Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
moze w koncu te nieroby z sejmu rusza tylki i wprowadza jakies sensowne poprawki do ustaw, zeby takim oszustom nie oplacalo sie kombinowac

Witam
Na forum odtrąbiono wielkie zwycięstwo, ale to dopiero początek sprawy!
Nie ma wyroku skazującego jest tylko osoba (osoby) – podejrzane i zatrzymane w celu przesłuchania. Jeżeli PROKURATURA dobrze uzasadni wniosek o popełnieniu przestępstwa wtedy Sąd wyda wyrok skazujący. Uważam, że osoby mające statut pokrzywdzonej powinny wysłać list polecony do prokuratury z zapytaniem o przebieg postępowania, ( bo macie do tego pełne prawo). Niech prokuratura wie, że się sprawą interesujemy i jest ona dla nas ważna! I wtedy P.Prokurator nie będzie żądał z „dolnej”, ale z „górnej półki” kary za to przestępstwo. Prokurator to też człowiek, który myśli i ma uczucia jak każdy z nas.

Biuro Rach napisał:
Witam
Nie ma wyroku skazującego jest tylko osoba (osoby) – podejrzane i zatrzymane w celu przesłuchania. Jeżeli PROKURATURA dobrze uzasadni wniosek o popełnieniu przestępstwa wtedy Sąd wyda wyrok skazujący. Uważam, że osoby mające statut pokrzywdzonej powinny wysłać list polecony do prokuratury z zapytaniem o przebieg postępowania, ( bo macie do tego pełne prawo). Niech prokuratura wie, że się sprawą interesujemy i jest ona dla nas ważna! I wtedy P.Prokurator nie będzie żądał z „dolnej”, ale z „górnej półki” kary za to przestępstwo. Prokurator to też człowiek, który myśli i ma uczucia jak każdy z nas.

Obawiam się, że masz rację. Za kilka tygodni zastuka do naszych drzwi komornik.

Biuro Rach napisał:
Witam

Myślę, że równie ważne jest aby pozostali poturbowani przez ii zgłaszali swoje sprawy do prokuratury. To może skutkować wezwaniami na przesłuchanie czy do sądu ale sprawa już ruszyła i warto dołożyć swoją cegiełkę.

Zgodnie z Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną sprzedający ma obowiązek poinformować Kupującego o kosztach. Wysokość opłat nie może być ukryta w regulaminach czy linkach. Innymi słowy, przy zakupie w Internecie, przed podjęciem ostatecznej decyzji musisz widzieć za co i ile płacisz.
Sprawa do wygrania przed Sądem. Nadaje się też do Prokuratury i UOKiK.

Radzę nie płacić. A Firmą tą zainteresuję się i przyjżę się im z bliska.

A jeszcze jedno, bo zapewne tym mogą się zasłaniać - serwer mają we Francji, ale sprzedawcą jest Polski podmiot i w regulaminie nie ma powołania się prawo fransuskie ani informacji gdzie jest serwer.

Jeszcze jedno ostrzeżenie. Otrzymaliśmy takiego e-maila /poniżej/ ale na to chyba nikt się nie nabierze ?

Oczekuję, ze moj list do Panstwa najlepszym nastroju, mam na imię Pan Robin Taylor, szef Personal Banking, NatWest Bank Plc w Londynie. I postanowil poszukac poufne wspolpracy z Panstwem w realizacji transakcji opisanych tu zarowno w naszych wzajemnych korzysci i zachęcam aby go scisle tajne ze względu na charakter tej transakcji. Podczas audytu kont bankowych, odkrylem nieodebrane funduszu lączną kwotę ? 27.100.000 GBP (dwadziescia siedem milionow Sto tysięcy brytyjskich funtow szterlingow) na koncie nalezącym do jednego z naszych zagranicznych klientow pozno (Charles Falkenberg) amerykanski naukowiec i inzynier, ktory niestety stracil zycie calej rodziny, jak i American Airlines FLIGHT 77 uderzyl w Pentagon 11 wrzesnia 2001 roku.

Po przejsciu przez jego akt osobowych w moim banku, odkrylem, ze zmarl bez zadnego konkretnego spadkobiercą tych funduszy. Uroczyscie szukam Twojej zgody, aby zaprezentowac Panstwu jak najblizszych krewnych / spadkobiercą zmarlego tak, ze wplywy z tego konta wyceniono na 27,1 mln funtow brytyjskich funtach szterlingach ukaze się wam do beneficjenta, ktore zostaną udostępnione w stosunek procentowy 60: 40 między mną a wami odpowiednio. All I wniosek jest najbardziej szczerą wspolpracę, zaufanie i najwyzszą poufnosc realizacji tego projektu z sukcesem. Mam starannie opracowanych sposobow realizacji tej transakcji zgodnie z prawem ortodoksji zabezpieczyc się przed naruszeniem prawa zarowno w kraju i tu w Anglii, gdy fundusz jest przekazywane na konto bankowe. Po rozpatrzeniu i przyjęciu tej oferty, prosimy o przeslanie następujących informacji do mnie natychmiast.
- Imię i nazwisko,
- Twoj adres kontaktowy
- Bezposredni telefon komorkowy numer.

Więc mozna przesylac dane w naszej bazie danych banku w celu uwzględnienia w systemie bankowym, ktore są wymienione najblizszych krewnych / beneficjenta spadkobiercy funduszu, a następnie będę przypomnienie komunikację z bankiem NatWest Bank do natychmiastowego uwalniania i transferu funduszu do Ciebie. Nalezy pamiętac, ze mamy ograniczony czas do osiągnięcia tej transakcji, w związku z tym swoim rodzaju szybkiego reagowania przez moj osobisty adres e-mail: robintaylor1@live.co.uk będą wysoko cenione.
Dzięki, w oczekiwaniu na swoje pilną odpowiedz.

Z powazaniem,
Pan Robin Taylor,
Personal Banking glowy
NatWest Bank plc.

Nie koniecznie ulga bo jak cytuje za gazeta wyborcza Wrocław

-''Wobec zatrzymanych zastosowano poręczenia majątkowe, zakazy opuszczania kraju i dozory policyjne. Za oszustwa grozi im do ośmiu lat więzienia.

Więcej... http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35768,7998161,Rozbita_szajka_internetowych_oszustow.html#ixzz12AHgxq3l"

Więc czekamy co dalej:rolleyes:

Moze nie do konca na temat Interactive Index, ale wlasnie dotarla do mnie inna firma (Grupa Biznes Polska), ktora zaczyna dzialac podobnie.
Tj. dzwoni i pyta sie czy jestesmy zainteresowani ofertami przetargow... pierwszy miesiac za darmo... bez umowy - bez zobowiazan... czy moga wyslac login i haslo aby aktywowac konto w ich serwisie...
Podziekowalem z obawy na cala akcje z Interactive Index (ktora mnie de facto nie dotyczyla, ale troche sie naczytalem). Odnoslem wrazenie, ze Pani po drugiej stronie tel. wielce sie oburzyla, gdy na sam koniec rozmowy zrezygnowalem.

Czy ktos moze powiedziec, czy nalezy obawiac sie oferty firmy Grupa Biznes Polska (biznes-polska.pl) ?
Ktos moze wie cos wiecej na ten temat?

sci3ma napisał:
Czy ktos moze powiedziec, czy nalezy obawiac sie oferty firmy Grupa Biznes Polska (biznes-polska.pl) ?
Tak - firma ta działa uczciwie. Po bezpłatnym okresie testowym dzwonią z pytaniem o chęć wykupienia usługi komercyjnej a w przypadku braku zainteresowania usługa testowa zostaje dezaktywowana i tyle.

sci3ma napisał:

Witam!
Też miałem od tej firmy telefony z pytaniem, czy chciałbym korzystać z ich usług. Oferowali przetargi i tp., na m-c bezpłatnie a po decyzji mógłbym przedłużyć o ile by mi to odpowiadało. Oczywiście skorzystałem z oferty bezpłatnego miesiąca. Sprawdziłem przetargi, które do mnie dochodziły. Przeglądając je stwierdziłem, że pomimo że były spokrewnione z moją działalnością to nie odpowiadały moim zainteresowaniom. Po miesiącu pani do mnie zadzwoniła i spytała czy byłbym zainteresowany dalszą współpracą, powiedziałem, że wg mnie nie było dla mnie odpowiednich przetargów i podziękowałem. Odbyło się to bezboleśnie. Po roku ponowiono zaproszenie, również skorzystałem na m-c bezpłatnie, znów stwierdziłem, że nie ma dla mnie nic interesującego i ponownie zrezygnowałem. Już miałem trzy oferty od tej f-my tak co roku i wszystko obyło się bez problemu. Może któregoś roku trafię na odpowiednią ofertę przetargu to może skorzystam z ich dalszych usług już odpłatnie.

Pozdrawiam wszystkich

Ps. Czy ktoś już był na sprawie dot. II? Jakoś cicho się zrobiło.

Firmy.net -a co wiecie o tej firmie?Podobnie się zaczyna jak w II, też proszą o uaktualnienie danych firmy.

titp napisał:
Firmy.net -a co wiecie o tej firmie?Podobnie się zaczyna jak w II, też proszą o uaktualnienie danych firmy.

Jak dla mnie aktualnie każdy regulamin w którym znajdę:
Regulamin może być w każdym czasie jednostronnie zmieniony przez właściciela portalu w całości lub w części i obowiązuje w nowym brzmieniu od momentu opublikowania go na stronie internetowej portalu.
bez możliwości zapoznania się z nim i ewentualnej akceptacji lub nie nie jest do zaakceptowania, a za miesiąc, dwa lub rok zmiana regulaminu na opcje płatne, dziękuję.
W razie sporu wyjazd do Szwajcarii lub reprezentacja przez prawnika z tego kraju:
W przypadku ewentualnych sporów pomiędzy Użytkownikami a portalem Firmy.net zastosowanie mają przepisy prawa Konfederacji Szwajcarskiej. Wszelkie powództwa wytaczane powinny być przed właściwy miejscowo i rzeczowo sąd szwajcarski.
Znalazłem w ich bazie wpis mojej firmy, wygląda na bezpłatny, poprzez formularz kontaktowy poprosiłem o potwierdzenie, że wpis jest darmowy z datą wprowadzenia do bazy. Jak potwierdzą wszystko jest ok, zachowam na przyszłość.

GLOBE TRADE CONTROL (link do strony i kontakt znajdziesz w podanym dokumencie).
Otrzymujesz fax z danymi swojej firmy jak poniżej:

https://docs.google.com/leaf?id=0B59udo62RbanYmM4ZGJmODAtNWI2Ny00MDJlLWE0NmMtNjA1ZmY0YzE2OTM0&hl=pl

światowa baza firm (w Polsce na dzień dzisiejszy 7995 firm) nie potwierdzaj danych firmy odsyłając fax :!:, ewentualnie na e-mail bo inaczej przez dwa lata będą wymagać płatnosci 97€ (aktualnie na stronie 199,95$) miesięcznie co rocznie daje 1164€:!:. Ten zapis znajdziesz w klauzuli pod danymi firmy.
Nic tylko potwierdzić dane a w razie sporu wyjazd do Niemiec do Hamburga lub reprezentacja niemieckiego adwokata (koszty).
Identycznie jak w przypadku katalogu firm, firmy już pewnie znanej DAD z Niemiec:
http://www.tvn24.pl/12692,1637279,0,1,niemiecki-przekret-nanbspadres,wiadomosc.html

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich na forum.Przeczytałam Wasze opinie i dziękuję serdecznie za odzew.Widzę,że nie jestem sama w gronie oszukanych,wprawdzie to nie chodzi akurat o firmę Interactive Index.Jest jeszcze inna firma,która prowadzi oszukańczy proceder.Trochę inaczej wyglądał kontakt z tą firmą.Kiedy założyłam własną firmę,ni stąd ni zowąd firma reklamowa zadzwoniła do mnie proponując świetną reklamę w internecie.Telefonicznie zgodziłam się na przysłanie mi umowy,którą potem miałam podpisać i odesłać im spowrotem.Dodam,że razem z umową przysłano od razu fakturę do zapłaty.Po przeczytaniu stwierdziłam ,że jest to za droga usługa i wyrzuciłam gdzieś do kąta te wszystkie papiery.Po pewnym czasie dostałam pismo z firmy windykacyjnej ,która przejęła rzekomy mój "dług",informujący ,aby zapłacić pieniądze do 7 dni ponieważ dziennie mój "dług" rośnie 0,10gr.Jeśli ktoś orientuje się kto ma rację w tym sporze, proszę o informacje.Będę bardzo wdzięczna.

monito napisał:
Witam wszystkich na forum.Przeczytałam Wasze opinie i dziękuję serdecznie za odzew.Widzę,że nie jestem sama w gronie oszukanych,wprawdzie to nie chodzi akurat o firmę Interactive Index.Jest jeszcze inna firma,która prowadzi oszukańczy proceder.Trochę inaczej wyglądał kontakt z tą firmą.Kiedy założyłam własną firmę,ni stąd ni zowąd firma reklamowa zadzwoniła do mnie proponując świetną reklamę w internecie.Telefonicznie zgodziłam się na przysłanie mi umowy,którą potem miałam podpisać i odesłać im spowrotem.Dodam,że razem z umową przysłano od razu fakturę do zapłaty.Po przeczytaniu stwierdziłam ,że jest to za droga usługa i wyrzuciłam gdzieś do kąta te wszystkie papiery.Po pewnym czasie dostałam pismo z firmy windykacyjnej ,która przejęła rzekomy mój "dług",informujący ,aby zapłacić pieniądze do 7 dni ponieważ dziennie mój "dług" rośnie 0,10gr.Jeśli ktoś orientuje się kto ma rację w tym sporze, proszę o informacje.Będę bardzo wdzięczna.
odpowiedź w innym poście http://forumprawne.org/umowy-zlecenia-o-dzielo/167442-nie-podpisana-umowa-zadanie-zaplaty.html#post823781
pozostaje sprawa FV, należało ją zwrócić z adnotacją, że wystawiono ją bezpodstawnie.

Powrót