Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zapomniałem dodać że mam zapisaną całą (z podstronami) zawartość ich strony z czasu kiedy jeszcze sprawa dobrze nie wypłynęła. Czyli przed ich ewentualnymi modyfikacjami. To tak jak by trzeba coś porównać lub sprawdzić. ;)

masedo napisał:
Zapomniałem dodać że mam zapisaną całą (z podstronami) zawartość ich strony z czasu kiedy jeszcze sprawa dobrze nie wypłynęła. Czyli przed ich ewentualnymi modyfikacjami. To tak jak by trzeba coś porównać lub sprawdzić. ;)

Jeśli możesz to prześlij to proszę na von_ski1@wp.pl
Czy ktoś próbował dzwonić na podany numer lub mailować na crain38@op.pl do MU??

a po co chciecie sie z ta MU kontaktowac mejlowo czy telefonicznie chyba ze macie ochote jej na wrzucac :) to tak, bo w innym przypadku to ktos kto prowadzi taki bizesik musi byc niezbyt sympatyczny dla otoczenia

dzis nie zazylem do swojego prawnika, w poniedzialek napisze co mi powiedzial i doradzil co z tym zrobic aby spac spokojnie

to oswiadczenie o ktorym pisze RAFI to
Aby uchyliś się od skutków wcześniejszego oświadczenia woli, należy drugiej stronie złozyć oświadczenie w tym zakresie. Należy jednak pamiętać, że uchylenie się od skutków własnego oświadczenia woli może zostać złożone, jeżeli wcześniejsze oświadczenie było obarczone wadą oświadczenia woli w postaci błędu lub podstępu (czyli np wyludzenia w postaci ukrycia kosztow itd).

Ktoś może powiedzieć, że się czepiam ale na jednej z podstron omawianego "pORTALU" jest napisne:

"Nowości wkrótce!
Przygotowujemy systematycznie kolejne niespodzianki i kolejne usługi, by w niedługim czasie zoaferować ich pełne spektrum. Co to będzie? Powolutku. Już wkrótce się przekonacie."

Dobrze się ubawiłem.
--------------------------

By nadążyć za nowym.
Z pewnego źródła wiem, że MartaU być może zostanie wyróżniona i znajdzie się w Wikipedii.

atrafor napisał:
Ktoś może powiedzieć, że się czepiam ale na jednej z podstron omawianego "pORTALU" jest napisne:

"Nowości wkrótce!
Przygotowujemy systematycznie kolejne niespodzianki i kolejne usługi, by w niedługim czasie zoaferować ich pełne spektrum. Co to będzie? Powolutku. Już wkrótce się przekonacie."

Dobrze się ubawiłem.
--------------------------

By nadążyć za nowym.
Z pewnego źródła wiem, że MartaU być może zostanie wyróżniona i znajdzie się w Wikipedii.

Znajdzie się po pt.jak wykiwać w prosty sposób klienta

Dopisuje się do listy oszukanych. W internecie jest więcej firm które poprzez zawiłe i podchwytliwe regulaminy naciągają innych którzy ciężko pracują.Ci ludzie nie mają żadnych skrupułów a prawo mają gdzieś. Dopóki Polskie Prawo nie wyeliminuje naciągaczy musimy się sami bronić przez informację o nadużyciach na forach a także informowanie swoich partnerów biznesowych. Przykład który znalazłem w internecie
Uwaga na Business Solutions Centre - Klub.eGospodarka.pl

Sprawdzicie może faktura do was jest już w drodze

W dniu dzisiejszym otrzymałem zaproszenie z serwisu z Niemiec powołujący się, że informacje o mojej firmie uzyskali z SoloStocks:

Szanowny/a Panie/Pani Wa Infobroker,

Nazywam sie Stefan Schmidt i jestem Dyrektorem Handlowym LinkYourInc - platformy internetowej z siedzibą w Niemczech.

Odwiedziłem Państwa firmę na platformie Solostocksi zauważyłem, że jesteście Państwo zainteresowani nawiązaniem bezpośredniego kontaktu z potencjalnymi partnerami biznesowymi.

LinkYourInc oferuje tu wyjątkową okazję. Korzystając z naszych usług w poszukiwaniu partnerów biznesowych zainteresowanych współpracą, zaoszczędzicie Państwo dużo cennego czasu i pieniędzy. LinkYourInc umożliwia:

• prezentację Państwa firmy oraz produktów i usług
• zamieszczenie ofert i zapytań
• znalezienie nowych rynków zbytu dla Państwa produktów i usług oraz nawiązanie bezpośredniego kontaktu z potencjalnymi nabywcami i partnerami biznesowymi
• utworzenie sieci partnerów biznesowych poprzez "social networking"
• informowanie o organizowanych przez Państwa wydarzeniach firmowych oraz umieszczenie zaproszeń
• utworzenie grupy klientów, którzy bedą na bieżąco informowani o nowościach związanych z Państwa firmą i produktami.

Zarejestrować możecie się Państwo poprzez założenie darmowego konta i podanie swoich danych osobowych oraz informacji o firmie. W celu rejestracji oraz zapoznania sie z naszą ofertą zapraszam na poniższą stronę:

(English)
LinkYourInc: Sign-Up Form

(Deutsch)
LinkYourInc: Anmeldeformular

Z poważaniem,

Stefan Schmidt
Dyrektor Handlowy
-----------------------------------------------------------------------------------
LinkYourInc UG (Unternehmergesellschaft)
Königsallee 60 F - 40215 Düsseldorf - Germany
Registry: Amtsgericht Düsseldorf | Registration Number: HRB-Nr 15794
LinkYourInc: Welcome | E-Mail: info@linkyourinc.com
-----------------------------------------------------------------------------------
Sprawdziłem regulamin w serwisie, co najważniejsze użytkownik sam ma obowiązek od czasu do czasu sprawdzania warunków umowy. Korzystanie z serwisu po takich zmianach oznacza akceptację tych zmian. Kto będzie sprawdzał codziennie regulamin i czy nie ma w nim zmian. Za miesiąc możemy być zaskoczeni fakturą do zapłacenia bo właściciel serwisu zmieni regulamin i wprowadzi opłaty. Poniżej wybrany fragment regulaminu:

This Agreement constitutes the complete and exclusive understanding and agreement of the parties relating to the subject matter hereof and supersedes all prior understandings, proposals, agreements, negotiations, and discussions between the parties, whether written or oral. You understand and agree that you are solely responsible for reviewing the terms of this Agreement from time to time. Any continued use of the Software or Service by you after such amended terms have been posted or information regarding such amendment has been sent to you, shall be deemed your consent and agreement to such amended terms.
Szkoda czasu na tłumaczenia, wystarczy przetłumaczyć na stronach Google i wiadomo o co chodzi.

Jeżeli już zmiana w treści regulaminu to powiadomienie firmy o tym fakcie, jeżeli nie zgadaza się na zmiany w regulaminie to ma możliwość wypowiedzenia i rezygnacji z usług.

keskin napisał:
P.S. Tak na marginesie to Pani U. szykuje nowy interes, ale to niestety nie temat tego forum:(

a skąd masz takie informacje??

Dzisiaj otrzymałem następującego maila zatytuowanego saldo zobowiązań:
Informujemy, że do dnia 2010-02-04 nie odnotowaliśmy wpłaty.

Saldo zobowiązań wynosi : 983.42 zł
W tym
należność główna wynikająca z dokumentu 1/10559/U3/2010 w kwocie 976 zł
odsetki za zwłokę liczone od dnia 2010-01-21 w kwocie 7.42 zł

prosimy o pilną wpłatę kwoty nalezności na rachunek 14 1090 1926 0000 0001 1297 2387

Termin przygotowania najbliższego wezwania do zapłaty, płatnego 61 zł brutto, przypada na dzień: 2010-02-05

pozdrawiamy,
zespół interactive index polska.

Uwaga! nie odpowiadaj na powyższy e-mail.
Aby sie z nami skontaktować, użyj formularza: Kontakt - www.iindex.pl

Powyższa korespondencja przeznaczona jest wyłącznie dla jej adresata.
W przypadku, gdy nie jesteś jej adresatem i otrzymałeś(łaś) ją przez przypadek lub omyłkowo, prosimy ją niezwłocznie usunąć.

Dostałem dzisiaj maila:

"Informujemy, że do dnia 2010-02-04 nie odnotowaliśmy wpłaty.

W tym
należność główna wynikająca z dokumentu X/XXXX/XX/2010 w kwocie 976 zł

prosimy o pilną wpłatę kwoty nalezności na rachunek 14 1090 1926 0000 0001 1297 2387

Termin przygotowania najbliższego wezwania do zapłaty, płatnego 61 zł brutto, przypada na dzień: 2010-02-05

pozdrawiamy,
zespół interactive index polska."

Ta kobieta jest bez wyobraźni jak widać i z wyjątkowym tupetem.

witam
do mnie również dotarł:

Informujemy, że do dnia 2010-02-04 nie odnotowaliśmy wpłaty.

W tym
należność główna wynikająca z dokumentu 1/126074/U3/2010 w kwocie 976 zł

pozdrawiamy,
zespół interactive index polska.

Uwaga! nie odpowiadaj na powyższy e-mail.
Aby sie z nami skontaktować, użyj formularza: Kontakt - www.iindex.pl

Powyższa korespondencja przeznaczona jest wyłącznie dla jej adresata.
W przypadku, gdy nie jesteś jej adresatem i otrzymałeś(łaś) ją przez przypadek lub omyłkowo, prosimy ją niezwłocznie usunąć.

czy są jakieś nowe informacje odnośnie "pomysłowych" oszustów

Na pierwszej rozprawie w sądzie publiczność nie zawiedzie.
Pozdrowienia dla Marty.

Rozmawiałem dzisiaj z użytkownikiem "keskin". Jest to detektyw który za umieszczenie postu został zbanowany ( moderator trochę przesadza).
poinformował mnie że pani U. kręci nowy interes na podobnej zasadzie. I że wszystkie dane jakie są na jej portalu pochodzą z zasobów Panoramy Firm.

Moderator pilnuje regulaminu. Między innymi po to aby różnej maści domorośli prawnicy, detektywi, mający "znajomości" nie usiłowali państwa naciągnąć na zapłacenie im za pseudopomoc. A jest takich bardzo dużo i ich działalność jest dla mnie znacznie bardziej naganna niż ta prowadzona przez iindex.pl

Powrót