Jak udowodnić winę męża?

• Autor wątku Autor wątku griva
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

griva

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Mąż chce rozwodu, ja nie. Od 2 lat (z przerwami) przebywa za granicą. Wiem, że raczej nie żyje tam sam, ponadto właśnie dowiedziałam się o jego zdradzie przed 4 laty - tu, w Polsce. Nie mam na to żadnych dowodów, ewentualnie znalazłby się świadek, który potwierdziłby to, iż "jakieś" przygody mój mąż miał. Jeśli chodzi o zdradę tutaj, to znalazłam wtedy smsy od jakiejś panny, które brzmiały dość intrygująco. Jednak mąż wszystkiego się wyparł twierdząc, że to jakieś pomyłki i że już to wyjaśnił (o, ja naiwna!). W każdym razie sprawa rozeszła się po jakimś czasie "po kościach", niedługo potem wyjechał.
Pozew o rozwód będzie składał mąż, ale ja chcę, aby sąd uznał winę męża.
Nadmienię jeszcze, że to on "parł" do wyjazdu, zwodził mnie kolejnymi miesiącami, teraz po prostu układa tam sobie życie - jeszcze tylko rozwód i problem z bani.
Mamy 6 - letnią córkę, z którą mąż utrzymuje kontakt telefoniczny, przysyła też pieniądze.
Jak mogę udowodnić jego winę?
Pomóżcie, proszę, rozwikłać mi ten problem, będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam :)

Ale dlaczego miałby być z jego winy? To ,że w Polsce nie było dobrej pracy i ponad 200 tysięcy ludzi wyjechało po nią za granicę to raczej wina rządów po 89, a nie jego...

Dlatego, że to on wyjechał, on żyje z kim innym, on mnie zdradził... Poza tym wiem jak wygląda sytuacja w Polsce na rynku pracy, wiem też jaką sytuację materialną mieliśmy. Proponowałam mu zresztą, że dołączę do niego na pół roku i bedzie łatwiej i szybciej nam wrócić do kraju, jednak to on nie chciał tego. Więc czyja tu wina? Pozdrawiam.

Powrót