hdplayer.pl

• Autor wątku Autor wątku mska18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mska18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, proszę o pomoc. Byłem naiwny uwierzyłem ,że można za darmo obejrzeć bez limitu film w internecie wysłałem smsa aktywującego, który pobrał mi ponad 30zl a nadal nie mogę korzystać z serwisu i oglądać filmów. Zacząłem szukać informacji na temat tej strony i ludzie wypowiadają się,że to oszuści.Co mam zrobić? Czy oni nadal bezkarnie będą oszukiwać ludzi? Jak odzyskać stracone pieniądze?Zagranie bazujace na niedopowiedzeniu, ludzkiej naiwnosci, matactwie.
Jak dojść swoich praw?

Co to znaczy "a nadal nie mogę korzystać"? Czytałaś regulamin? Kontaktowałaś się z obsługą?

Mam ten sam problem pobierali mi z konta pieniądze za smsy które niby umożliwiały korzystanie z ogladania ale ja nie mogłam się u nich zalogować. Mają tak pokrętny regulamin, że zastanawiam się nad tym, gdzie złożyć na nich skargę. Bo też reklamowali się, że rejestracja darmowa i oglądanie, zablokowałam konto u swojego operatora, ale nie wiem czy to wystarczy.

Dzięki, a czy nie można jakoś też poinformować np. administratora strony ,że ich praktyki są co najmniej niedozwolone? Bo na pewno już wiele osób nabrało się w taki sposób jak ja, napisałam do nich, że rezygnuję, to odpowiedzieli po 14 dniach, że powinnam wysłać jakiegoś tam sms, a nie pisać do nich, też dziwne, że rezygnacji nie mogę przekazać inaczej a nie sms, którego boję się wysyłać, aby znowu nie skasowali po około 18 zł brutto. Zamknięte koło jak dla mnie, ale do UOKiK zgłoszę, tylko muszę przygotować jakąś dokumentację przypadku.

rambulina napisał:
czy nie można jakoś też poinformować np. administratora strony ,że ich praktyki są co najmniej niedozwolone?
Oczywiście że można. Jeśli tylko masz do nich kontakt i lubisz marnować czas :D

Czasu mam całe mnóstwo i mogę go w ten sposób marnować, tylko nie wiem jak znaleźć namiar na takiego administratora, może mi ktoś podpowiedzieć gdzie trzeba szukać takiego kontaktu

Witam mam ten sam problem z HD Player i chciałbym się dowiedzieć czy komuś( a jeśli tak to w jaki sposób) udało się rozwiązać tę sprawę.

Ja jak już wcześniej pisałam zablokowałam pobieranie pieniędzy z mojego konta u operatora sieci komórkowej, a do nich wysłałam 3 maile aby mnie nie nękali. Nie pisałam żadnych sms, bo mam na nich blokadę a poza tym mam bojaźń, że będą chcieli znowu coś pokręcić. Jak na razie to dałam spokój z innymi działaniami, postraszyłam ich UOKiK i może to zaskutkuje, ale mam spokój, chyba ze wystąpią do sądu, to wtedy zacznę działać.:what:

Witam ja niestety popełniłam ten sam błąd z HD Player.Wysłałam sms wczoraj, dzisiaj sprawdziłam ile kosztuje ponad 30zł. przy wysyłaniu sms dostałam informacje,że koszt sms zgodnie z taryfą operatora kwota jednak nie była podana.
Oczywiście nie mogłam skorzystać z usługi za którą zapłaciłam. Nie chcę mieć nic wspólnego z tą stroną proszę o pomoc jak po kolei mam się z tego wycofać w formie jak najprostszej, ponieważ jestem na tyle głupia,że dałam się wkręcić.Pozdrawiam:)

Zastanawia mnie skąd wzięło się te ponad 30 zł jak w regulaminie jest taki zapis:
2. Użytkownik obciążany jest opłatą w wysokości (15 zł netto / 18,45 zł brutto) za otrzymanie każdej wiadomości MT wysłanej do niego w ramach Serwisu (1 x tygodniowo) wg. ustalonego harmonogramu pkt. II.4. Pierwsza płatna wiadomość MT wysyłana jest podczas zapisywania do usługi MT.

Co dziwne oszuści na stronie regulaminu nie piszą o stawkach za wysłanie sms, tylko jest odnośnik, który odsyła nas na inną stronę.

Szczerze nie wiem.
Proszę mi powiedzieć czy jak usunę konto to będzie koniec kłopotów z tymi oszustami czy jeszcze mam zablokować sms u operatora mojej sieci komórkowej?Pozdrawiam:)

W regulaminie jest napisane, że musisz najpierw dezaktywować konto, bo co tydzień będzie pobierać (15 zł netto / 18,45 zł brutto).

5. Dezaktywacji usługi można dokonać poprzez wysłanie wiadomości SMS o treści STOP HDPLAYER pod numer 61515

Regulamin: Regulamin MT

Bardzo dziękuję za pomoc pozdrawiam:)

Czy wysłanie tego smsa pomogło ? Czy muszę usunąć konto z ich strony ? Niestety mam ten sam problem :( Proszę o pomoc.

Bardzo często na Wirtualnej Polsce w każdych tematach ukazują się posty zachęcające do oglądania filmów na ich stronie. Jeśli w odpowiedzi napisze się, ze to oszuści i wyłudzają za 1 SMSa - 30 zł, post nie ukazuje się, jest niedopuszczany. Wirtualna Polska współpracuje z tymi oszustami, to już zakrawa na skandal.

Ostatnia edycja:
Generalnie to działają zgodnie z prawem i nic im nie można zarzucić. Wykorzystują brak wiedzy ludzi o smsach premium u swojego operatora oraz brak czytania regulaminów.

Powrót