Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
u mnie też. A zgodnie z prawem nie powinni przypadkiem wystawić faktury w terminie 7 dni??

a co Wy na ten zapis ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną

Art. 7. Usługodawca zapewnia działanie systemu teleinformatycznego, którym się posługuje, umożliwiając nieodpłatnie usługobiorcy:
1) w razie, gdy wymaga tego właściwość usługi:
a) korzystanie przez usługobiorcę z usługi świadczonej drogą elektroniczną, w sposób uniemożliwiający dostęp osób nieuprawnionych do treści przekazu składającego się na tę usługę, w szczególności przy wykorzystaniu technik kryptograficznych odpowiednich dla właściwości świadczonej usługi,
b) jednoznaczną identyfikację stron usługi świadczonej drogą elektroniczną oraz potwierdzenie faktu złożenia oświadczeń woli i ich treści, niezbędnych do zawarcia drogą elektroniczną umowy o świadczenie tej usługi, w szczególności przy wykorzystaniu bezpiecznego podpisu elektronicznego w rozumieniu ustawy z dnia 18 września 2001 r. o podpisie elektronicznym (Dz. U. Nr 130, poz. 1450),
2) zakończenie, w każdej chwili, korzystania z usługi świadczonej drogą elektroniczną.

Mi wpadły w oko zapisy mówiące o nieważności prawnej umowy, w której jedna strona może wnosić zmiany, a druga nie ma możliwości jej wypowiedzenia, jeśli na zmiany nie wyraża zgody, ale nie wiem czy to dobry trop. Chyba tylko dobry prawnik tu pomoże.

Forrest i znów przepisy o ochronie konsumentów to po pierwsze, a po drugie - najpierw musiałaby taka zmiana nastąpić.

Tak sobie czytam te posty i to co sie przewija "nie zauważylem", "nie widziałem", "nie przeczytałem".

To troszkę jak w komedii: babka wyciagnela gazrurke, ubiła kochanke męza i dawaj zaczyna wycierac krew i mówi "sorki, no troszkę sie pobrudziło, ale sie zaceruje, zagipsuje, podmaluje i nie bedzie sladu". "Sorki " chyba nie wystarczy.

Ignorantia legis nocet. Ignorantia legis non excusat.

No masz rację, ale diabli mnie biorą - tyle razy ignorowałam wygrane alfa romeo w komórce i inne prezenty od niebios wysyłane na maila, w życiu linka na gg nie dotknęłam itp. - a w końcu i tak będę musiała przybić na czoło pieczątkę 'jeleń' - podejrzewam, że nie uniknę płacenia za głupotę, ale już wolałabym zapłacić prawnikowi za poradę niż oszustom łowiącym takie jak ja jelenie - jeśli da się znaleźć do tego podstawę.

Aby rozwiać wątpliwości należy, uważam jak najszybciej zgłosić na policję lub do prokuratury podejrzenie popełnienia przestępstwa, opisać swoje podejrzenia, opinie w sieci, to nie jest karalne i niczym nie grozi.
Sprawdzone jest, że pod podanym w KRS adresem we Wrocławiu taka firma na dzień dzisiejszy nie istnieje. Każda legalnie działająca firma ma obowiązek oznaczenia miejsca swojej siedziby, a na Pl. Solnym we Wrocławiu nie ma szyldu takiej firmy. Pani prezes otoczona takim sztabem prawników na pewno takiego szczególiku by nie przeoczyła. W internecie IIP jest tylko w jednym miejscu, z nieprawdziwym adresem, bez podanego nr telefonu.Każdej firmie zwłaszcza usługowej zależy na upublicznieniu swoich telefonów, takowych nie ma, nie ma żadnych reklam tej firmy w internecie- DZIWNE. Na maile pani prezes nie odpowiada, za to wczoraj o 2 wystosowała do użytkownika pewnego blogu pogróżki podparte "sztabem prawników". Myślę, że "sztab prawników" pani prezes bardzo się przyda teraz i w przyszłości. Macie faktury - kto podpisał się pod nimi?

Nie przejmujcie sie jesli Was strasza paragrafami za zlozenie doniesienia i zawiadomcie wszyscy UKS, policje i prokurature. Oni sie tego boja i dlatego Was strasza

Kochani !!!
Z każdej wypowiedzi krokodylka wynika że trzyma ich stronę tak więc domniemam że internauta pewnie mam powiązania z tą niby fair firmą. Na takich forach rejestrują się ludzie którzy w ich przekonaniu czują się oszukani. A ty (specjalnie piszę z małej) krokodylku nie komentuj naszych korespondencji. PROŚBA DO WSZYSRKICH NIE ODPISYWAĆ, NIE KOMENTOWAĆ KIEPSKIE WYPOWIEDZI TEGO TYPKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pewnie jako pracownik zarejestrował się i wprowadza zamęt, tajniak 007

Wiadomo ze ta firma przeglada rozne fora bo przeciez inne forum juz straszyli paragrafami.

to płacić czy nie płacić te fvat
ponadto to forum prawne wiec niech ktoś coś doradzi a nie gdyba kurcze;(

No i w dalszym ciągu P.Marta Undro na NK ukrywa wszystko co możliwe do ukrycia nawet czym się zajmuje też ukryte są zdjęcia. Ciekawe co teraz ukryje ??? przypominam fundacja serca dla serc w którym ta pani rzekomo jest prezesem nie istnieje i jeszcze beszczelnie namawia do wolontariatu i wpłacania drobnych sum bo każda złotówka się liczy.Działa to tak rejestruje domenę na podstawie której tworzy adres e-mailowy(info@sercadlaserc.pl) i pewnie rozsyła do ludzi o wsparcie, pewnie ktoś kto ma możliwości i kontakty z telewizją, są reporterzy którzy lubią takie tematy.

mGrześ napisał:
to płacić czy nie płacić te fvat
ponadto to forum prawne wiec niech ktoś coś doradzi a nie gdyba kurcze;(
Nie płaćcie za żadne faktury, tylko zróbcie to co było wcześniej napisane.

1. Na Wykopie znajduje się wzór zawiadomienia do prokuratury:
Wykop.pl - iindex.pl Uwaga! Naciągacze!
Każdy oszukany niech złoży takie zawiadomienie.

2. Należy wysłać do Urzędu Kontroli Skarbowej wniosek o sprawdzenie firmy, załączając kopię przysłanej faktury - napisałem o tym wcześniej.

3. Ponadto należy zgłosić na policję (to sprawa mniejszej wagi) zawiadomienie o wykroczeniu polegającym na rozsyłaniu spamu. Wcześniej przytoczyłem odpowiednie przepisy z ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

A krokodylkowi już dziękujemy za cenne porady. Dobranoc!

babciadrybcia napisał:
Wysłałem taki e-mail, skoro umowa została zawarta przez internet to i rozwiązanie umowy przez internet, potem każdą korespondencję drukować i do archiwum w razie sporu, że zostali poinformowani o razwiązaniu umowy.

Informuje , że otrzymałem od Was fakturę za usługę 1/447262/U3/2010 proszę
o anulowanie FV!!!
Założyłem swój profil ZA DARMO, tak jak było podane w pierwszym e-mailu,
który otrzymałem od Was !!
W regulaminie nie było mowy o cenach usługi !!
NIE WYSŁAŁEM do Was PODPISANEGO ORAZ OPIECZĘTOWANEGO POTWIERDZENIA
URUCHOMIENIA PREZENTACJI !! (co było warunkiem uruchomienia prezentacji)oraz
ewentualnie wystawienia FV za usługę.
W zw. z tym umowa na świadczenie usług NIE ZOSTAŁA ZAWARTA !!
Jeżeli jednak, Waszym zdaniem, umowa została zawarta - informuje , że
rozwiązuję umowę z dniem dzisiejszym tj. 18.01.2010r ze skutkiem
natychmiastowym !! (zachowując 7 dniowy okres wypowiedzenia)
Mam nadzieję , że Faktura, którą otrzymałem została przysłana do mnie przez
pomyłkę systemową !! W razie podtrzymywania przez Was żądania zapłacenia
faktury - składam wniosek o ściganie przestępstwa wyłudzenia oraz groźby
bezprawne na policję.

moja faktura ma numer 1/10589/U3/2010

ciekawy sposób numeracji
zgodnie z przepisami numeracja musi być chronologiczna i ciągła nie mozę być luk w numeracji ani powtarzających się numerów oraz przejrzysta dla kontroli
nie powinna zawierać luk
a z tego co widzę wygląda to tak nr/nr ogłoszenia (ja mam tam dwa wpisy z rożnymi numerami /U3(dopisek możne 3 biznes pani Marty)/ Rok

czyżby prowadzili rejestr na każda firmę oddzielnie i posiadali 447262? rejestrów nie sadzę

wystawili 447262 ?
raczej nie sadze żeby nas było tak wielu

Zachodzi podejrzenie że nie księgują faktur w dnu ich wystawienia
na 100% ich numeracja faktur nie jest zgodna z przepisami to powinno zainteresować organy Skarbowe

Kto zna numer telefony do UKS we Wrocławiu zadzwonię i złoże doniesienie.

A my przed zaksięgowaniem mamy obowiązek sprawdzić czy firma ma kopie faktury czy zaksięgowała czy odprowadziła podatek VAT. jeśli nie taki dokument jest mniej warty od papieru toaletowego.
Żeby na przyszłość nie mieć kłopotów ze skarbówka musimy to zgłosić.

Z trudem przebrnąłem przez cały temat. Przecież tutaj jest więcej postów niż w temacie wolnym na więziennictwie!!
Ale do rzeczy. Chętnie odpowiem na wszelkie Państwa pytania ale proszę je jakoś czytelnie formułować. Tak w skrócie i nie chcąc w tym miejscu szerzej uzasadniać:
1. Nikt Państwa w żadnych rejestrach dłużników nie umieści
2. Odsetki 20% to żart jest :D
3. W sądzie (postępowanie gospodarcze) szanse na wygrana w takim procesie są iluzoryczne dla tej firmy
4. Można złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, to tylko podejrzenie więc nikt nie postawi zarzutów fałszywego oskarżenia w takiej sprawie
5. Firma działa legalnie - jest zarejestrowana w KRS. Wszelka poczta kierowana na ten adres będzie uznawana za skuteczną.

Pasqud napisał:
5. Firma działa legalnie - jest zarejestrowana w KRS. Wszelka poczta kierowana na ten adres będzie uznawana za skuteczną.

ale chyba tylko taka która udało się skutecznie dostarczyć

babciadrybcia napisał:
Witam jestem nowym i niestety oszukanym podmiotek o znamionach osoby cywilnej.Co udało mi się zdobyć dwa telefony tylko zastanawiam się czy to do Wrocławia bo nikt nir odbiera a kierunek na Wrocław to (71)
potwierdzenie prezentacji

na numer: 75 641 30 83 (+48 75 641 30 83)

lub mailem na adres: fax@info.iindex.pl

takie informacje są zawarte po zalogowaniu się na swoim profilu
Co Wy na to

Okazało się że numerek telefonu który wam przedstawiłem jest z Jeleniej Góry skąd P.Undro pochodzi i w dalszym ciągu nikt nie odbiera może są na urlopie :D

Pasqud napisał:
Z trudem przebrnąłem przez cały temat. Przecież tutaj jest więcej postów niż w temacie wolnym na więziennictwie!!
Ale do rzeczy. Chętnie odpowiem na wszelkie Państwa pytania ale proszę je jakoś czytelnie formułować. Tak w skrócie i nie chcąc w tym miejscu szerzej uzasadniać:
1. Nikt Państwa w żadnych rejestrach dłużników nie umieści
2. Odsetki 20% to żart jest :D
3. W sądzie (postępowanie gospodarcze) szanse na wygrana w takim procesie są iluzoryczne dla tej firmy
4. Można złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, to tylko podejrzenie więc nikt nie postawi zarzutów fałszywego oskarżenia w takiej sprawie

Wszystkim nasuwa się jedno podstawowe pytanie
Jak skutecznie rozwiązać umowę i nić nie płacić?
Ja mam jeszcze jedno jak zakończyć praktyki Pani Marty, żeby nigdy nikogo nie oszukała?

Powrót