W
wiralless
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam 15 lat i poważny (jak dla mnie) problem. Iść na policję?
Wczoraj wieczorem dostałam od obcej dziewczyny linka z dopiskiem, że obrażają mnie na jednej z grup i dodają informacje z fb.
Jednak się na to nabrałam,ponieważ chwilę wcześniej skomentowałam jeden z postów na owej grupie. Po kliknięciu link przekierował mnie na bardzo dziwną stronę, nie umiem jej opisać.Gdy z niej wyszłam zostałam wylogowana z portalu facebook, a po próbie powtórnego zalogowania e mail i hasło było błędne. Krótko mówiąc zostało zmienione.
Zdążyłam napisać przyjacielowi, że zdarzyła się owa sytuacja po czym straciłam również komunikator messenger(polączony z kontem facebook).
Zalozylam szybko nowe konto, zeby móc zglaszac tamte i miec kontakt z przyjacielem.
Dostal on chwilę później zboczoną wiadomość o treści "Kochanie mam ochotę"...
Pozniej przyznal, że ukradł konto, bo niby kręciłam z 2 facetami.
Po wyslaniu przeze mnie legitymacji dla facebook profil jest chwilowo nieczynny bo trwa weryfikacja na 7 dni.
Nic nie dala bo moge tylko zmienic haslo, a nie moge tego zrobic bez e mail.
Login haslo ma haker.
Dodal post na grupie w ktorej bylam (mam dowod screen znam linki do tych 2 kont)
jak pisze z gościem cytuję:
-"ej to dasz te pasy do jej konta?
-powiedzialem ci ze jak zaplacisz to dostaniesz
-co ci zalezy? bys dal za darmo jak kumpel kumplowi"

Mają dostęp do prywatnych zdjec,wiadomosci. Szczegolnie zdjec,ktorych mial nikt nigdy nie widziec. Moga sie podszywac i pisac do moich znaj. Przeciez tak nie mozna! A jak wysla znajomym te zdj i wiadomosci? Jak wrzuca je na jakies stronki? Sprzedadzą dalej jak...nie powiem kogo
Wszystko bylo wysylane prywatnie, nic publicznie dla znajomych itp.
Oni bez mojej zgody sprzedaja moje dane osobowe,zdjecia,wiadomosci.
To napewno musi byc karalne! Moge isc z tym na policje?
Co powiedzieć i jak się bronić?
Mam pare screenow ulatwiajacych prace i linki kont ulatwiajacych namierzenie. Nie chce tylko zeby dalej mieli moje konto informacje i prywatne zdjecia.
Proszę o pomoc.
Wczoraj wieczorem dostałam od obcej dziewczyny linka z dopiskiem, że obrażają mnie na jednej z grup i dodają informacje z fb.
Jednak się na to nabrałam,ponieważ chwilę wcześniej skomentowałam jeden z postów na owej grupie. Po kliknięciu link przekierował mnie na bardzo dziwną stronę, nie umiem jej opisać.Gdy z niej wyszłam zostałam wylogowana z portalu facebook, a po próbie powtórnego zalogowania e mail i hasło było błędne. Krótko mówiąc zostało zmienione.
Zdążyłam napisać przyjacielowi, że zdarzyła się owa sytuacja po czym straciłam również komunikator messenger(polączony z kontem facebook).
Zalozylam szybko nowe konto, zeby móc zglaszac tamte i miec kontakt z przyjacielem.
Dostal on chwilę później zboczoną wiadomość o treści "Kochanie mam ochotę"...
Pozniej przyznal, że ukradł konto, bo niby kręciłam z 2 facetami.
Po wyslaniu przeze mnie legitymacji dla facebook profil jest chwilowo nieczynny bo trwa weryfikacja na 7 dni.
Nic nie dala bo moge tylko zmienic haslo, a nie moge tego zrobic bez e mail.
Login haslo ma haker.
Dodal post na grupie w ktorej bylam (mam dowod screen znam linki do tych 2 kont)
jak pisze z gościem cytuję:
-"ej to dasz te pasy do jej konta?
-powiedzialem ci ze jak zaplacisz to dostaniesz
-co ci zalezy? bys dal za darmo jak kumpel kumplowi"
Mają dostęp do prywatnych zdjec,wiadomosci. Szczegolnie zdjec,ktorych mial nikt nigdy nie widziec. Moga sie podszywac i pisac do moich znaj. Przeciez tak nie mozna! A jak wysla znajomym te zdj i wiadomosci? Jak wrzuca je na jakies stronki? Sprzedadzą dalej jak...nie powiem kogo
Wszystko bylo wysylane prywatnie, nic publicznie dla znajomych itp.
Oni bez mojej zgody sprzedaja moje dane osobowe,zdjecia,wiadomosci.
To napewno musi byc karalne! Moge isc z tym na policje?
Co powiedzieć i jak się bronić?
Mam pare screenow ulatwiajacych prace i linki kont ulatwiajacych namierzenie. Nie chce tylko zeby dalej mieli moje konto informacje i prywatne zdjecia.
Proszę o pomoc.