B
Brunonz
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 297
Raschey napisał:Narazie dokumenty z prokuratury poszły do sądu ale chcę się przygotować.
ale co ci prokurator zaproponował?jaką karę
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Raschey napisał:Narazie dokumenty z prokuratury poszły do sądu ale chcę się przygotować.
Raschey napisał:Pisałem w pierwszym poście.
6 miesięcy prac społecznych po 30 godzin
5 tyś na fundusz
3 lata zakaz prowadzenia pojazdów
Raschey napisał:Czy starając się o warunkowe umorzenie sąd może podwyższyć wymiar obecnej kary ? Na teraz dobrowolnie poddałem się karze.
Raschey napisał:A jak wygląda rozłożenie płatności na raty ?
zarówno świadczenie jak i opłaty sądowe można płacić w ratach. Wraz z wpłatą pierwszej raty (min 50 zł) należy złożyć wniosek. Grzywny nie miałem, więc się nie wypowiadam.Raschey napisał:A jak wygląda rozłożenie płatności na raty ?
Raschey napisał:Czy jeśli wystąpię do sądu o orzeczenie zakazu prowadzenia pojazdów tylko na kategorie B, na której mnie złapali pod wpływem i sąd przychyli się do tego wniosku, będę mógł zrobić prawo jazdy na kategorię A lub C ?
Raschey napisał:.....Jedyna nadzieja w warunkowym umorzeniu kary do roku, żeby chociaż prawka nie trzeba było robić od nowa.
Raschey napisał:A jest szansa na zamianę prac społecznych na grzywnę ? Gadać w tej sprawie z prokuratorem czy dopiero w sądzie ?.....
Raschey napisał:.....To samo pytanie odnośnie zmniejszenia kwoty 5 tyś. do mniejszej.....
Raschey napisał:.....Pytałem też czy sąd może podwyższyć wymiar kary zaproponowanej przez prokuratora......
Raschey napisał:...Ktoś mi napisał na PW że wydmuchał 0,83 mg/l i dostał umorzenie z zakazem na rok....
Ripper napisał:Dodam tylko, że, z tego co piszesz wynika, że bez względu na długość zakazu, nie będzie ci łatwo odzyskać uprawnień.
Raschey napisał:....Rozumiem że należy złożyć wniosek wraz z kartą leczenia i papierami o jakąś pracę siedzącą....
Raschey napisał:...Po drugie pisałem że miałem złamanie dwukostkowe nogi i mam poskręcane wszystko na blachy i wkręty....