Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
odpisze na maila, czy list? Ja już najchętniej zapomniałabym o całej sprawie i uznała ją za nieudany żart..

ja też mam tego dość
ale myślę ze to jeszcze nie koniec
jak nie będziemy mieli potwierdzenia ze ta firma zniknęła
że nie mam roszczeń lub jej roszczenia są bezpodstawne
musimy trzymać się razem.

bez paniki ;) nie płacić i czekać na ewentualne sądowe rozstrzygnięcie o ile nie rozwiąże się sprawa wcześniej właśnie za sprawą rozwiązania nieuczciwej firmy; obserwować sytuację w spokoju :) jestem optymistą; pozdrawiam

ta sprawa nawet nie martwi, po pod względem prawnym wszystko jest oficjalnie odkręcone. To, że oni nie odbierają korespondencji nie zmienia faktu, że oświadczenie woli do nich doszło - bo mieli możliwość zapoznać się z nim.. tylko wkurza i drażni.. Mam nadzieję, że nikt z tych "normalnych użytkowników" forum, a nie podstawionych krokodylków czy innych takich, nie dał się naciągnąć i nie zapłacił..

Czy ktoś z Was pisał już do Urzędu Skarbowego w sprawie sprawdzenia IIP? Jeśli tak to proszę o przesłanie wzoru pisma na adres von_ski1@wp.pl

dzisiaj tez dostalem zwrot listu w ktorym odeslalem fakture i pisemko odpowiednie, adnotacja na liscie uzytkownik wyprowadzil sie :lol:

Witam Ponownie

Przedmiotowa firma chce "oszukać" moją firmę bo:

- mam obawy co do legalności przedmiotowej firmy (fikcyjny adres, brak kontaktu telefonicznego, nieustawowe odsetki karne naliczane za zwłokę w tej chwili zgodnie z prawem może być 11 albo 12 procent dokładnie nie pamiętam)
- F_VAT - firma w chwili wystawienia faktury nie miała ku temu podstaw prawnych ( nie była płatnikiem VAT)
- unikanie kontaktu...

Trzeba się obwarować dokumentami świadczącymi na anaszą kożyść. (kopia regulaminu, potwierdzenia zmiany adresu firmy tym samym brak możliwości korespodencji, a w regulaminie jest czarmo na białym ,że trzeba na piśmie złożyć rezygnację), radca prawny radził mi założenie "teczki" i robienie codziennych notatek służbowych dotyczących tej sprawy i sposobu w jaki się rozwija ,tudzież mam nadzieję kończy.

Witam , tak jak i wy dostałem parę dni temu fakturę za wspaniały profil w IIP dzięki któremu klienci pchają się drzwiami i oknami, najciekawsze w tym jest to ze tylko została otwarta wiadomość o możliwości posiadania darmowego profilu czyli nic nie akceptowałem nie wysyłałem ani nie poprawiałem a faktora jednak się pojawiła już tydzień temu :mad:. Oczywiście powiadomiłem Policje o próbie wyłudzenia, UKS we Wrocławiu otrzymał już kopie faktury z pismem by sprawę prześwietlić i jedno osobowy zarząd mający niby siedzibę w Wrocławiu na Placu Solnym 14 też już otrzymał fakturę z pismem iż jej nie akceptuje ,ale skoro zarząd jest bezdomny to słuszniej było by wysłać ją na Dworzec PKP Wrocław Główny może się odezwą ::-)

no proszę.. sposób pozyskiwania klientów przez iip staje się coraz ciekawszy... juz niedługo faktury będą dostawać osoby, które w ogóle nie dostały od nich maila z propozycją uaktualnienia danych ;)

Witam...
Śledzę temat od samego początku bo niestety :( ja również dołączyłem do złapanych w sidła IIP i tak trafiłem na to forum.
Uzupełniłem dane firmowe jak prawie każdy z naciągniętych i nie wysyłałem potwierdzeń.
Dostałem FV 15-stego z terminem płatności na 16-tego, której nie zapłaciłem. Po lekturze w tym temacie odesłałem ją do nadawcy z odpowiednim pismem i dostałem zwrot z dopiskiem "Adresat wyprowadził się". Mam nadzieję, że na obecną chwilę zrobiłem wszystko co mogłem by się w przyszłości móc skutecznie obronić przed tymi naciągaczami :rolleyes:
PS. jak na razie nie dostałem @ z ponagleniem zapłaty...

Ostatnia edycja:
proponuję jeszcze wysłać im listem poleconym za potwierdzeniem odbioru - oraz oczywiście przyjąć zwrot wspomnianego listu, bo na pewno nie dojdzie. W piśmie proszę napisać, że korzysta się z prawa uchylenia się od skutków prawnych oświadczenia woli, złożonego im pod wpływem istotnego błędu, wywołanego niejasnością ich regulaminów. Wtedy można spać spokojnie.

dzisiaj także dostałem zwrot listu z fakturą i pismem z adnotacją- adresat wyprowadził się

zbierać, zbierać i jeszcze raz zbierać każdy dokument, który ma coś wspólnego z IIP

Jutro na podstawie postu 288 wysyłam pismo do Urzędu Skarbowego Wrocław Stare Miasto

beretto napisał:
... Natknąłem się na ciekawą stronę Jelenia Góra - ogłoszenia i jest:

"Marta Undro
crain38@op.pl
665 248 386

Ja się natknąłem na jeszcze inne ogłoszenie Marty Undro o treści:

Avon - dołącz do Nas
Zacznij pracę w naszej firmie i zarabiaj do 40% od wartości zamówienia. okręg - Jelenia Góra dzwoń 665 248 386 gg 2480497

Jak widać pani Marta współpracowała albo współpracuje z Avonem. Można sprawdzić kontakt przez gadu-gadu. Może jeszcze nie zlikwidowała.

Ogłoszeń Avonu jej autorstwa jest w Internecie kilka np. jeszcze to:
Jelenia Góra-Avon-praca-dodatkowa > ogloszenia drobne > ojej.pl

22 stycznia dostałem kolejny e-mail od iindex na inny adres e-mail treść jak poprzednio tylko inny numer profilu:

Już dziś popraw i uzupełnij dane twojej firmy w katalogu firm Interactive Index.
Załóż za darmo swój profil. Zweryfikuj i potwierdź dane twojej firmy.
Aby obejrzeć aktualną prezentację twojej firmy wejdź: - - www.iindex.pl
Aby założyć nowy profil, wejdź: www.iindex.pl
W przypadku problemów z kliknięciem w link, skopiuj go i wklej w pasek adresu przeglądarki a następnie naciśnij enter.

Prośba o uzupełnienie danych w bazie ma na celu przygotowanie najbardziej aktualnego katalogu polskich firm, w związku z czym powyższy e-mail nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów polskiego prawa.

Uwaga! nie odpowiadaj na ten e-mail.
Aby sie z nami skontaktować, użyj formularza: Kontakt - www.iindex.pl

Twój adres e-mail pochodzi z bazy firmy ominiweb kft.

Natknalem sie na takie pismo:

Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002roku o swiadczeniu uslug droga elektroniczna Dz. U. Nr 144 poz. 1204
Co istotne, po zwarciu umowy wszystkie te dane przedsiebiorca powinien potwierdzic na pismie - czytamy w komunikacie UOKiK. Urzad podkresla przy tym, ze jednym z podstawowych praw konsumentow korzystajacych z uslug portali oferujacych pobieranie plikow czy kupujacych w internecie, jest prawo do odstapienia od umowy w ciagu 10 dni. Jednakże w przypadku, gdy nie otrzymamy od przedsiebiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydluza sie do trzech miesiecy.

skarkop napisał:
Natknalem sie na takie pismo:

Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002roku o swiadczeniu uslug droga elektroniczna Dz. U. Nr 144 poz. 1204
Co istotne, po zwarciu umowy wszystkie te dane przedsiebiorca powinien potwierdzic na pismie - czytamy w komunikacie UOKiK. Urzad podkresla przy tym, ze jednym z podstawowych praw konsumentow korzystajacych z uslug portali oferujacych pobieranie plikow czy kupujacych w internecie, jest prawo do odstapienia od umowy w ciagu 10 dni. Jednakże w przypadku, gdy nie otrzymamy od przedsiebiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydluza sie do trzech miesiecy.

w tym przypadku mamy do czynienia z konsumentami. IIP sprytnie wysyła maile tylko do przedsiębiorców w rozumieniu ustawy o działalności gospodarczej. Przepisy chroniące konsumentów nie mają do nas zastosowania.

Powrót