Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam wszystkich
Dziś i ja dołączam do was gdyż otrzymałem fakturę z datą płatności 02-03-2010. Czy zgłaszać, co zgłaszać i gdzie zgłaszać .-Czy sobie dać spokój .Co radzicie?

Dzisiaj dostałem następne wezwanie do zapłaty , ale już zwykłym listem więc wylądował w skrzynce.
Oczywiście od IIP z adresem na pl. Solnym 14 we Wrocławiu, natomiast pieczątka poczty na znaczku jest z Jeleniej Góry . Ja zgłosiłem jakiś czas temu do US Wrocław Stare-Miasto.

Ostatnia edycja:
cd
Czyżby drugi siew firmy IIP?
Drogi, Pasqud dalej radzisz wysłać fakturę z tekstem:- że nie zamawiałem usługi płatnej?.
Należę do grupy pomiędzy: I, II tzn. wysłałem:
Dzień dobry
Niniejszym potwierdzam wiarygodność danych do " wyświetlania prezentacji naszej firmy "w ramach bezpłatnej usługi

- potwierdziłem dane firmy drogą e-mailową bez podpisu i pieczątki, ale zaznaczyłem - w ramach bezpłatnej usługi.
Czy może lepiej wariant drugi z drugą grupą?

Czy koniecznie trzeba kopię faktury potwierdzić u notariusza?
pozdrawiam

Info:bez zmian dalej nie ma działającej firmy na Pl Solnym 14.

titp napisał:
witam wszystkich
Dziś i ja dołączam do was gdyż otrzymałem fakturę z datą płatności 02-03-2010. Czy zgłaszać, co zgłaszać i gdzie zgłaszać .-Czy sobie dać spokój .Co radzicie?

Wszystko jest opisane we wcześniejszych postach.
Miłej lektury.:)

kolejny list wysłany poczta z upomnieniem o niezapłaceniu faktury, nawet niepolecony, czyli kolejny list dla Policji jako dowód w sprawie. proszę o następne pani m:)

I tak jak wcześniej kolejne "wezwanie" do zapłaty.
Śmieszne jest to ,że poprzedni list był wystawiony z datą 01.03 a dzisiejszy z datą 02.03. Oczywiście adres pl. Solny 14 i pieczątka na znaczku z Jeleniej Góry.
Jak tak dalej będzie to Pani Undro szybko zbankrutuje na znaczkach a ta makulatura przyda się do rozpalania grilla :D

Czytając ostatnie posty sądzę, że koniec firmy Interactive Index Polska jest już bardzo bliski. Szkoda tylko, że tyle się przez nią nadenerwowaliśmy.

Czy ktokolwiek im coś zapłacił? Albo czy firma II próbowała kogoś ścigać na drodze sądowej? Wówczas ciężar dowodów spoczywałby chyba na nich? Czy ktoś coś wie w tym temacie?

Frania29 napisał:
Czy ktokolwiek im coś zapłacił? Albo czy firma II próbowała kogoś ścigać na drodze sądowej? Wówczas ciężar dowodów spoczywałby chyba na nich? Czy ktoś coś wie w tym temacie?

Czy ktokolwiek im coś zapłacił? - obawiam się, że tego się nie dowiemy.
Gdyby marta kogoś ścigała na drodze sądowej pewnie wiedzielibyśmy już - choćby z tego forum.

Pewnie ktoś płaci skoro stać ją jeszcze na znaczki;) ale zauważyłem przynajmniej na moich ostatnich dwóch wezwaniach do zapłaty , że pieczątka i podpis są zeskanowane i zamiast na dwóch oddzielnych kartkach wszystko jest wklejone na jedną i przysłane zwykłym listem :/ czyżby Marta cięła koszty ?

tomtom83 napisał:
Pewnie ktoś płaci skoro stać ją jeszcze na znaczki;) ale zauważyłem przynajmniej na moich ostatnich dwóch wezwaniach do zapłaty , że pieczątka i podpis są zeskanowane i zamiast na dwóch oddzielnych kartkach wszystko jest wklejone na jedną i przysłane zwykłym listem :/ czyżby Marta cięła koszty ?
Właśnie o to chodzi aby nie płacić, jak firmy będą płaciły za FV to biznes będzie opłacalny. Jak nie będzie wpłat biznes nie będzie opłacalny.
Kolejny katalog: European City Guide! na stronie:
Stop The European City Guide! informacje na temat tego katalogu (wersja angielska, nie znasz języka kliknij na polską flagę

Chyba warto na forum rozpocząć nowy post "Uwaga Katalog katalogów, stron www które warto omijać" gdzie zamieszczane będą informacyjnie takie serwisy, firmy. Sam wykaz bez możliwości wpisywania postów, komentarzy. W tym poście zamieszczono już kilka podobnych jak iindex, ale w ilości postów nie jest proste ich wyszukanie.

Podejrzewam ,że ktoś zapłacił bo znaczki nie są za darmo no i trochę trzeba ich wysłać.
Przy okazji, następne wezwanko- (czyli czwarte) dzisiaj z datą 08.03. i oczywiście danymi jak poprzednio.

von_ski1 napisał:
Czytając ostatnie posty sądzę, że koniec firmy Interactive Index Polska jest już bardzo bliski. Szkoda tylko, że tyle się przez nią nadenerwowaliśmy.

Tylko od nas zależy jak szybko zakończy się działalność Interactive Index Polska. Błagam - NIE PŁAĆCIE. Płacąc pozwalacie tej firmie gnębić następnych!

Wysyła teraz zwykłe listy z Jeleniej Góry z adresem Wrocław Pl. Solny 14 (nieaktualny od 2-ch m-cy). Dotarły do mnie 2 listy. Będą dowodami w sprawie.

Undro nadal przysyła wezwanie do zapłaty.
Jest już ich pare nawet ich nie liczę.
Kwota urosła do 1180,2 zł
Listy pisze już zwykłe natomiast wezwanie do zapłaty i nota obciążenia mieści się na jednej kartce odbita na ksero.
Wniosek jest że Undro oszczędza na znaczkach i papierze.
O zapłacie nie myślę ponieważ na tej sumie i tak by się nie skończyło.
Undro pchała się już od dawna bo to był zamierzony jej cel żeby znaleźć jakiegość jelenia.
Stworzyła jakiś Index nasze dane wpisała chyba z panoramy firm, następnie wyszukała e-maile i wysłała spamy.
Cel oszustwa był od początku zamierzony, ale myślę że sprawiedliwości stanie się zadość.

Ja już myślałem, że Pani MU zakończyła swoją "twórczą" działalność.
Niestety nie. Przypomniała sobie o mnie.
Dziś listem poleconym otrzymałem pierwszą FV z terminem zapłaty na wczoraj :-).

Dodam jeszcze, że list nadano w Jeleniej Górze, a na kopercie widnieje lipny wrocławski adres: Plac Solny 14.

Z pod tego adresu otrzymałem zwrot swojego listu poleconego za potwierdzeniem odbioru.

Swoją drogą ta pani ma niezły tupet, że pomimo medialnej nagonki, jeszcze śmie komukolwiek straszyć tymi fakturami.

Firma "WIDMO" jeszcze kąsa, ale to już jej ostatnie poddrygi.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
dzisiaj dostałem hurtem dwa listy, czyli razem z fakturą w kolekcji posiadam 5sztuk,jednej przesyłki niestety nie odebrałem, a kwota urosła do 1244,38zł. :D
:what:Ciekawe ile jeszcze potrwa ta "undrozabawa" :D

Witam.Właśnie dzisiaj otrzymałem fv za usługę(która była darmowa "z emaila").Jakże też zdziwiony byłem kiedy przeczytałem czego dotyczy, termin płatności na 13 a dzisiaj mamy 15 marzec. I jak zacząłem fąchać po internecie o co biega tak się dowiedziałem że zostałem nabity w banbuko. I teraz drodzy koledzy co radzicie??Płacić czy nie płacić?Można gdzieś złożyć zażalenie że to przestępstwo?Niestety ku mojej goryczy poprawiałem dane i akceptowałem.ale nigdzie wzmianki nie było że to płatne,nawet regulamin przewertowałem ale widać niedokładnie bo się odnalazły zapisy.
Pozdrawiam

Bio-Markus napisał:
........moderacja ......
ale tak czy siak szkoda by było żeby znajomi jakiejś Bogu-ducha-winnej Marty dostali na NK anonimową reklamę spółki w której wielce szanowna stanowi funkcję prezesa. W końcu na tylu znajomych, więc na pewno jest bardzo sympatyczną i wielce przyjazną osobą. W świetle prawa może i nie popełniła wyraźnego przestępstwa, ale życie czasem samo weryfikuje co trzeba. Chyba 362 znajomych nie może się mylić :what:

Oczywiście nie powiem w którym miejscu piszę ironicznie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Poza kwestiami prawnymi chcialbym przestrzec wszystkich niedoinformowanych ze nie warto zawierac umow z tego typu firmami od pkt.pl konczac na Interactive index. Spore pieniadze za wpis, skutecznosc zero. Nie dajcie sie nabierac na piekne gadki telefoniczne to wszystko zwykle naciaganie lepiej inwestujcie w inne formy reklamy.

Ostatnia edycja:
Powrót