Informacje o długu - skąd wziąć

• Autor wątku Autor wątku whispers
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Skąd wiesz o odsprzedaży długu? Bo tak napisałaś w pierwszym poście, ale na podstawie tego widzę, że nie został odsprzedany...

Próbowałam dowiedzieć się czegoś zaraz po rozwiązaniu umowy, ale za każdym razem sprowadzało się to do pozostawienia moich pytań bez odpowiedzi i nakłaniania do zapłaty w ciemno, więc to nie było tak, że wyłączyli mi numer, a ja olałam sprawę.

Opisałam też sytuację na forum operatora, gdzie właśnie poinformowano mnie, że skoro już nie operator się ze mną kontaktuje, a firma windykacyjna, to dług został odsprzedany.
Sam operator kontaktował się ze mną jedynie dwa razy - zerwana umowa i odpowiedź na prośbę rozłożenia na raty.
Po trzech miesiącach właśnie odezwała się już windykacja wysyłając maila takiego jak napisałam wyżej (wezwanie do zapłaty). Im również przedstawiłam sytuację, ale zamiast odpowiedzieć, odpisali jedynie, że chcą wyjaśnić sprawę telefonicznie, a ja tak jak uprzednio pisałam wolę mieć podkładkę i kontaktować się mailowo.

Dług nie został zapewne jeszcze sprzedany, informacja z forum od jakiegoś jełopa nic nie znaczy.

Idź do punktu obsługi i tam się dowiaduj.

karaczoch napisał:
a czy tego starego numeru nie musiała Pani rejestrować ( nie podała Pani dat to nie wiadomo o jakim okresie rozmawiamy) i czy czasem z tego powodu wyłączyli Pani numer.
Jeśli był to MIX, to była umowa i numer tym samym zarejestrowany. Co do kary umownej to trzeba by zobaczyć umowę na własne oczy. Moim zdaniem (na ten moment) jednak bezzasadna.

Powrót