"Co do prawdziwosci informacji - czy założyłeś u nich tą prezentację czy nie ?
Jesli założyłeś, to zobowiazanie jest jaknajbardziej prawdziwe i cytowany przez ciebie przepis o grzywnie nie moze zostac zastoswany. Jesli nie ty to zrobiles to pewnie ktos to zrobil i moze ustal z nimi kto to zrobil . Osobiscie watpie zeby oni robili taką podpuche ze losowo sobie wybieraja firmy i udają ze ktos założył tą prezentacje i rozsyłaja im faktury bo nie wyglądają na głupich."
Witam.
Spieszę wszystkich uspokoić, że we Wrocławiu na Placu Solnym pod nr 14 ani podobnym Interactive Index Polska NIE ISTNIEJE i nikt o niej nie słyszał. Pod nr 14 i 14a znajdują się biura poselskie, szkoła języka niemieckiego, biuro architektoniczne, itp, obok same banki [obeszłem z zaprzyjaźnioną dziennikarką jednej z gazet wrocławskich wymienione biura i cały Palc Solny]. Potwierdza to przypuszczenia, że "firma" jest wirtualna, a nie można założyć prezentacji w wirtualnej firmie, ani świadomie, ani nieświadomie, zobowiązanie żadne nie istnieje, chyba, że obowiązek zawiadomienia organów ścigania o oszustwie , próbie wyłudzenia pieniędzy od wielu osób, zastraszanie. Im szybciej ktoś zaniesie na policję "fakturę", tym większa mozliwość przyłapania oszustów, chociażby poprzez konto.
Krokodylku- osobiście jestem pewien, że: oni robili taką podpuchę, losowo wybierali firmy, udawali, że ktoś założył prezentację i rozsyłali faktury.
Ciekawe, czy ktoś opłacił taką wirtualną "fakturę"? Wydaje mi się, że po nr NIP też "firma" nie została odnaleziona. Na pewno odnajdzie ją policja.
pozdrawiam
Wysłałem do nich maila - O reakcji, może już nie "działają".