Jaki wyrok??????!!!

• Autor wątku Autor wątku aga3010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam!!! prosze mi jeszcze powiedziec jedna rzecz a mainowicie... czy osoba nieletnia(17lat) moze miec sprawe karna o skladanie fałszywych zeznan?
poozdrawiam

Tak, może. Osoba, która ukończyła 17 lat odpowiada karnie jak osoba dorosła.

a czy na sprawie( sprawa nie jest zamknieta) moga byc koledzy oskarzonego????

Nie wiem dlaczego nikt tutaj nie powiedział Ci o art. 185 kpk, to jest Twoje prawo, że organy ścigania rozstrzygają o tym fakultatywnie to co innego, ale zawsze można spróbować i złożyć taki wniosek

witam!!!! dziekuje za posty!!! dzisiaj miał mój chłopak sprawe tak jak pisaliscie skozystałam z art.185 kpk i nie zeznawałam......wyrok w poniedziałek
pozdrawiam

[cytat="aga3010"]a co mogą mi zrobić jak wyjdzie na jaw ze moje zeznania nie byly do konca prawdziwe???[/cytat]

nic Ci nie mogą zrobić o ile Sąd zwolni cię od składania zeznań. Złożone poprzednio zeznania nie będą wtedy brane pod uwagę przy rozpoznawaniu sporawy.
dodatkowo o prawie do złożenia wniosku o zwolnienie z zeznań powinni Cię poinformować przy pierwszym przesłuchaniu (o ile podałeś, że jesteś osobą pozostającą w szczególnie bliskim stosunku osobistym.

witam wszystkich!!! sprawa zakonczona..... wyrok 2 w zawieszeniu na 5 :D
pozdrawiam wszystkich i zycze podobnych wyrokow

Witam ponownie!! Sprawa niestety wróciła po ponad roku czasu mojego chłopaka wezwała policja i oznajmiła mu że jest oskarżony o handel amfetaminą i że jeśli się przyzna to dostanie "podwójne zawiasy" a jeśli nie to bedzie miał normalną sprawe w sadzie ktora sie moze długo ciągnąc! I teraz moje pytanie brzmi czy isnieje coś takiego jak podwójne zawiasy? dodam że już ma jeden wyrok 3na 5 lat w zawieszeniu za handel konopią indyjską i czy mogą mu odwieśić kare jeśli oskarżają go o popełnienie tego czynu w czasie przed wyrokiem?
pozdrawiam

Powrót