Warunki umowy ? Panowie w tej firmie umowę się podpisuje na 24 kartkach z oby dwu stron dopiero po uruchomieniu usługi . W przypadku innych firm umowa jest wysyłana na podany mail i można się zapoznać z jej treścią.
W tym przypadku wszystko jest bardzo dziwne do tego stopnia ,że jak będzie się dochodzić swoich praw i zadawać niewygodne pytania tej firmie z którą podpisaliśmy umowę skończy się na tym ,że odmówią swych usług po adresem do którego została doprowadzona instalacja. Wie to z autopsji gdyż mnie to spotkało. Konkubina miała problem wręcz wybłagała młodego człowieka by ponownie przyłączyli pod ten adres tylko inne nazwisko a użyła takich argumentów : dlaczego odmawiacie świadczenia usługi pod tym adresem proszę podać przyczynę czy jest ją moja wiara , orientacja sexualna , jestem pod wpływem alkoholu , środków odurzających . Tak brzmiało zapytanie do zarządu tej firmy nie minęło 4 min i już dzwoni telefon ,że umowa jest już przygotowana i monter ok 18:00 przyjedzie. W zarządzie siedzą sami młodzi ludzie totalnie olewając klienta . Cennik który jest podany na ich stronie jest nieaktualny , treść umowy inna od tej którą się podpisuje a sama zawartość strony www wprowadza przyszłego klienta w błąd. Dlaczego podpisaliśmy umowę ? Ponieważ mieszkamy w małej mieścinie w której to można zapomnieć o LTE jedyny usługodawca to tylko technologia Cu która leżakuje w ziemi bez jakichkolwiek zabezpieczeń ciągłe awarie oglądanie czegokolwiek strumieniowo niemożliwe pin 65, 9,3 M/bs to max prędkość pomiaru z wyborem najlepszego serwera. koszt ok 60 zł . Dlatego zachciało na się FTH nowej technologii na której to wszystko hula jak trzeba z prędkością 600 M/bs ok 450 po routingu. Ale nie zmienia to faktu ,że usługodawca wykorzystuje sytuacje wiedząc,że jest jedyny w mojej okolicy który świadczy w/w usługę takiej jakości. Dlatego myślałem ,że napiszę tu i ktoś mi odpowie w konkretny sposób poparty jakimś przepisem prawnym ,że może tak postępować i pobierać dwa razy opłatę instalacyjną choć ona już istnieje ? Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim absurdem ? Podałem przykład wcześniej gazownik przyjeżdża celem montażu pieca dwufunkcyjnego a kasuje za już istniejącą instalację wody ciepłej i przyłącza gazowego ! No cóż wtedy chyba by już nikt nie pisał ,że ma takie prawo. Przepraszam za poprzedni wpis jestem impulsywny niekiedy nieprzewidywalny. Chodzi mi tylko o konkretną odpowiedź popartą prawem. Samo Tak nie wystarczy. Rozumiem ,że nie mogę tu publikować linków do stron itp . dlatego też utrudnia to przedstawienie tego wszystkiego. Jak dla mnie tej firmie powinien się przyjrzeć Rzecznik Praw Konsumenta