Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O tym co jest dopuszczalne a co nie na naszym forum decydują moderatorzy oraz admini a nie wyłącznie zapisy kodeksowe.
Proszę mieć to na względzie.

babciadrybcia napisał:
IIP nie jest płatnikiem VAT.

Jakiś miesiąc temu dzwoniłem do US i dostałem informację, że owszem IIP nie jest jeszcze płatnikiem VAT, ale wniosek o to został złożony. Skąd zatem macie informacje, że nie jest vatowcem?

von_ski1 napisał:
Jakiś miesiąc temu dzwoniłem do US i dostałem informację, że owszem IIP nie jest jeszcze płatnikiem VAT, ale wniosek o to został złożony. Skąd zatem macie informacje, że nie jest vatowcem?

A to z tego że FV zostały wystawione w m. styczniui że nie rozlicza jeszcze VAT-u to na jakiej podstawie nalicza, ble,ble,ble i tak dalej. Posłuchajcie jak to kiedyś Owsiak powiedział "robta co chceta", a undro ma jazde wolna bez trzymanki i kasiorkę trzepie.A po drugie wczytaj się w sens swoich słów, jedno drugiemu zaprzecza.W miesiąsu lutym zakladalem sp. z o.o. i podmiot ma już numer NIP na podstawie NIP-1 który złożyłem miesiąc temu i jestem Vatowcem, a ona od listopada nie moze sie z tym uporać, śmieszne no nie??? a muszę powiedzieć ze US strasznie pilnują podatku Vat, strasznie.

Kerimus napisał:
O tym co jest dopuszczalne a co nie na naszym forum decydują moderatorzy oraz admini a nie wyłącznie zapisy kodeksowe.
Proszę mieć to na względzie.

To chyba jakieś prywatne podwórko , bo do tej pory myślałem że tego radzaju sprawy reguluje regulamin Forumprawne org.

To chyba jakieś prywatne podwórko
W pewnym sensie tak jest.
Jak mamy jakieś uwagi co do forum i jego funkcjonowania, to proszę pisać w innym, stosownym dziale a nie tutaj.
Radziłbym skupić się na meritum sprawy a nie moderowaniu. :)

jak wiekszosc tez dostalismy dzis FV, zastanawia mnie fakt ze faktura jest w calosci wydrukowana, wklejone jest zdjecie pieczatki i podpisu, czy to dodatkowo nie czyni faktury niewaznej?

antyki napisał:
faktura jest w calosci wydrukowana, wklejone jest zdjecie pieczatki i podpisu, czy to dodatkowo nie czyni faktury niewaznej?
Powraca pytanie, czyt ta firma działa legalnie - patrz wątpliwości wyżej, plus wystawianie faktury VAT, gdy jeszcze nie jest VATowcem, poza tym domaganie się należności na podst. regulaminu, który również budzi wątpliwości, czy jest zgodny z prawem, itd.
A jeśli nie działa legalnie, to czy w ogóle warto sobie tym zaprzątać głowę.

Witam,
Zapytałem iindexa formularzem z ischniejszej strony jaki jest aktualny adres firmy, bo listy polecone wracają z adnotacją "adresat wyprowadził się" i właśnie dostałem odpowiedź: "adres- Interactive Index Polska sp. z o.o. Plac Solny 14 50-062 Wrocław nie uległ zmianie".
:))
Jaja sobie z nas wszystkich robią

Alfatech napisał:
Witam,
Zapytałem iindexa formularzem z ischniejszej strony jaki jest aktualny adres firmy, bo listy polecone wracają z adnotacją "adresat wyprowadził się" i właśnie dostałem odpowiedź: "adres- Interactive Index Polska sp. z o.o. Plac Solny 14 50-062 Wrocław nie uległ zmianie".

ALFATECH

To zostałeś wyróżniony przez p. Undro. Ja na podobne pytanie (cyt." Na jaki adres wysyłać listy za potwierdzeniem odbioru? ") nie otrzymałem odpowiedzi.

Alfatech napisał:
Witam,

Koleżanki i Koledzy !
"Tam", czyli w siedzibie firmy, (gdzie ona jest??? to nikt nie wie), nikt nie siedzi tylko z automatu wysyłają odpowiedzi. Gdzieś siedzi sobie zuczek i czyta może przegląda wiadomości i kwalifikuje tu odpowiemy a tu nie odpowiemy i tak to dziala.W drugim miejscu drukuje się FV i wysyla, a w trzecim miejscu zbierają kaską (czyli bank), i to jest sposob na biznesik calkiem,calkiem.

Nadal otrzymujecie faktury od Undro? Od czasu kiedy zaczęła wysyłać zwykłe listy (jak piszecie wyżej) u mnie w skrzynce pocztowej jest pusto. Zaczynam się martwić - Undro zachorowała czy coś gorszego się stało?

Witam,

dzisiaj zadzwoniłem do Komendy Policji w Zielonej Górze.
Od policjanta prowadzącego uzyskałem informację, że prowadzone
jest dochodzenie w sprawie wyłudzeń iindex.pl.
Policjant prowadzący - Klejnowski, tel. 075/ 75 20 629

Sprawę prowadzi policja we Wrocławiu - ze względu na "siedzibę" firmy
oraz policja z Zielonej Góry - adres zamieszkanie panny Marty U. (bo tak wypadałoby ją nazywać w kontekście prowadzonego śledztwa).

Tak więc drodzy oszukani, nie wysyłajcie żadnej kasy, nie płaćcie za
fikcyjne faktury, wasze problemy skończą się niebawem!

W piątek będę znał więcej szczegółów sprawy - może numer sprawy itd.
Napiszę co i ja! :-)

atrafor - 15.03.2010 otrzymałem (pierwszą) FV. Oczywiście po terminie. Drukowana ze stemplem wcześniej zeskanowanym bardzo kiepskiej jakości skanerem. Łącznie 1 str. Wysłana za pośrednictwem inpost (jeśli dobrze pamiętam).
Wykosztowałem się na żółtą zwrotkę wspierając pocztę polską. Czekam aż wróci z Wrocławia (cały list, nie zwrotka przecież).

Zalecenie Pasqd'a ze strony jakoś 7-10 (nie pamiętam dokładnie) jest najszybsze i najbezboleśniejsze.

Jeszcze jedno:

Marta U.
jest prezesem iindex.pl - KRS
oraz jest prezesem w fundacji "serca dla serc" - KRS

Adres fundacji:
58-500 JELENIA GÓRA
KRÓTKA 24A

jeśli chcecie wysyłać listy w sprawie iindex.pl, proponuję Zieloną Górę

MARTA U. - wiek 27 lat - KRS

no to posiedzi sobie w więzieniu do pięćdziesiątki za iindex i fundację
(bo nie wydaje mi się, że tam będzie wszystko OK)

TAK TAK Marto U. twoje dni są policzone! :-)

Pozdrawiam wszystkich! Nie dajcie się BABIE

edge napisał:
Jeszcze jedno:

Marta U.
jest prezesem iindex.pl - KRS
oraz jest prezesem w fundacji "serca dla serc" - KRS

Adres fundacji:
58-500 JELENIA GÓRA
KRÓTKA 24A

jeśli chcecie wysyłać listy w sprawie iindex.pl, proponuję Zieloną Górę

A, ten adres nie jest również "lipny"?

Czy adres jest lipny? NIE MAM POJĘCIA
Taki figuruje w KRS, patrz dwa posty wyżej!

A jeśli listy (czytaj: wezwania do zapłaty/faktury)
przychodzą z jeleniej góry, to pewne skojarzenia nasuwają się same!

małe sprostowanie:
ZIELONA GÓRA = JELENIA GÓRA

Mały błąd z mojej strony!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
jestem nowo nabranym przez iindex polska. 15. 03. dostałem fakturę z terminem płatności na 13.03. niestety dopiero teraz wnikliwie przeanalizowałem regulamin.
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na to, że jest on tak skonstruowany, że obowiązuje na okres 3 lat. Po tym czasie żeby się wycofać trzeba złożyć odpowiednie wymówienie, inaczej umowa jest automatycznie przedłużana. PYTANIE JAK TO ZROBIĆ JEŻELI POD WSKAZANYM ADRESEM (jak tutaj czytam)NIKT NIE ODBIERA KORESPONDENCJI? Wniosek: CYROGRAF PODPISANY DO KOŃCA ŻYCIA?
Złożyłem już doniesienie na policję, a jutro idę do prokuratury. Każdemu to polecam.
myślę, że wszyscy pokrzywdzeni powinni się spotkać, wynająć porządnego prawnika i wytoczyć im proces o odszkodowanie. W JEDNOŚCI SIŁA. Co wy na to?

@ edge & boh

Prośba. Nie powtarzajcie wątków, które już dawno były omawiane na tym forum.

Powrót