C
Cantonelli
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam. Już nie wiem co robić, nie wiem czym się zająć, żeby o tym nie myśleć...Otóż sprawa wygląda tak...1,5 tygodnia temu z samego rana odwiedziło mnie 4 Panów funkcjonariusz z nakazem rewizji jakobym był podejrzany o handel marihuaną (złapano jedną osobę, która miła przy sobie "trawe" i wskazala że było to ode mnie). Osoba miała powiedzieć, że dostała ode mnie bardzo niewielką ilość marihuany, ja nie chciałem za to pieniędzy, ale ona nalegała i wziałem symbolicznie na "papierosy". Na konfrontacji ta wersja się sprawdziła. U mnie w domu znaleziono woreczek z baaarddzzooo śladową ilością marihuany oraz kilka pustych "dilerek". W związku z tym, że choruję na nerwicę, a w jakimś stopniu na pewno na depresje, nie pale już miesiąc, mam tego "sportu" dosyć wskazałem sobę ode której kupowałem około 5 razy w ilościach 10,10,10,5,5 gram (wówczas naprawde sporo palilem i od tego mam teraz nerwice) wskazałem jej dokladne miejsce zamieszkania oraz okolicznosci w jakich kupowałem. Przyznałem się takze ze okolo 5 razu poczestowałem dwie osoby (wszystkie pełnoletnie), nie namawiajac przy tym do niczego, bylo to za ich zgodą. Pani prokurator postawila mi zarzut posiadania iuzyskania korzysci majatkowej (z 1 sytuacji) i pewnie jeszcze dojdzie poczastowanie z 2 sytuacji. mam srodek zapobiegawczy w postaci 1000zl.
1) Jakiego wyroku moge się spodziewac?
2) Czy to ze jestem chory na nerwice moze byc dla mnie okolicznoscia łagodzącą?
3) Czy to, że wskazałem osobę od której kupowałem moze byc dla mnie okolicznością łagodzącą?
4) Prokuratorka mowiła coś o dobrowolnym poddaniu się karze, jednak po wizycie u Niej w ost. piatek nie ma na razie zadnego odezwu? to pismo mialbym podpisac w jej obecnosci w prokuraturze czy sam je musze sporzadzic?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
!
1) Jakiego wyroku moge się spodziewac?
2) Czy to ze jestem chory na nerwice moze byc dla mnie okolicznoscia łagodzącą?
3) Czy to, że wskazałem osobę od której kupowałem moze byc dla mnie okolicznością łagodzącą?
4) Prokuratorka mowiła coś o dobrowolnym poddaniu się karze, jednak po wizycie u Niej w ost. piatek nie ma na razie zadnego odezwu? to pismo mialbym podpisac w jej obecnosci w prokuraturze czy sam je musze sporzadzic?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi