Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dostałem maila od nich ale wcześniej przeczytałem na alert24.pl. Poprosiłem webmastera o przejrzenie stron i chyba wpisy w regulaminie poprawili czyli zmienili regulamin bo brakuje adresów np Regulamin reklamowy Serwisu Interactive Index Polska cytaty:
-"16.W przypadku rejestracji Prezentacji w pakiecie "Biznes" bądź zmiany Prezentacji w pakiecie "Standard" na Prezentację w pakiecie "Biznes", Usługobiorca zobowiązuje się do Potwierdzenia Prezentacji, poprzez odesłanie formularza, potwierdzającego wybór Prezentacji na adres:
faksem na nr: +48/756413083
lub w formie elektronicznej (skan podpisanego zamówienia) na adres: fax@info.iindex.pl" <- brak adresu
-"21.W przypadku braku zapłaty zaległości finansowych w terminie określonym w wezwaniu ostatecznym do zapłaty, Usługodawca może przekazać sprawę odzyskania wierzytelności firmie windykacyjnej, a także - po spełnieniu wymogów formalno-prawnych - przekazać informację gospodarczą o zadłużeniu Usługobiorcy do jednego z działających w Polsce Biur Informacji Gospodarczej (BIG)"

bo pisaliście, że w fakturach pisali o zgłoszeniu do KRD ?!?!?!

W KRSie nadal mają ten sam adres na Placu Solnym

zgodnie z prawem maja 7 dni na aktualizację danych
jeśli tego nie zrobią zostaną wykreśleni

firma nadal twierdzi ze ma siedzibe na Palcu Solnym 14 :-D bo każą pisac na poczte skarge ze nieotrzymali korespondencje. to juz zagranie IIP ktore mnie rozbawilo na maxa

Ja na wezwanie odpisałam na adres fax@info.iindex.pl
Po otrzymaniu wezwania do zapłaty za usługę, informuję, że trzykrotnie zostało wysłane pismo za potwierdzeniem odbioru, na adres siedziby firmy (Plac Solny 14), który to adres podajecie Państwo jako jedyny wiążący do korespondencji. Uważam sprawę za zakończoną- pismo zgodnie z prawem uważa się za doręczone.

Dziś otrzymełem e-maila od IIP pt "saldo zobowiązań" odpisałem rownie tak samo jak imikita, cytuję:
Po otrzymaniu wezwania do zapłaty za usługę, informuję, że trzykrotnie
zostało wysłane pismo za potwierdzeniem odbioru informujące o wypowiedzeniu
umowy, na adres siedziby firmy (Plac Solny 14), który to adres podajecie
Państwo jako jedyny wiążący do korespondencji. Uważam sprawę za zakończoną-
pismo zgodnie z prawem uważa się za doręczone.
koniec cytatu
Pomysł sprzeczny z obowiązującym prawem. Kasuję.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
babciadrybcia napisał:
Dziś otrzymełem e-maila od IIP pt "saldo zobowiązań" odpisałem rownie tak samo jak imikita, cytuję:
Po otrzymaniu wezwania do zapłaty za usługę, informuję, że trzykrotnie
zostało wysłane pismo za potwierdzeniem odbioru informujące o wypowiedzeniu
umowy, na adres siedziby firmy (Plac Solny 14), który to adres podajecie
Państwo jako jedyny wiążący do korespondencji. Uważam sprawę za zakończoną-
pismo zgodnie z prawem uważa się za doręczone.
koniec cytatu
Pomysł sprzeczny z obowiązującym prawem. Kasuję.

I teraz mam jedno w myślach działalność IIP też jest sprzeczne z prawem i tego nie można skasować.

cyt. "pomysł sprzeczny z obowiązującym prawem kasuję" a co jest tu niezgodne z prawem? proszę mnie oświecić...

Witajcie, zaintrygowała mnie sprawa iindex, po wgłębieniu się w temat,regulamin świadczenia usług tej firmy, muszę zmartwić wszystkich którzy uważają że firma ta działa nielegalnie i faktury które otrzymaliście są bezpodstawne.

Niestety firma ta działa całkowicie legalnie, wygrażanie w kierunku nich prokuraturą lub innym środkami "mającymi zastraszyć" są czystym marnowaniem czasu i nerwów oraz daje przykład braku porady prawnej przed wystosowaniem posta. Prawo polskie jest tak skonstruowane że da się sprytnie wykorzystując różne zapisy tak jak to zrobiło iindex wpuścić usera w jednoznaczną sytuację.

Wszelkie inne spory czy jest to fer czy nie powinny stanowić odrębny temat, naprawdę wiele innych firm a nawet urzędów robi Nas tak samo mocno w kakao jak iindex.

Krzysztof

cyt" firma ta działa całkowicie legalnie" a brak prawidłowych danych adresowych w KRS jest legalny? firma nie ma siedziby- bardzo to legalne i nie zabronione przepisami:)

rozumiem, że zainteresował Pana wątek, bo jest Pan kolejnym zadowolonym klientem, który korzysta z usług firmy :)
(a może Pan świadczy usługi tej firmie np. od wczoraj?)? nie wiem co się Panu zgadza? bo na pewno nie adres siedziby firmy

krzysztof_wj napisał:

Uważam, że nie ma Pan racji. Skoro wiemy, że pod tym adresem ich nie ma, została im wypowiedziana umowa najmu, to stali się faktycznie bezdomni. Byłoby wszystko ok, gdyby szybko zmienili adres siedziby i działania i wprowadzili tę zmianę do KRS.
A jednak nadal tego nie zrobili, mimo że już od dawna nie mają siedziby na pl. Solnym we Wrocławiu.

I faktycznie, jeżeli Pan jest kolejnym zadowolonym Klientem - a tak to wygląda - dopiero 2 posty - to na tym forum nie znajdzie Pan raczej poparcia:)

krzysztof_wj napisał:

Krzysztofie poczytaj to forum dokładniej
Firma ta nie istnieje pod wskazanym adresem od 19 stycznia tego roku nie zgłosiła zmiany adresu w przeciągu 7 dni.
Wystawia faktury VAT nie będąc płatnikiem tego podatku.
Wiec nie działa zgodnie z prawem.
Kontrola urzędu skarbowego podważy wiarygodność tej faktury wiec jak ja mogę ją uznać za mój koszt.
Prosiłem ich o przesłanie aktualnych danych KRS, REGON, NIP i oświadczenie ze są płatnikiem VAT.
Zgadnij jaką dostałem odpowiedz ŻADNEJ

Wiec pytam się gdzie tu widzisz działalność zgodną z prawem?

karolr-73 napisał:
Krzysztofie poczytaj to forum dokładniej
Firma ta nie istnieje pod wskazanym adresem od 19 stycznia tego roku nie zgłosiła zmiany adresu w przeciągu 7 dni.
Wystawia faktury VAT nie będąc płatnikiem tego podatku.
Wiec nie działa zgodnie z prawem.
Kontrola urzędu skarbowego podważy wiarygodność tej faktury wiec jak ja mogę ją uznać za mój koszt.
Prosiłem ich o przesłanie aktualnych danych KRS, REGON, NIP i oświadczenie ze są płatnikiem VAT.
Zgadnij jaką dostałem odpowiedz ŻADNEJ

Wiec pytam się gdzie tu widzisz działalność zgodną z prawem?

A kiedy kolego pisałeś do nich z prośbą o przesłanie danych?

Panowie, rozumiem że gdy nie wyzywam tej firmy od łobuzów i nie strasze ich prokuratura to ja jestem ten zly. Pragne wyjasnic wszystkim ktorzy zaczynaja tak myslec ze sa w bledzie.

Dzialanie firmy zaintrygowało mnie poprzez moich klientów którzy otrzymują faktury. Zleciłem przeprowadzenie analizy regulaminów, sposobu działania oraz poprawności wystawionych faktor trzem niezależnym radcom prawnym. W każdym wypadku dostałem jasna odpowiedz, wszystko jest prowadzone poprawnie i zgodnie z przepisami.

Nie moja już w tym głowa jak się z tego wyplatać, chciałem Wam tylko uświadomić ze nie warto tracić nerwów na forum, robić nadziej innym strasząc prokuraturą, a poradzić się specjalisty. Na szczęście ja nie otrzymałem faktury i nie otrzymam dzięki wcześniejszym ostrzeżenia klientów.

krzysztof_wj napisał:
Nie moja już w tym głowa jak się z tego wyplatać, chciałem Wam tylko uświadomić ze nie warto tracić nerwów na forum, robić nadziej innym strasząc prokuraturą, a poradzić się specjalisty. Na szczęście ja nie otrzymałem faktury i nie otrzymam dzięki wcześniejszym ostrzeżenia klientów.

jak widać pana głowa w tym żeby przekonać nas na podstawie analizy trzech prawników ;) że wszystko jest ok i ładnie zapłacić, dzięki bardzo za takie rady a forum jest po to właśnie żeby pomóc komuś kto nie zna dobrze przepisów prawa i nikt tu nerwów nie traci a jedynie jak widzę Pan swój czas
pozdrawiam

von_ski1
pisałem do nich 27-01-2010

do tej pory nie mam żadnych informacji
poza jedna z dzisiaj ze saldo moje wskazuje zadłużenie.

a co do Krzysztofa i jego radców prawnych i klientach o kturych ce tak martwi
współczuję im wszytskim

ja nie zapłaciłem ani złotówki za poradę urzędu skarbowego
który za zaksięgowanie tej faktury nałożył by na mnie sankcje karno skarbowe.
Ponieważ nie mogę udowodnić ze ta firma istnieje, i że jest płatnikiem VAT

A na marginesie. W poniedziałek jestem w charakterze świadka, na sprawie o fałszowanie faktur VAT. Sprytna księgowa używając danych swojego kochanka wystawiała na jego konto faktury. Na zasadzie dasz mi VAT z tej fakturki a ty sobie zaksięgujesz resztę w koszty.
A ja miałem to nieszczerzące że u mnie zamówiła pieczątkę która podbijała fałszowane te faktury.
Ta sprawa wygląda bardzo podobnie. Z tą tylko różnica ze pani Marta założyła działalność na siebie. Bo jest bardziej pazerna na pieniądze.

A jednak czytają to forum
przed chwilą dostałem taki list.

Witamy serdecznie informacje na temat wpisu do KRS może pan sprawdzić pod adresem Wyszukiwanie podmiotów w KRS - jest to oficjalny i publiczny rejestr porowadzony przez KRS. Informacje publiczne na temat wpisu REGON znajdują się pod adresem REGON Wyszukiwanie. Oczywiście jesteśmy płątnikiem podatku VAT i posiadamy nadany nume NIP. Musi Pan mieć świadomość, że złożenie nieprawdziwego oświadczenia np. co do numeru nip byłoby z naszej strony przestepstwem. Jednocześnie prosimy o wskazanie przepisu ustawy ordynacja podatkowa do wylegitymowania się stosownymi dokumentami.

I bardzo dobrze sobie zdaje sprawę że podpisanie nieprawdziwego oświadczenia, że w dnu wystawienia faktury VAT firma była płatnikami tego podatku to przestępstwo.

Ordynacja podatkowa nie mówi o wylegitymowaniu kontrahenta stosownymi dokumentami. Ale bardzo wyraźnie mówi o tym że podatek VAT mogę odliczyć tylko wtedy gdy nie ma wątpliwości że wystawca faktury jest płatnikiem tego podatku.
A w przypadku gdy firma uchyla się przed pokazaniem dokumentów zasłaniając sie tym ze nie ma obowiązków prawnych
Daje sporo do myślenia.
Poza tym pierwszy raz spotykam się z odmową pokazania dokumentów.

Powrót