Z
ZuzannaJoanna
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam,
przedstawię tu relację osoby, która nie korzystała wcześniej z usług *** i dostała właśnie tam prezent.
27.09.21. Dostałam od rodziny kupon na kurs prawa jazdy.
To nie jest tania rzecz jak wiemy.
Jednak jedyne widoczne informacje są widoczne na tym obrazku:
(zamazane zostały nazwiska od i dla kogo)
Jak widać nie ma nigdzie informacji ani odnośnika do nich.
Moja interpretacja: musi mieć długi okres ważności. (Wiem, naiwna.)
7.11.21 chcę użyć kuponu i chcąc wydrukować kupon wchodzę w 'drukuj kupon', a tam wszystkie informacje, łącznie z tą do kiedy był ważny, czyli 27.10.21r..
Teraz moim pytaniem jest, czy mogę zrobić reklamację na podstawie ustawy jako Towar niezgodny z umową?
Uważam, że umiejscowienie informacji pod przyciskiem wydrukuj, jest błędem z ich strony i wprowadzeniem również w błąd konsumenta.
'3. Obowiązki sprzedawcy
- udzielenie Konsumentowi jasnych, zrozumiałych i niewprowadzających w bład informacji w języku polskim, wystarczających do prawidłowego i pełnego korzystania ze sprzedanego towaru;'
Jak rozumiem, jest to też umowa zawarta na odległość, więc:
'obowiązki informacyjne Przedsiębiorcy, który jest zobligowany przekazać Konsumentowi informacje o (przekazane w sposób jasny, zrozumiały oraz łatwy do odczytania)'
Czy mogę na tym operować? Oraz czy rzeczywiście w ten sposób będę mogła dociec swojego poszkodowania i odzyskać pieniądze?
Pozdrawiam serdecznie,
Zuzanna
moderacja
przedstawię tu relację osoby, która nie korzystała wcześniej z usług *** i dostała właśnie tam prezent.
27.09.21. Dostałam od rodziny kupon na kurs prawa jazdy.
To nie jest tania rzecz jak wiemy.
Jednak jedyne widoczne informacje są widoczne na tym obrazku:
(zamazane zostały nazwiska od i dla kogo)
Jak widać nie ma nigdzie informacji ani odnośnika do nich.
Moja interpretacja: musi mieć długi okres ważności. (Wiem, naiwna.)
7.11.21 chcę użyć kuponu i chcąc wydrukować kupon wchodzę w 'drukuj kupon', a tam wszystkie informacje, łącznie z tą do kiedy był ważny, czyli 27.10.21r..
Teraz moim pytaniem jest, czy mogę zrobić reklamację na podstawie ustawy jako Towar niezgodny z umową?
Uważam, że umiejscowienie informacji pod przyciskiem wydrukuj, jest błędem z ich strony i wprowadzeniem również w błąd konsumenta.
'3. Obowiązki sprzedawcy
- udzielenie Konsumentowi jasnych, zrozumiałych i niewprowadzających w bład informacji w języku polskim, wystarczających do prawidłowego i pełnego korzystania ze sprzedanego towaru;'
Jak rozumiem, jest to też umowa zawarta na odległość, więc:
'obowiązki informacyjne Przedsiębiorcy, który jest zobligowany przekazać Konsumentowi informacje o (przekazane w sposób jasny, zrozumiały oraz łatwy do odczytania)'
Czy mogę na tym operować? Oraz czy rzeczywiście w ten sposób będę mogła dociec swojego poszkodowania i odzyskać pieniądze?
Pozdrawiam serdecznie,
Zuzanna
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: