T
takto1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
Witam, dostałam dzisiaj pismo od Intrum justitia, z informacją że mam zapłacić karę za zerwanie umowy z Plusem, jeśli tego nie zrobię - zostanie naliczona dodatkowa opłata. Cały problem polega na tym, że na początku stycznia br. przeniosłam swój numer do innej sieci komórkowej i jestem zadowolona - w przeciwieństwie do MixPlusa (80,00 zł za 1,5 godziny rozmowy do TEGO SAMEGO operatora
) Nie było żadnego problemu z przeniesieniem numeru, wiem że sporo osób tak robi, zrobiłam i ja. Pani z IJ poinformowała mnie że przeniesienie umowy do innego operatora jest równoznaczne z zerwaniem umowy z firmą Polkomtel, kazała mi przeczytać umowę którą podpisałam z firmą Plus. Problem polega na tym, że ja umowę z Plusem podpisałam tak jakoś w 2008 roku, była to umowa na bodajże 48 doładowań, nie wiem czy mam jeszcze gdzieś tę umowę i co w niej jest.
Sporo osób przenosi numery, sądzę że dotyczy to również użytkowników Plusa/Mixplusa. Nie mam pieniędzy na spłatę tej kary, zresztą.. nawet gdybym miała, to nie mam ochoty płacić im holendarnie wysokiej opłaty, którą sobie jeszcze dodatkowo naliczyli. Ja numer przeniosłam zgodnie z prawem - bo nie byłam zadowolona z cen w plusie i zwyczajnie stwierdziłam że już mnie nie stać na ciągłe doładowania telefonu (80 groszy za minutę połączenia - szit!)
Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji, czytam w internecie o problemach z Intrum justitia, o Polkomtel i tylko gały mi wyłażą na wierzch. Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji..
Sporo osób przenosi numery, sądzę że dotyczy to również użytkowników Plusa/Mixplusa. Nie mam pieniędzy na spłatę tej kary, zresztą.. nawet gdybym miała, to nie mam ochoty płacić im holendarnie wysokiej opłaty, którą sobie jeszcze dodatkowo naliczyli. Ja numer przeniosłam zgodnie z prawem - bo nie byłam zadowolona z cen w plusie i zwyczajnie stwierdziłam że już mnie nie stać na ciągłe doładowania telefonu (80 groszy za minutę połączenia - szit!)
Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji, czytam w internecie o problemach z Intrum justitia, o Polkomtel i tylko gały mi wyłażą na wierzch. Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji..