V
von_ski1
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 37
u mnie też. A zgodnie z prawem nie powinni przypadkiem wystawić faktury w terminie 7 dni??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie płaćcie za żadne faktury, tylko zróbcie to co było wcześniej napisane.mGrześ napisał:to płacić czy nie płacić te fvat
ponadto to forum prawne wiec niech ktoś coś doradzi a nie gdyba kurcze;(
babciadrybcia napisał:Wysłałem taki e-mail, skoro umowa została zawarta przez internet to i rozwiązanie umowy przez internet, potem każdą korespondencję drukować i do archiwum w razie sporu, że zostali poinformowani o razwiązaniu umowy.
Informuje , że otrzymałem od Was fakturę za usługę 1/447262/U3/2010 proszę
o anulowanie FV!!!
Założyłem swój profil ZA DARMO, tak jak było podane w pierwszym e-mailu,
który otrzymałem od Was !!
W regulaminie nie było mowy o cenach usługi !!
NIE WYSŁAŁEM do Was PODPISANEGO ORAZ OPIECZĘTOWANEGO POTWIERDZENIA
URUCHOMIENIA PREZENTACJI !! (co było warunkiem uruchomienia prezentacji)oraz
ewentualnie wystawienia FV za usługę.
W zw. z tym umowa na świadczenie usług NIE ZOSTAŁA ZAWARTA !!
Jeżeli jednak, Waszym zdaniem, umowa została zawarta - informuje , że
rozwiązuję umowę z dniem dzisiejszym tj. 18.01.2010r ze skutkiem
natychmiastowym !! (zachowując 7 dniowy okres wypowiedzenia)
Mam nadzieję , że Faktura, którą otrzymałem została przysłana do mnie przez
pomyłkę systemową !! W razie podtrzymywania przez Was żądania zapłacenia
faktury - składam wniosek o ściganie przestępstwa wyłudzenia oraz groźby
bezprawne na policję.
Pasqud napisał:5. Firma działa legalnie - jest zarejestrowana w KRS. Wszelka poczta kierowana na ten adres będzie uznawana za skuteczną.
karolr-73 napisał:Kto zna numer telefony do UKS we Wrocławiu zadzwonię i złoże doniesienie.
babciadrybcia napisał:Witam jestem nowym i niestety oszukanym podmiotek o znamionach osoby cywilnej.Co udało mi się zdobyć dwa telefony tylko zastanawiam się czy to do Wrocławia bo nikt nir odbiera a kierunek na Wrocław to (71)
potwierdzenie prezentacji
na numer: 75 641 30 83 (+48 75 641 30 83)
lub mailem na adres: fax@info.iindex.pl
takie informacje są zawarte po zalogowaniu się na swoim profilu
Co Wy na to
Pasqud napisał:Z trudem przebrnąłem przez cały temat. Przecież tutaj jest więcej postów niż w temacie wolnym na więziennictwie!!
Ale do rzeczy. Chętnie odpowiem na wszelkie Państwa pytania ale proszę je jakoś czytelnie formułować. Tak w skrócie i nie chcąc w tym miejscu szerzej uzasadniać:
1. Nikt Państwa w żadnych rejestrach dłużników nie umieści
2. Odsetki 20% to żart jest
3. W sądzie (postępowanie gospodarcze) szanse na wygrana w takim procesie są iluzoryczne dla tej firmy
4. Można złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, to tylko podejrzenie więc nikt nie postawi zarzutów fałszywego oskarżenia w takiej sprawie
5. Firma działa legalnie - jest zarejestrowana w KRS. Wszelka poczta kierowana na ten adres będzie uznawana za skuteczną.