G
gina501
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 218
Mam pytanie.W ub roku latem,syn poszedl do Szuldnerberatera w spr insolwencji.Pan ten oczywiscie rozmawial ze synem i ustalono ze najlepiej bedzie dla nich,jesli i on ( syn) i jego zona wejda w insolwencje ( ale kazde z osobna).Oczywiscie przyszlo co do uiszczenia oplaty u Schuldnerberatera po 700 euro od syna i 700 euro od synowej.Maja coreczke 5-cio letnia.Maja klopoty finansowe i dlatego najlepszym wyjsciem dla ich sytuacji jest prywatna insolwencja.Dotad syna zarobki " na reke "wynosily okolo 1400 euro na m-c ,a jego zony 850 euro " na reke".Od miesiaca synowa jest na Arbeitslozie.Syn od jutra zaczyna nowa prace i byc moze bedziemiec zarobek w granicach 1800 euro na reke. Skoro kazde z nich jest na "osobnej" insolwencji,jak bedzie ona wygladac dla kazdego z nich? Wiem ze kazde z nich bedzie miec w insolwencji przydzielonego Rechtsanwalta,do ktorego bedzie musial co m-c wysylac Kopie swojego zarobku.Ale interesuje nas,PO ILE beda miec potracane pieniedzy z wyplat? Kazde z nich?Jesli sa osobno ,to uwazam ze syn nie musi informowac swojego Rechtsanwalta o zarobkach zony ,a zona nie musi o zarobkach mezainformowac swojego Rechtsanwalta,bo w takim wypadku insolwencja sciagalaby z nich pieniadze podwojnie -jak rozumiem.Jak to sie przedstawia w wypadku malzenstwa? Ktos umialby mi to przyblizyc jasniej ? Dziekuje.