Witam
Jestem kolejnym "nabitym w butelkę".Pozwoliłem sobie skopiować z forum
tekst i wysłać do "spryciarskiej firmy", i jakie było moje zdziwienie - odpisali!!!
zapraszam do lektury:
Informuje , że otrzymałem od Waszej firmy *fakturę za usługę 1/126074/U3/2010* proszę
*o anulowanie FV!!!*
Założyłem swój profil *ZA DARMO*, tak jak było podane w pierwszym e-mailu,
który otrzymałem od Was !!
W regulaminie nie było mowy o cenach usługi !!
NIE WYSŁAŁEM do Was *PODPISANEGO ORAZ OPIECZĘTOWANEGO POTWIERDZENIA
URUCHOMIENIA PREZENTACJI !! *(co było warunkiem uruchomienia prezentacji)oraz
ewentualnie wystawienia FV za usługę.
W zw. z tym umowa na świadczenie usług *NIE ZOSTAŁA ZAWARTA !!*
Jeżeli jednak, Waszym zdaniem, umowa została zawarta - informuje , że
rozwiązuję umowę z dniem dzisiejszym tj. 20.01.2010r ze skutkiem
natychmiastowym !! (zachowując 7 dniowy okres wypowiedzenia)
Mam nadzieję , że Faktura, którą otrzymałem została przysłana do mnie przez
pomyłkę systemową !! W razie podtrzymywania przez Was żądania zapłacenia
faktury - składam *wniosek o ściganie przestępstwa wyłudzenia oraz groźby
bezprawne na policję.
Jacek
wysłane 2010.01.20 13:21 na
fax@info.iindex.pl
odebrane 2010.01.20 13:32
KOPIA
W odpowiedzi na twoją korespondencję pt. "Rezygnacja" informujemy:
Kodeks cywilny jasno precyzuje czym jest oświadczenie woli - a więc zawarcie umowy i w jakiej formie może to nastąpić. : Art. 60. Z zastrzeżeniem wyjątków w ustawie przewidzianych, wola osoby dokonującej czynności prawnej może być wyrażona przez każde zachowanie się tej osoby, które ujawnia jej wolę w sposób dostateczny, w tym również przez ujawnienie tej woli w postaci elektronicznej (oświadczenie woli).Art. 61. § 2. Oświadczenie woli wyrażone w postaci elektronicznej jest złożone innej osobie z chwilą, gdy wprowadzono je do środka komunikacji elektronicznej w taki sposób, żeby osoba ta mogła zapoznać się z jego treścią. Osoba zatwirdzajaca zarówno zalozenie profilu jak i uruchomienie profilu kazdorazowo musiala potwierdzić zdanie : "Rozumiem i w pełni akceptuje postanowienia regulaminów serwisu interactive index polska opublikowane pod adresem www.iindex.pl/rules/." W regulamnie reklamowym serwisu jasno jest napisane : Par. 2. ust. 10.Usługobiorca, zmieniając Prezentację na pakiet "Biznes" zobowiązuje się do zapłaty ceny w wysokości 800 zł netto rocznie. Jednoczesnie regulamin świadczenia uslug reklamowych Paragraf 2 ust.17. Brak Potwierdzenia Prezentacji, czyli nieodesłanie podpisanego formularza, nie zwalnia Usługobiorcy z dokonania płatności za korzystanie z Prezentacji w pakiecie >>Biznes<<. Również zasady rozwiazywania umowy uregulowane są w regulaminie. W tym celu niezbedne jest przesłanie stosownego oświadczenia na adres spółki. Przypominamy jednakze o zapisach Regulaminu uslug reklamowych Par.2 ust. 28. Przedterminowe złożenie wypowiedzenia umowy, niezależnie od jego skuteczności w świetle regulaminów serwisu interactive index polska, będzie oznaczało obciążenie usługobiorcy przez usługodawcę karą umowną równą opłacie abonamentowej należną do końca trwania umowy. Oczywiscie mamy nadzieje ze sformuowania przez pana uzyte na koncu list pojawily sie tam przez pomylkę - w przeciwnym razie informujemy, że jak na razie tymi stwierdzeniami - wyłacznie pan posunął się do groźby bezprawnej w rozumieniu art. 115 par. 12 k.k. .