Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tutaj piszemy w pewnym sensie incognito. Pasuje sie w jakis sposob zgrac i wymienic danymi celem wspolnego pozwu przeciwko oszustom. Wysylanie danych poprzez forum oczywiscie odpada.

Witam
Przed chwilą wróciłem od prawnika. Jutro ma mi przygotować pismo jakie będzie trzeba na początek wysłać do IIP.
Złożymy również pozew zbiorowy. Więc jeśli jesteście zainteresowani to proszę prześlijcie na mój adres von_ski1@wp.pl namiary na siebie. Chodzi o to, żeby było nas jak najwięcej w tym pozwie.

Z pozwem o co?
Pozew zbiorowy dotyczy spraw o odszkodowanie. Poza tym wydaje mi się że jeszcze nie została uchwalona taka instytucja ale akurat za to głowy nie daje.

Ostatnia edycja:
O tym, czy umowa została zawarta pod wpływem błędu, decyduje to, czy składający oświadczenie, znając stan rzeczywisty i oceniając go rozsądnie, złożyłby takie oświadczenie.

Co to oznacza formalnie? . Otóż - składający oświadczenie woli nie miał dostępu do istotnych informacji i nie miał możliwości poddania ich ocenie. Czyli znajomość stanu faktycznego w tym wypadku może być wyłącznie oceniona przez pryzmat możliwości zapoznania się w prosty sposób ze stanem faktycznym.

Oczywiście również istnieje możliwość powołania się na błąd w przypadku gdy czynność prawna była inna niż zamierzona - ale tu tez trzeba być uważnym - co to znaczy inna - chciałem zawrzeć umowę pożyczki - zawarłem umowę leasingu. Chciałem wynająć mieszkanie - kupiłem samochód . Tu nie może być mowy o innej czynności prawnej - chciałeś prezentację - zamówiłeś prezentację - otrzymałeś prezentację.

Czy przed potwierdzeniem prezentacji musiałeś zaakceptować zwrot "zapoznałem się i w pełni akceptuje regulaminy serwisu opublikowane pod adresem iindex.pl/rules/ " ? Czy było takie trudne zapoznanie się z regulaminami i ich UWAŻNE przeczytanie ? Otóż nie. Podobnie jak czytałeś stronę i wypełniałeś pola - tak samo miałeś możliwość przeczytać regulaminy. Tym bardziej ze zrobiłeś to minimum dwukrotnie.

Niestety, trzeba pamiętać, ze przedsiębiorcy w ramach prowadzonej działalności gospodarczej zobowiązani są do należytej staranności przy dopełnianiu czynności prawnych .

Swoją droga pasqd , ciekaw jestem twojej opinii - czy napisanie "Anuluj fakturę bo inaczej zgłaszam to jako wyłudzenie oraz groźby bezprawne prokuraturze" nie stanowi wyczerpania znamion groźby bezprawnej w rozumieniu art. 115 par. 12 K.K. .

Zainteresowałem tematem jedną z gazet ogólnopolskich ...
jestem w kontakcie z redaktorem - prawdopodobnie sprawa zostanie nagłośniona a w konsekwencji zajmą się nią odpowiednie urzędy państwowe ...
czasami wystarczy krótki artykuł w prasie i wszystko dzieje się sprawniej ;)

co nie zmienia faktu, że my musimy coś w tym kierunku robić, żeby nie dać wmanewrować się w jeszcze większe kłopoty ...
zgodnie z powiedzeniem "w kupie siła w kupie moc" :)

Prawdą jest, że im więcej osób podpisze się pod „zawiadomieniem o podejrzeniu popełnienia przestępstwa”, tym szybciej i poważniej będzie takowe traktowane, przez policję czy też prokuraturę.

Potrzebujemy jednego KOORDYNATORA, który będzie działał w naszym imieniu i w naszej wspólnej sprawie !!
Myślę ,że powinna to być osoba z Wrocławia lub Jeleniej Góry, mająca trochę czasu i wiele determinacji - oczywiście koszty pokrywamy wspólnie, wystarczy podać numer konta.
I KTO SIĘ TYM POWAŻNIE ZAJMIE ??

krokodylek napisał:
Czy przed potwierdzeniem prezentacji musiałeś zaakceptować zwrot "zapoznałem się i w pełni akceptuje regulaminy serwisu opublikowane pod adresem iindex.pl/rules/ " ? Czy było takie trudne zapoznanie się z regulaminami i ich UWAŻNE przeczytanie ? Otóż nie. Podobnie jak czytałeś stronę i wypełniałeś pola - tak samo miałeś możliwość przeczytać regulaminy. Tym bardziej ze zrobiłeś to minimum dwukrotnie.

Krokodylek aby zamieścić swoje posty na tym forum musiałeś się zarejestrować, przypomnij sobie przed przejściem do następnego etapu miałeś przed oczami regulamin ?? miałeś, czy przeczytałeś dokładnie czy tylko przewinąłeś za pomocą dostępnego paska to już Twoja sprawa ale miałeś go przed oczami i bez jakichkolwiek utrudnień mogłeś się z nim zapoznać. Potwierdzasz ten fakt "zaptaszkowaniem" dopiero po tej czynności możesz przejść do następnego etapu. Jest to przedstawienie regulaminu bez jakichkolwiek utrudnień.

