M
mobilek70
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Pomimo przewalenia wszystkich wątków nie doszukałem sie podobnego zagadnienia.
Rok 2001-wzięcie kredytu xxx zł na remont domu. Hasło Własny Kąt
Rok 2005 -zaprzestałem spłacać kredyt (był przewidziany do 2013).
Rok 2012-zwracam się do banku że chcę oddać dług.(pieniądze wpłacone na konto kredytu wracają)
Rok 2012-bank odpowiada że nie jest zainteresowany zwrotem bo dług sprzedał w
2006 roku(zabezpieczenie hipoteczne) firmie windykacyjnej która do dnia dzisiejszego nie dopomina się o pieniądze.
Rozmawiałem z dwoma prawnikami i każdy mówi co innego.
Zaznaczę że nigdy nie byłem informowany o sprzedaży długu, długu byłem i jestem świadomy i chcę go zwrócić bo sytuacja finansowa znacznie mi sie poprawiła ale nie chcę sie wkopać w jakieś wyliczone z obłoków niebotyczne kary i odsetki tylko oddać to co przewidywała umowa. W umowie nie ma zapisu o możliwości sprzedaży długu innemu podmiotowi.
Rok 2001-wzięcie kredytu xxx zł na remont domu. Hasło Własny Kąt
Rok 2005 -zaprzestałem spłacać kredyt (był przewidziany do 2013).
Rok 2012-zwracam się do banku że chcę oddać dług.(pieniądze wpłacone na konto kredytu wracają)
Rok 2012-bank odpowiada że nie jest zainteresowany zwrotem bo dług sprzedał w
2006 roku(zabezpieczenie hipoteczne) firmie windykacyjnej która do dnia dzisiejszego nie dopomina się o pieniądze.
Rozmawiałem z dwoma prawnikami i każdy mówi co innego.
Zaznaczę że nigdy nie byłem informowany o sprzedaży długu, długu byłem i jestem świadomy i chcę go zwrócić bo sytuacja finansowa znacznie mi sie poprawiła ale nie chcę sie wkopać w jakieś wyliczone z obłoków niebotyczne kary i odsetki tylko oddać to co przewidywała umowa. W umowie nie ma zapisu o możliwości sprzedaży długu innemu podmiotowi.