hdplayer.pl

• Autor wątku Autor wątku mska18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam.
Wpadłem w to samo bagno.
Wysłałem sms-a aktywującego na numer 92550 (zachciało mi się oglądania) .Dostałem maila zwrotnego z info utworzenia konta.
Oczywiście to jedna wielka sciema i wałek polegający na uszczupleniu mojej kasy o 30,75.
Mam pytanie odnośnie rezygnacji z tego serwisu który jest oszustwem.
Widzę że pomysłodawcy posiadają dwie strony hdplayer.pl i playhd.pl (odpowiednio dla strony hdplayer.pl regulamin , dla strony playhd.pl regulamin MT)
Różnice są w regulaminie tych stron. Szczególnie w numerach specjalnych i tym że w regulaminie playhd.pl pisze jak zrezygnować z tego bagna , a w regulaminie hdplayer.pl nie ma takich informacji. Mam pytanie który regulamin mnie dotyczy ? Może oba? Pod który ja należę i jak skutecznie zamknąć usługę tego serwisu.
Ponieważ ja wykupiłem te bagno przez stronę hdplayer.pl , mam pytanie co mam zrobić żeby zrezygnować z tej psełdo usługi . Ponieważ obawiam się że w przyszłości ktoś kiedyś będzie nękał mnie o jakieś kwoty za tak zwane korzystanie z usługi.
Zmiana numeru nie wchodzi w grę , ponieważ mam abonament.
Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Dodam że sms-y na numery specjalne już zablokowałem u operatora, ale czy to zamyka sprawę?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
A wystarczyło przed wysłaniem SMSa, w GOOGLE wpisać "hdplayer opinie" i byłoby wszystko jasne, że to naciągacze i złodzieje.
Niestety nie wiem jak masz wyplatać się z tej kloaki.

Witam!
Ja również skorzystałem z tej propozycji. Jest skuteczna! Bardzo,bardzo dziękuję! Wszystkie inne próby nic nie załatwiają.
Dzięki za pomoc!

Potwierdzam!
Rozwiązanie wskazane powyżej jest skuteczne !!!! Dzięki :cool:

Czyli należy zablokować numery specjalne i to załatwi sprawę ?

Karoolciag napisał:
Czyli należy zablokować numery specjalne i to załatwi sprawę ?
JA tak zrobiłem i żadne opłaty nie mam naliczane. Tylko że nie wiem czy po jakimś czasie , ktoś się nie upomni o jakąś kase.
Oby nie.

Ostrzegam przed serwisem hdplayer. Szukałem wniosku o doliczenie stażu pracy do emerytury. Na stronie wzor_pisma_do_ZUS_o_doliczenie_stazu_pracy_do_e(...).zip pojawiła się prośba o podanie nr telefonu. Podaj numer telefonu aby otrzymać darmowy kod weryfikacyjny aby pobrać plik.

Jest to zabezpieczenie przed automatycznymi programami do pobierania, które spowalniają nasze serwery. Podałem nr a w odpowiedzi otrzymałem nr kodu aby aktywować usługę. Po wpisaniu przesłanego kodu otrzymałem od HDPLAYER wiadomość. Otrzymasz 1 wiadomość tygodniowo.Opłata za każdy SMS przychodzący wynosi 18,45. Czy istnieje szansa odzyskania żądanej kwoty, gdyż nie chciałem korzystać z serwisu HDPLAYER a tylko pobrać plik z wnioskiem?

Ja trafiłam na taką stronkę z kuponami do maka, trzeba podać nr telefonu (zabezpieczenia jak w tym przypadku z zusem) i oni wyślą kod aktywacyjny z ofertą limitowaną. Jeszcze żeby dostać się na tą stronę trzeba było udostępnić tych oszustów na facebooku. Oczywiście przyszedł sms od nr 61515 "agencja internetowa ibea. Subskrypcja serwisu hdplayer została rozpoczęta. Otrzymasz 1 wiadomość tygodniowo. Opłata za każdy sms przychodzący wynosi 18,45 pln vat (...) ". Pieniędzy mi nie pobrali ponieważ i tak nie mam nic na koncie. Usługę natychmiast dezaktywowałam przez wysłanie na ten nr smsa "stop hdplayer". Boję się, że przy doładowaniu konta oszuści pobiorą opłatę. No, ale trudno, najwyżej zmienię numer :/

Kochani, ja swój telefon na takie numery specjalne zablokowałam u operatora już prawie rok temu, ale niestety pobrali i za parę tygodni niby korzystania z ich usług. Jeśli kiedykolwiek się odezwą z chęcią odzyskania niby swoich pieniędzy to trzeba ich postraszyć sądem i już.Sprawa prosta, ponieważ to złodzieje i naciągacze i tego się będą bali, bo w Polsce już mają nieźle nagrabione. Ale że mają tyle tupetu, aby zakładać nowe strony i wciąż ludzi naciągać! No tak, hochsztaplersto i oszustwo przecież w Polsce lepiej popłaca niż uczciwa praca.:(:(

Witam, mam problem również z HD PLAYER, chciałem ściągnąć głupie spolszczenie do gry, i miałem wysłać sms-a aby potwierdzić to że nie jestem "botem" więc podałem swój nr, i dostałem ową wiadomość sms "Twoj PIN do aktywacji prenumeraty HDPLAYER to xxxxx. Wpisz PIN na stronie www. Koszt subskrypcji to 18,45PLN za kazdy otrzymany SMS/MMS" Więc poszukałem na stronach i wysłałem sms-a o treści "STOP HDPLAYER" na nr. 61515 i nagle dostałem sms-a od nr. 6000 Nie jestes zarejestrowany. Mam telefon w sieci Play i chciałem się od was dowiedzieć czy będę dostawał sms-y na kwote 18,45 czy mogę spać spokojnie, nie martwiąc się o to ?? Będę ogromnie wdzięczny za pomoc, oraz odpowiedź.

Pozdrawiam.

Może "Dzień dobry" zabrzmi w tym momencie głupi, bo jakiż on dobry, skoro i ja dałam się naciągnąć. Otrzymałam wiadomość, że aby wyłączyć usługę, należy wysłać sms o treści STOPPLAYER na na numer 61515. Kiedy to zrobiłam ,niemal natychmiast otrzymałam odpowiedź:Błędna komenda. Poprawne komendy to: START NAZWAUSŁUGI, STOPNAZWAUSŁUGI, LISTA. Spróbuj jeszcze raz. Czy naprawdę wystarczy zablokować ich usługę u operatora?
Pozdrawiam

Witam,
mam ten sam problem, chciałam pobrać pewne materiały i wpisałam swój nr. telefonu i dostałam SMS-a, który zawierał pin aktywujący do prenumeraty, koszt, prawie 19zł. oczywiście nie aktywowałam tego pliku. Proszę o pomoc czy zapłacę za tego SMS-a i czy jeżeli nie aktywowałam tej prenumeraty tym kodem to już nie będą mi przychodzić SMS-y za które będę musiała płacić. Jeżeli ktoś miał podobny problem napiszcie mi jak można się z nimi skontaktować, żeby nic mi nie wysyłali.

Przed skorzystaniem z uslug wybranej firmy najpierw sie ja sprawdza w internecie...

Jebani złodzieje....Pobierają kasę....nie można się od nich uwolnić....nie ma się jak wymiksować....wszystko nie działa....przysyłają jakieś kody, które nie działają...i nie ma dalszej możliwości ruchu....Co robić? Naiwnie uwierzyłam, że mogę obejrzeć mecz siatkówki Polska Rosja gratis i tak się zaczęło....Niech mi ktoś pomoże....
jak się od nich uwolnić....Ania.

:!:

Nie wiem w jakiej jest Pan sieci komórkowej, ja w PLUSIE. Pojechałam do PLUSA i podali mi numer blokady na nich. Treść: Stop HDPLAYER

koniecznie drukowanymi literami i wysyła Pan na numer 61515

Za chwilę przychodzi sms zwrotny o zakończeniu subskrycji serwisu HDPLAYER

W ciągu 3 tygodni ściągnęli mi 6 razy kasę, banda skurwy....Niech Pan się broni

Pozdrawiam, Ania.:mad:

Sprawę należy rozwiązać następująco:
na stronie UKE:
wykazy i tablice numeracji
jest wykaz numerów. W wyszukiwarce wpisujemy 61515. Wyświetla nam się że podmiotem realizującym jest:
Teleaudio Dwa Sp. z o.o. Sp. Komandytowo-Akcyjna, Al. Jerozolimskie 81, 02-001 Warszawa
Kontakt do tych państwa znajdujemy na stronie (polecam dział reklamacji) na stronie: Teleaudio Dwa Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo Akcyjna | TELEAUDIO - Usługi SMS/MMS/IVR/TTS/INTERNET
Dzwonimy tam i mówimy, że chcemy wyłączyć usługę "prenumerata MT" z numeru 61515 gdyż padliśmy ofiarą oszustwa.
P.S. podmiot realizujący nie odpowiada za to co robią ich klienci czyli w tym wypadku właściciel serwisu HDPLAYER czyli wrocławska spółka Loupe HD new która jest firmą krzak i która Państwa w ten sposób oszukała.
Zalecam zatem grzecznie wyjaśnić sprawę i po zgłoszeniu chęci wyłączenia usługi przyjdzie nam SMS potwierdzający jej dezaktywację. Od tej pory możemy już spać spokojnie i nigdy nie podawać swojego numeru. Mam nadzieję że pomogłem.
Acha istnieje też możliwość zgłoszenia reklamacji na już pobrane opłaty - proszę pytać pod tym samym numerem.
Pozdrawiam,

Niestety, jak na razie na interncie pod numerem 92550 a raczej 4892550 są firmy które dostały zgodę UKE na zarabianie na lipnych programach i podstępnych cenach tychże programów.. np . lokalizator telefonów komórkowych...
Książka telefoniczna TPSA - namierzanie telefonów
z drugiej strony Urząd Ochrony Konsumenta żąda podpisu elektronicznego od osób ktorzy chcą powiadomić UOK o dokonanym przestępstwie..
Zresztą co z tego jak sprzedawca zostanie ukarany przez UOK, jak oszukany chce zwrotu pieniędzy.
Ciekawe kto w Polsce wygrał taką sprawę i otrzymał zwrot kosztów + odsetki i zwrot kosztów sądowych ??? :mad:

Powrót