Nowy profil na stronie IIP to tylko pola do wypełnienia i możliwość "zaptaszkowania" znajomosci regulaminu, na stronie zakładania nowego profilu regulamin nie jest przedstawiony do zapoznania, podany link .........rules/ odsyła na inną stronę co już jest utrudnieniem nie wspomnę już o czterech regulaminach, w jednym informacja o trzyletniej umowie, w innym pakiety i opłaty itp. itd. i to też nie jest utrudnieniem.
To tak jakbym podpisywał umowę i przedstawiono mi pierwszą stroną na której zawarte są informacje kto z kim zawiera umowę a ze szczegółami umowy mógłbym zapoznać się są w szafie na drugiej półce w segregatorze pierwszym po prawej stronie.

Już pisaliśmy, że jest dwóch takich co starają się wprowdzić zament na forum i zbić nas z tropu który obieramy. Postarajmy się ignorować ich wypowiedzi i nie starajmy się przeciągnąc na naszą strone bo jeden jest zadowolony który zapłacił IIT ( i zajmuje głos jego prawo),a drugi jest Samarytaninem bo Pani U i jej IIT wymaga tego (może ma w tym jakiś interes), dalej myślę że to wszystko działa na zasadzie kolesiostwa a tylko pani U jest w tym wszystkim ujawniona aby ponieść jak najmniejsze straty w przypadku rozwikłania sprawy IIT i sposobu jak ona działa. Nie martwcie z Imikit-ą postaramy się wyłuskać osoby które naprawdę potrzebują pomocy i zaczniemy wymieniać inf. już prywatnie. A tym czasem miłego dnia i nie dajmy się :-D

Ustalmy w koncu jeden adres e-mail na ktory wyslemy swoje dane i mozemy zmienmy forme kontaktu z forum na jakas prywatna sciezke

ja tez dalem sie nabic w butelke nawet wyslalem dane do akceptu faxem
ale nie zamierzam palcic bandytom. fakture odsylam z potwierdzeniem odbioru oraz pismem o rezygnacji z uslugi i kasowaniem moich danych. Jesli firm nie jest vatowcem to jak moze wystawic faktrure vat. US bedzie mial co robic zapewne
czy ktos juz pisal do US o potwierdzanie danch owej firmy??

color_mac napisał:
ja tez dalem sie nabic w butelke nawet wyslalem dane do akceptu faxem
ale nie zamierzam palcic bandytom. fakture odsylam z potwierdzeniem odbioru oraz pismem o rezygnacji z uslugi i kasowaniem moich danych. Jesli firm nie jest vatowcem to jak moze wystawic faktrure vat. US bedzie mial co robic zapewne
czy ktos juz pisal do US o potwierdzanie danch owej firmy??

Poczytaj sobie posty to wszystkiego się dowiesz kto gdzie był i co ustalił :cool:

na jaki adres nalezy wyslac pismo do US aby potwierdzili ze platnik jest vatowcem i zeby otrzymac odpowiedz na pismie

Wchodzę w to . Podajcie e-maila na którym będziemy w kontakcie.

color_mac napisał:
sprawe zglosilem rowniez do Janusza Waissa dzwonie do pana pani w nietypowej sprawie...
proponuje aby wiecej ludzi sie nagralo na jego sekretarke proszac o reakcje redaktora w tej sparwie
link do strony Janusz Weiss - DJ'e i Prowadzący - Ludzie Radia - Radio - Radio ZET - Siła Muzyki - muzyka, wiadomości, rozrywka, konkursy, źródło informacji - kanały internetowe
automatyczna sekretarka: 022 628 33 33

Tylko zastanów się gdzie Waiss zadzwoni jak nie ma żadnego kontaktu z firmą a musi zadać im pytanie żeby poznać obie strony.

von_ski1 napisał:
nie wiem czy zwróciliście w ogóle uwagę na jeden mały szczególik na tym portalu. Jak się już zalogujecie ... to nie sposób jest się z tego wylogować (nie ma ikonki 'wyloguj')

Wejdź na górę i po prawej stronie jak byk jest napisane " wyloguj się"

Babciadrybcia i Imikita - napisałam do Was właśnie prywatną wiadomość.
W wiadomej sprawie ;)

mazlo1 napisał:
Wejdź na górę i po prawej stronie jak byk jest napisane " wyloguj się"

Kolego poczytaj sobie !!!!! do jasnej .........., o czym jest mowa, po zalogowaniu na stronie IIP nie ma opcji wyloguj KPW!!!!!!!!!!!!

babciadrybcia napisał:
Kolego poczytaj sobie !!!!! do jasnej .........., o czym jest mowa, po zalogowaniu na stronie IIP nie ma opcji wyloguj KPW!!!!!!!!!!!!

Przepraszam myślałem że chodzi o portal na którym teraz jesteśmy

Powrót