Jak pozbyć się trolla.

• Autor wątku Autor wątku Wojts
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wojts

Użytkownik
Odpowiedzi
50
Witam.
Od kilku miesięcy mam na forum trudną sytuacje.
Przyczepił się do mojego forum jakiś troll.
Irytuje mnie bo pisze pierdoły na forum i w podpisie równięż ma jakieś niepoważne rzeczy.

Głównie odpowiada na pytania innych użutkowników ale tak naprawdę robi sobie żarty z nas.
Na początku myslałem ze mu sie znudzi i po prostu banowałem jego konta i usuwałem jego posty. Ale nie mam już siły, bo to się powtarza codziennie od kilku miesięcy.

Mam jego pełne IP - chociaż jest ich kilka, podejrzewam że to może być nawet kilka osób. Co gorsza ostatnio zaczął podawac się za nas i innych uzytkownikow zakladajac podobne nicki i uzywajac naszych avatarow, zdjec i podpisow pod postami.

Podsumowując:
-piszą głupoty na forum
-omijają bany zmieniając ip
-używa nickow podobnych do naszych, naszych avatarow, zdjec i podpisow
-raz zawalił całe forum jakimś bezsensownym tekstem

Straszyłem go że wyciągne konsekwencje prawne, ale nic sobie z tego nie robi.
Da się go jakoś pozbyć?

Ostatnia edycja:
Uwierz, mi, ze te same problemy mamy na naszym forum prawnym ale niestety pisanie glupot nie jest karalne.

Regand napisał:
Uwierz, mi, ze te same problemy mamy na naszym forum prawnym ale niestety pisanie glupot nie jest karalne.
A co musiałby przeskrobać żeby go jakoś pociągnąć do odpowiedzialności?
Może poczekam aż mu się noga podwinie?

Za duzo gdybania i mozliwosci. Wszystko zalezy od jego wpisow, czy znieslawia kogos, czy namawia do przestepstwa, moze szerzy nienawisc itp itd.

A jak zakłada sobie konta z naszymi avatarami ,zdjęciami i podpisami i bezczelnie na forum rozmawia z innymi wypisując kompletne bzdury
to da radę to podciągnąć pod jakiś paragraf?

Raz ustawił sobie mój avatar i pisał do innych użtkowników: "to jest moje forum a jak coś nie pasuje to precz stąd!".

Co do zniesławienia czy obelg to nie ma niestety, już prędzej mi nerwy nie wytrzymują.

Ostatnia edycja:
A to nie jest przypadkiem przestępstwo podszywania się pode mnie jak on normalnie mój avatar uradł na którym jest mój wizerunek i jak inny użytkownik to przeczyta to pomyśli ,że to ja !

TO JAK TO MOŻNA TAK POZOSTAWAĆ BEZKARNYM?, TAK JAKBYM KOMUŚ CO CHWILE DRZWI DO DOMU WYWALAŁ, WCHODZIŁ Z BUCIORAMI I NIC BY MI ZA TO NIE GROZIŁO?

To zaraz: podszywanie się za mnie też było zgodne z prawem?

I dlaczego mój temat trafił do hydeparku? Co jest śmiesznego w moich staraniach poradzenia sobie z użytkownikiem, który działa mi na szkodę forum?

Powrót