N
Nebeksa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam. Starałam sie o kredyt na zakup nieruchomości w Kredyt Banku. Zarabiam 5500 brutto, mąż około 4000 brutto, mam wkładu własnego 100 tys, KB odmówił mi udzielenia kredytu gdyż mam w BIK w historii opóźnienia w spłacie kredytu z 2007 roku powyżej 30 dni. Kredyt był na 13000, rata która miała opóźnienia wynosiła 400 zł w PKO, a kredyt spłaciłam w 2009 roku i od tamtej pory nie miałam żadnego zobowiązania. Sprawdziłam i faktycznie w dokumencie w BIK jest zapis kiedy i w jakim terminie było spłacane. Faktycznie wynika, że były opóźnienia w spłacie kredytu. Wpisu dokonał bank PKO. Wystapiłam z wnioskiem do PKO o usunięcie histrorii ale mi odmówili, odpowiadając że tego się nie stosuje. Obecnie nie posiadamy żadnego zadłużenia. Tylko ten zapis w BIK psuje mi opinie dla Banku. We wniosku podałam, że zamierzam zaciagnąć ktredyt w Kredyt Banku. Wydaje mi się, że PKO celowo nie zgodził się na kasację historii by zmusić mnie do wzięcia kredytu u nich gdyż mam tam konto i dla nich zapis w BIK w żaden sposób nie stanowi problemu. Mam pytanie, jak mogę zmusić bank dla wykasowania historii by bez problemu dostać kredyt w innym banku?