Jak dowiedzieć się co to za dług

• Autor wątku Autor wątku biedrek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Minęło trochę czasu- podsumuję więc co się działo- i proszę o komentarz co z tym faktem zrobić.
Przez ten okres przyszło na mój adres zameldowania chyba 3 wezwania do zapłaty- każde ostateczne i na każdym informacja o wpisaniu do krd jeśli nie zapłacę. Na ostatnim dziwny "gest dobrej woli" i propozycja rozłożenia na raty- z wyliczoną już ratą miesięczną.
Po pierwszym piśmie, i straszeniu wpisem do krd założyłem sobie na stronie krd konto i monitoruję swój stan prawny. Pewnego dnia pojawił się wpis o tym zadłużeniu- dokonany przez Trigon. Kilka dni później wpis został usunięty. Nie robiłem w tej sprawie nic.
Co o tym myślicie?

Że nadal masz siedzieć cicho :) Jak będą chcieli Cię pozwać, to pozwą... Chyba, że marzysz o spłaceniu jakiejś staroci...

Obserwuj korespondencję. Najprawdopodobniej pewnego dnia dostaniesz nakaz zapłaty i jednocześnie zostaniesz pouczony o możliwości wniesienia sprzeciwu. Zrób to wtedy i napisz że roszczenie jest przedawnione. I koniec sprawy.

Zrób to wtedy i napisz że roszczenie jest przedawnione. I koniec sprawy.
Bzdura. Powód cofnie pozew i za 2 lata jeszcze raz go złoży, jak autor się przeprowadzi. Dlatego przedawnienia się w sprzeciwie nie podnosi.

Powrót