A
arek2000
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam wszystkich.
Chcial bym zapytac o rade.
W 2002 roku zakupilem telefon w sieci Idea ( Ogrange teraz ) wraz z abonamentem na okres 2 lat.
Po okolo 3 miesiacach telefon ulegl zniszczeniu a ja nie zaplacilem 2 abonamentow , po czym firma Idea zerwala umowe.
Wyslano do mnei kilka razy fakture na kwote 180zl ktorej nie zaplacilem.
Jak sie dowiedzialem w 2004 roku sprzedala dlug firmie windykacyjnej.
Pierwsze listy z firmy Intrum Justitia zaczelu przychodzic na adres zamendowania okolo 5 lat temu i do dzis co 2-3 miesiace wysylaja nowe.
Co list to inna propozycja raz jest to 1500zl raz 1000 innym razem 3000 ale proponuja splate promocyjna 20%.
Jak dla mnie to nie wiedz sensu w tych propozycjach.
Chetnie zaplace 180zl ktore kiedys chciala firma Idea.
Ale po 11 latach to chyba jest przedawnione?? Nigdy nie otrzymalem wezwania ani do sadu , ani przynajmniej kopi klauzuli wykonalnosci.
Mieszkam za granica od ponad 7 lat i jedyny kontakt jaki ma ta firma z moja osoba to listy na adres zameldowania gdzie nadal mieszka moj ojciec.
Czy powinienem jakos na to wszystko zareagowac??
Dziekuje serdecznie za odpowiedzi.
Chcial bym zapytac o rade.
W 2002 roku zakupilem telefon w sieci Idea ( Ogrange teraz ) wraz z abonamentem na okres 2 lat.
Po okolo 3 miesiacach telefon ulegl zniszczeniu a ja nie zaplacilem 2 abonamentow , po czym firma Idea zerwala umowe.
Wyslano do mnei kilka razy fakture na kwote 180zl ktorej nie zaplacilem.
Jak sie dowiedzialem w 2004 roku sprzedala dlug firmie windykacyjnej.
Pierwsze listy z firmy Intrum Justitia zaczelu przychodzic na adres zamendowania okolo 5 lat temu i do dzis co 2-3 miesiace wysylaja nowe.
Co list to inna propozycja raz jest to 1500zl raz 1000 innym razem 3000 ale proponuja splate promocyjna 20%.
Jak dla mnie to nie wiedz sensu w tych propozycjach.
Chetnie zaplace 180zl ktore kiedys chciala firma Idea.
Ale po 11 latach to chyba jest przedawnione?? Nigdy nie otrzymalem wezwania ani do sadu , ani przynajmniej kopi klauzuli wykonalnosci.
Mieszkam za granica od ponad 7 lat i jedyny kontakt jaki ma ta firma z moja osoba to listy na adres zameldowania gdzie nadal mieszka moj ojciec.
Czy powinienem jakos na to wszystko zareagowac??
Dziekuje serdecznie za odpowiedzi.