izolatka

• Autor wątku Autor wątku kari27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam..jeśli mój mąż jest zamknięty w izolatce:( to czy napewno ma zabrane widzenia i nie ma szansy zebym się z nim zobaczyła? jest TA...pozdr

Tak, ma zabrane widzenia, ale:
Przepis prawny:
KKW: Art. 148. § 3. W czasie wykonywania kary dyscyplinarnej umieszczenia w celi izolacyjnej lekarz lub psycholog kontroluje zdolność skazanego do odbywania tej kary.
§ 4. W czasie wykonywania kary dyscyplinarnej, o której mowa w § 3, dyrektor zakładu karnego może, w wypadkach uzasadnionych względami rodzinnymi, osobistymi lub wychowawczymi, zezwolić skazanemu na widzenie lub rozmowę telefoniczną.

dziękuje za szybką odp:) mam zgodę od Prokuratora..czyli są szanse że wejdę na widzenie?

Tak Comm..., ale prok. czy sędzia nie wie czy TA ma izolatkę więc jak dał widzenie to decyzję czy w okresie tych dwóch tygodni TA może mieć widzenia czy nie podejmuje dyr. AŚ, a nie prok./ sędzia.
Sylwka - napiszcie prośbę do dyr.

Czy jeżeli mój B miał wyjść 26 czerwca a jest w celi izolacyjnej, mogą przedłużyć mu wyjście z zk ?

a za co dostaję się tą karę ? czyli jak miał wyjść 26 czerwca tak powinien wyjść ?

może coś narozrabiał na koniec wyroku, o wpz się nie stara ani o nic innego, więc co mu szkodzi? :lol:

Cześć wam .. Jestem mamą . Syn mój siedzi 3 tydzień jak się dowiedziałam jest w izolatce 2 tygodnie wiem ze stracił talon na paczkę a jak do niego pojadę to czy mogę mu coś zawieść z żywności czy to dostanie . odp .. :?:

W jakiej izolatce? Może izolowany ze względów zdrowotnych, może odbywać karę regulaminową. A to są zupełnie inne sytuacje.

Siedzi w izolatce ponieważ był zamieszany w bojkę ... :?: Chciała bym wiedzieć czy będę mogła mu wziąć produkty spożywcze jeżeli zabrali mu talon to za ile go dostanie ... Syn ma dopiero 19 lat poszedł za nie zapłacenia zadość uczynienia poszkodowanemu ponieważ nie mieliśmy za co zapłacić i poszkodowany wniósł wniosek do sądu i sędzia odwiesił mu wyrok 1.5 roku .. Bardzo proszę o pomoc napisania co to jest ta izolatka jak tam ludzi traktują i czy syn może się starać o przeniesienie proszę o parę wskazówek dla mnie jak mogę synowi pomóż .:?:

Witam, czy telefonicznie może zostać udzielona informacja o tym czy skazany przebywa w izolatce za jakieś przewinienie ?

justyna177 napisał:
Witam, czy telefonicznie może zostać udzielona informacja o tym czy skazany przebywa w izolatce za jakieś przewinienie ?

A komu ma być udzielona? Jak zadzwoni minister sprawiedliwości to prawdopodobnie uzyska taką informację - oczywiście nie od razu.

Nie sprecyzowałam swojej wypowiedzi, chodzi mi o to czy najblizsza rodzina osadzonego, rodzice moga uzyskac taką informację telefonicznie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót