[cytat="Janusz M.":3v0mlv97]Szanowny Panie, to kultura wymaga, aby nie zmieniać treści postu i zapytania po tym, jak się otrzyma odpowiedź.
Opcja "zmień" jest dana po to, aby umożliwić użytkownikom poprawienie ewentualnych błędów, których nie zauważyli przed wysłaniem postu.
Pan natomiast notorycznie zmieniał treść swoich postów często po kilku dniach, jak wypowiedzieli się inni użytkownicy. Po co? :what:[/cytat:3v0mlv97]
Ooops, nie zwróciłem uwagi poprzednio, że Pan jest moderatorem. Przepraszam, ale też nie wiedziałem, że to aż taki "brak kultury". Po co? :what: - Swoje "post-y" zmieniałem dlatego, że jak już napisałem poprzednio chciałem albo "uściślić swoją wypowiedź albo też poprawić błędy (stylistyczne, ortograficzne, czy dodać kreseczkę nad z, której brak umknął mojej uwadze)" i.t.p., czyli głównie po to by wyeliminować błędy i nieścisłości, tak aby ktoś następny kto będzie czytał dokładniej zrozumiał to co naprawdę miałem na myśli. Ponieważ jednak nie jestem może zbyt wprawnym pisarzem komputerowym a mam pewne ciągotki do perfekcjonizmu (parałem się programowaniem a w szkole mnie zawsze ganili za błędy (a teraz mnie ganią za ich poprawianie

)), to być może musiałem to robić częściej niż inni. Nigdzie w żadnym regulaminie nie doczytałem, że opcję 'zmień" można wykorzystywać tylko w ograniczonych okolicznościach tak jak Pan pisze. Myślałem. że skoro jest dostępna zawsze to jej użycie jest też dozwolone zawsze. Tak więc prosiłbym nie wiązać tego z wyłącznie moim "brakiem kultury", bo też nie ja projektowałem oprogramowanie, które jest wszędzie powszechnie stosowane.
Raz tylko jak sobie przypominam zmieniłem w dość zasadniczy sposób treść swojej wypowiedzi, ale od razu zaraz wyjaśniłem, że jest to dość znaczna zmiana spowodowana moim nieścisłym poprzednim wyrażeniem się a sprostowanie umieściłem dodatkowo podkreślone i w nawiasie wyjaśniając ponadto, iż sprostowanie to piszę w związku z moim niedopatrzeniem. Tutaj jest cytat: "w zasadzie nie wyraziłem się tu dostatecznie precyzyjnie - miałem raczej na myśli nie wszystkie choroby naturalne, a te w rodzaju ataku serca n.p. i nie samo miejsce zgonu a raczej gdzie taki atak nastąpił" ponieważ zauważyłem, że w nie dość jednoznaczny sposób było to poprzednio przeze mnie ujęte (było tylko cytat: "przyczyny zgonu wzięły swój początek ..."). Ponadto w następnym poście też wyjaśniłem dość szczegółowo na czym polegało moje niedopatrzenie i nieścisłość. (Cytat: "Ma Pan rację i słusznie mnie Pan tutaj "chwycił za słowo". Nie wyraziłem się dostatecznie precyzyjnie i chciałbym tu umieścić swoje sprostowanie. Miałem raczej na myśli nie wszystkie choroby naturalne, a te w rodzaju ataku serca n.p. i nie samo miejsce zgonu a raczej gdzie taki atak nastąpił.") Ostatnie zmiany opatrzone są automatycznie przez system czasem ich dokonywania, podobnie jak i wszystkie pozostałe wypowiedzi, które dodatkowo jeszcze odnoszą się do prowadzonych cytatów, których przecież ja zmienić nie mogę, tak więc zawsze można dojść kto co kiedy napisał i czego dokładnie dana wypowiedź dotyczy - jeśli to w tym upatruje Pan główny problem.
Pozdrowienia, ciech