnie) problem. Iść na policję?

Wczoraj wieczorem dostałam od obcej dziewczyny linka z dopiskiem, że obrażają mnie na jednej z grup i dodają informacje z fb.
Jednak się na to nabrałam,ponieważ chwilę wcześniej skomentowałam jeden z postów na owej grupie. Po kliknięciu link przekierował mnie na bardzo dziwną stronę, nie umiem jej opisać.Gdy z niej wyszłam zostałam wylogowana z portalu facebook, a po próbie powtórnego zalogowania e mail i hasło było błędne. Krótko mówiąc zostało zmienione.
Zdążyłam napisać przyjacielowi, że zdarzyła się owa sytuacja po czym straciłam również komunikator messenger(polączony z kontem facebook).
Zalozylam szybko nowe konto, zeby móc zglaszac tamte i miec kontakt z przyjacielem.
Dostal on chwilę później zboczoną wiadomość o treści "Kochanie mam ochotę"...
Pozniej przyznal, że ukradł konto, bo niby kręciłam z 2 facetami.;)
Po wyslaniu przeze mnie legitymacji dla facebook profil jest chwilowo nieczynny bo trwa weryfikacja na 7 dni.
Nic nie dala bo moge tylko zmienic haslo, a nie moge tego zrobic bez e mail.
Login haslo ma haker.
Dodal post na grupie w ktorej bylam (mam dowod screen znam linki do tych 2 kont)
jak pisze z gościem cytuję:
-"ej to dasz te pasy do jej konta?
-powiedzialem ci ze jak zaplacisz to dostaniesz
-co ci zalezy? bys dal za darmo jak kumpel kumplowi"
:)

Mają dostęp do prywatnych zdjec,wiadomosci. Szczegolnie zdjec,ktorych mial nikt nigdy nie widziec. Moga sie podszywac i pisac do moich znaj. Przeciez tak nie mozna! A jak wysla znajomym te zdj i wiadomosci? Jak wrzuca je na jakies stronki? Sprzedadzą dalej jak...nie powiem kogo:)
Wszystko bylo wysylane prywatnie, nic publicznie dla znajomych itp.
Oni bez mojej zgody sprzedaja moje dane osobowe,zdjecia,wiadomosci.
To napewno musi byc karalne! Moge isc z tym na policje?
Co powiedzieć i jak się bronić?
Mam pare screenow ulatwiajacych prace i linki kont ulatwiajacych namierzenie. Nie chce tylko zeby dalej mieli moje konto informacje i prywatne zdjecia.
Proszę o pomoc.

Powiedz rodzicom, zgłoście na policje.
Nie wróżę sukcesu.

A ja bym zaczał od zainstalowania dobrego programu antywirusowego

maniek6 napisał:
Powiedz rodzicom, zgłoście na policje.
Nie wróżę sukcesu.

Nie wróżysz suckesu? z jakiego powodu? sprawa jest bardzo prosta.

swoją drogą gdzie trzeba mieć mózg, aby trzymać na jakimkolwiek portalu/poczcie/wirtualnym dysku jakieś intymne zdjęcia- bo pewnie o takich pisze autorka.. no ale jak robią to gwiazdy to co się dziwić, że potem małolaty powtarzają.

wydaje mi sie ze podchodzi pod art. 267 KK, ale historia sie nie trzyma kupy jak dla mnie, jak wygladala ta strona na ktora wszedlas? gdzie dostalas wiadomosc od tej dziewczyny?

jesli zalogowalas sie na stronie ktora wyslala ci ta dziewczyna to zapewne byl najzwyklejszy phising, mozliwe ze jest to uwzglednione w art. 287 KK

linkować proszę do stron urzędowych. mod

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Komunikator. Aplikacja Messenger. Wysłała mi takiego linka pisząc, że ktoś mnie tam obraża. Kliknęłam i przeniosło mnie na czarną stronę, z ładowaniem i jakimiś angielskimi napisami. Wyszłam szybko ale za późno.
Wyslala te stronę, bo wspomniany wcześniej chłopak jej kazał. Nie zrobil tego osobiscie, myslal że nie odkryje że to on. Ma 18lat

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
To najzwyklejsza facebookowa app'ka. Pewnie gdzieś na stronie kliknęłaś, w jakiś np. krzyżyk zamknięcia, pod którym to ukryty był przycisk nadający uprawnienia do pisania i wysyłąnia widomości w Twoim imieniu. Wystarczy w opcjach FB wyłączyć te aplikację.

https://www.facebook.com/help/211829542181913

Potem zmień hasło do konta.

To nie jest zadna aplikacja i nie nie moge zmienic hasla. Probowano juz wszystkiego. Teraz wysyla na grupach facebookowych moje zdj z messengera Co dziwne
ze swojego konta..

Szukaj porady na forach informatycznych. Zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót