Intrum Justitia

• Autor wątku Autor wątku Łukasz8724
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

Łukasz8724

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam Mam taki problem otoz w Ubiegłym roku straciłem pracę mając 2 telefony na abonament jak tylko mogłem i wystarczyły mi srodki na płacenie rachunku płaciłem, ale pieniądze mi się skonczyły i zaprzestałem płacic jednak szukałem pracy, Natomiast Polkomtel oddał moją sprawę do Intrum Justitia pomijając fakt iz wysyłają do mnie uciązliwe sms i listy no ktore poprostu odbieram za zastraszanie , nie chodzi o to ze sie wymiguje od zapłaty bo chce to zapłacic ale czemu oni zawyzszają mi koszty miałem 735 zł do spłaty teraz mam ok 950 zł przy tym człowieka dobijają,
Jestem osobą ktora przezyła w ubiegłym roku horror , probowałem popełnic samobojstwo , depresja była ogromna myslałem ze w tym roku stanę na nogi a wyzej wymieniona firma bombarduje mnie sms straszą komornikiem i wogole czy jest szansa cos z tym zrobic

Przepraszam za błedy

@Łukasz8724
Spróbuj się ułożyć ze spłatą długu na raty. Dla nich jakiekolwiek pieniądze od ciebie to już zysk, bo kupują takie zadłużenie hurtem po 5-20% wartości.

Możesz też przepisać cały swój majątek na bliskich, wejść na zasiłek, wywalczyć mieszkanie komunalne i spokojnie nie płacić - tak jak to robią setki tysięcy naszych rodaków.

Note to self: brać telefon na kartę

Wszystko było by piękne , co mi grozi chciałbym się dowiedziec, czy mogę pojść siedziec za to
W Piątek wpłaciłem im 300zł i dzis 100zł na drugi rachunek bo mam u nich dwie sprawy.

A i czy mogę się powołac na cos ze jestem bez pracy , czy to jest takie proste ze gdy nie zapłace im ze przyjdzie ktos i wezmie mi telewizor ktory nie jest moj albo Policja zakują mnie w kajdanki i pojdę siedziec

Ostatnia edycja:
Setki razy pisane: windykator nie ma prawa nawet wejść do mieszkania, jeśli go nie zaprosisz. Może się domagać zapłaty, dzwonić, przysyłać listy, przychodzić pod drzwi, ale nie ma prawa do egzekucji: od tego jest komornik z prawomocnym wyrokiem sądu.

Kurde ale sie wkurzyłem teraz na max Firma Intrum Justitia wprowadza w błąd
mam dług 800zł wobec polkomtela tak ! w piątek wysyłam 300zł na poczet tego otoz długu
Panna w piątek mi mowi ze spokojnie damy radę jakos powolutku to spłaci i była przemiła ze o mały włos cukrzycą nie oberwałem natomiast dzis dzwonią zebym do konca miesiąca wpłacił 600zł bo podobno juz po wyroku jest do co do chu***a pana jest , rozumiem mam dług musze oddac ale cholera oni sami nie wiedzą o co biega na koniec powiedziałem im to oddajcie mnie do komornika a komornik nie sciągnie bo niema z czego .

Powrót