Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
sylgiz napisał:Jak sie czyta na luzie w kapciach kazus z egzaminu to nie to co na egzaminie. Powiedzenie że cos było niezwykle łatwie jak sie nie było na tym egzaminnie i nie pisało tego to przegięcie.
mj777 napisał:Piszę zarówno posiadając doświadczenie z takiej formy egzaminu, jak i znając treść wszystkich kazusów z cywila z adw. i radc., które były do tej pory. W tym roku kazusy z cywilnego i u radców i u adwokatów były najprostsze w historii. Obiektywnie.
Wiem natomiast, że stres egzaminacyjny to nie w kij dmuchał, więc życzę Wam wszystkim pozytywnych wyników.
Miniratka napisał:O co chodzi z tym adminem, ze nie zasługują na aprobatę zarzuty? że jak są to pozamiatane? Ja też niestety znalazłam orzeczenia, że nie wymaga zgłoszeniaA tak w ogóle to z adminem to chyba trzeba przyjąć co do zasady, że wszystko co porusza w opiniach mocodawca jest "nie zasługujące na aprobatę" i się tym nie bawić. Będę miała nauczkę na przyszłość obawiam się.
Art. 123 nie wymaga dla uznania roszczenia żadnej szczególnej formy, co oznacza, że może ono nastąpić nie tylko w sposób wyraźny, ale także dorozumiany, np. przez zapłatę odsetek, spełnienie części świadczenia, prośbę o odroczenie płatności długu.
rwN napisał:masz art. 30 ust 6 pkt 1 ?
rwN napisał:daj spokój w tamtym roku przechodziły osoby prawie bez żadnych zarzutów, z za niską wpz.. fakt do mnie dowalili się tylko za wniosek dowodowy i wniosek o uchylenie (już mniej), ale to chyba taki już był Egzaminator, JESZCZE NIC NIE JEST PRZESADZONE