Idzie cicha amnestia

• Autor wątku Autor wątku akila
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
niech składaja wnioski o odszkodowani wtedy zobacza ile to kosztuje a wystarczyl by podpis chyba ze ten podpis jest bezcenny

Takie wnioski o odzszkodowania ich zrujnaja , moze to ich nauczy wydawania słusznych kar.
Coraz cześciej zdarzaja sie sytuacje, ze ktos trafia tam choc jest niewinny poprzez pomówienie , czy tez niedopełnieni swoich obowiązków .
Przeciez o wiele prosciej jest postawic zarzuty i dziki nim od razu zamknąc człowieka a dopiero póżniej szukac tak naprawe prawdy .

forg napisał:
Po to, by pokazać, że nawet w najbardziej wiarygodnych dziennikach pisuje się artykuły delikatnie mówiąc .... nieprecyzyjne.

od kiedy skrajnie prawicowa, kontrolowana przez Skarb Państwa "Rzeczpospolita" jest najbardziej wiarygodnym dziennikiem?

Ostatnia edycja:
Heh, wiesz Comm... - też zwróciłam uwagę na te słowa Forga, jednak nie chciałam z nimi polemizować, bo każdy ma swoje zdanie..., ale fakt, że dla mnie to już nawet gazetą nie jest:)

communication napisał:
tylko pytanie, jakie odszkodowania? Za to że nie będzie amnestii?

wydaje mi się że raczej chodzi o nie humanitarne traktowanie więźniów, o przepełnienie w ZK i niezachowanie normy 3 metrów kwadratowych przysługujących na jednego więźnia

communication:) ja wiem że ty jesteś bardzo inteligentnym człowiekiem nie łap za słówka,wiadomo że chodzi o przepełnienie

akila napisał:
wydaje mi się że raczej chodzi o nie humanitarne traktowanie więźniów, o przepełnienie w ZK i niezachowanie normy 3 metrów kwadratowych przysługujących na jednego więźnia

W dalszym ciągu istnieje jednak (zgodny z konstytucją) Art. 165 § 1 kkw, który w obecnej sytuacji pozwala SW na skuteczną walkę z przeludnieniem :)

Art. 165. § 1. W okresie, o którym mowa w art. 164, skazany powinien w miarę możliwości odbywać karę w zakładzie karnym położonym najbliżej przyszłego miejsca zamieszkania.

określenie "w miarę możliwości" de facto (w obecnej sytuacji dot. przeludnienia) pozwala SW na dowolne osadzanie skazanego po ZK w całej Polsce.

witam mój dostał 3 lata pozbawienia wolnosci w lipcu staje na wokande bo mija połowa kary w zk Strzelin sprawuje się dobrze pracuje poza zakładem ma przepustki 7 dniowe.Czy jest szansa że wyjdzie po połowie bez problemu

wiwibis napisał:
witam mój dostał 3 lata pozbawienia wolnosci w lipcu staje na wokande bo mija połowa kary w zk Strzelin sprawuje się dobrze pracuje poza zakładem ma przepustki 7 dniowe.Czy jest szansa że wyjdzie po połowie bez problemu

wiwibis, nikt nie jest w stanie przewidziec czy wyjdzie z pierwszej wokandy, mój mąż też stawał i to dwa razy i blacha. a miał super opinie, praca w grupie wolnościowej, przepustki, wnioski nagrodowe. lepiej się nie nastawiac na pierwszą wokande.

ja wiem,ale tak mówią o tych przeludnieniach w więzieniach że myslałam że jest jakas szansa.

wiwibis napisał:
a jaka jest różnica kto występuje o WPZ

taka, że wniosek Dyrektora o wpz w Strzelinie = praktycznie 99% szans na wyjście na wolność. Warto się zatem o niego postarać.

z tego co mi sie kojarzy jak mi mój mówił to niby wychowawca z tym występuje.

Wychowawca wystąpić nie może, tylko dyrektor. Ale pewnie wychowawca poinformował o tym osadzonego i dlatego tak Ci powiedział.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót