M
Miko111
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Firma Intrum Justitia sp. z o.o.
kupują wirtualne "długi" za 5-10% ich "rzekomej wartości" i potem wysyłają listy zwykle, lub dzwonią na znane im telefony i straszą...
Firma Intrum Justitia była już w przeszłości karana za swoje przestępcze działania
UOKiK - Urząd - Informacje ogólne - Aktualności - Niezgodna z prawem presja na dłużnika
Dlatego jako adwokat, wszystkim osobom mającym problemy z nękaniem ze strony firmy Intrum Justitia radzę prostą procedurę
1 - Wysyłamy pismo do prezesa Intrum Justitia sp. z o.o.
Wojciech Jabłoński
Prezes Intrum Justitia sp. z o.o.
ul. Domaniewska 41
02-672 Warszawa
Szanowny Panie
Nie życzę sobie, aby Pana pracownicy ... i tu wpisujemy odpowiednio .
- dzwonili do mnie
- wysyłali listy
- wysyłali maile
Jedyną właściwą drogą dochodzenia roszczeń prawnych jest Sąd.
W przypadku ponownego nękania mnie przez waszą firmę poprzez.... i tu wpisujemy odpowiednio...
- dzwonienie
- wysyłanie ZWYKŁYCH LISTÓW
- informowanie o wizycie "inspektorów terenowych"..
- wysyłanie maili
zgłoszę sprawę na Policję, z wnioskiem o ukaranie Pana, jako osobę odpowiedzialną za nękanie mnie.
Powtarzam Panu ---- jedyną drogą dochodzenia roszczeń jest Sąd
CO DALEJ
Są dwie możliwości
2 Firma Intrum Justitia "odpuszcza sprawę"
3 Firma Intrum Justitia kieruje sprawę do sądu.
i tu jest już banalna sprawa
Intrum Justitia sp.z o.o. kieruje sprawę do Postępowania w trybie elektronicznym w Sądzie w Lublinie.
Sąd nie bada merytorycznie sprawę tylko wydaje z automatu NAKAZ zapłaty
wtedy, koniecznie trzeba odebrać ten NAKAZ ZAPŁATY [prześle sąd listem poleconym] i zgodnie z pouczeniem na tym nakazie, złożyć SPRZECIW od Nakazu zapłaty.
Wtedy ten Sąd w Lublinie uchyla nakaz zapłaty i kieruje sprawę do postępowania zwykłego w sądzie cywilnym w miejscu zamieszkania POZWANEGO.
I wtedy 99% "firm windykacyjnych" odpuszcza sprawę, bo są to dla nich ogromne koszta, a stosunkowo prosto można się bronić podnosząc wszelakie możliwe zarzuty
...
kupują wirtualne "długi" za 5-10% ich "rzekomej wartości" i potem wysyłają listy zwykle, lub dzwonią na znane im telefony i straszą...
Firma Intrum Justitia była już w przeszłości karana za swoje przestępcze działania
UOKiK - Urząd - Informacje ogólne - Aktualności - Niezgodna z prawem presja na dłużnika
Dlatego jako adwokat, wszystkim osobom mającym problemy z nękaniem ze strony firmy Intrum Justitia radzę prostą procedurę
1 - Wysyłamy pismo do prezesa Intrum Justitia sp. z o.o.
Wojciech Jabłoński
Prezes Intrum Justitia sp. z o.o.
ul. Domaniewska 41
02-672 Warszawa
Szanowny Panie
Nie życzę sobie, aby Pana pracownicy ... i tu wpisujemy odpowiednio .
- dzwonili do mnie
- wysyłali listy
- wysyłali maile
Jedyną właściwą drogą dochodzenia roszczeń prawnych jest Sąd.
W przypadku ponownego nękania mnie przez waszą firmę poprzez.... i tu wpisujemy odpowiednio...
- dzwonienie
- wysyłanie ZWYKŁYCH LISTÓW
- informowanie o wizycie "inspektorów terenowych"..
- wysyłanie maili
zgłoszę sprawę na Policję, z wnioskiem o ukaranie Pana, jako osobę odpowiedzialną za nękanie mnie.
Powtarzam Panu ---- jedyną drogą dochodzenia roszczeń jest Sąd
CO DALEJ
Są dwie możliwości
2 Firma Intrum Justitia "odpuszcza sprawę"
3 Firma Intrum Justitia kieruje sprawę do sądu.
i tu jest już banalna sprawa
Intrum Justitia sp.z o.o. kieruje sprawę do Postępowania w trybie elektronicznym w Sądzie w Lublinie.
Sąd nie bada merytorycznie sprawę tylko wydaje z automatu NAKAZ zapłaty
wtedy, koniecznie trzeba odebrać ten NAKAZ ZAPŁATY [prześle sąd listem poleconym] i zgodnie z pouczeniem na tym nakazie, złożyć SPRZECIW od Nakazu zapłaty.
Wtedy ten Sąd w Lublinie uchyla nakaz zapłaty i kieruje sprawę do postępowania zwykłego w sądzie cywilnym w miejscu zamieszkania POZWANEGO.
I wtedy 99% "firm windykacyjnych" odpuszcza sprawę, bo są to dla nich ogromne koszta, a stosunkowo prosto można się bronić podnosząc wszelakie możliwe zarzuty
...
Ostatnia edycja: