Jestem Zalamana

• Autor wątku Autor wątku ciaracool
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ciaracool

ciaracool

Użytkownik
Odpowiedzi
84
WITAM

Moj maz obecnie odbywa kare w wiezieniu w Garbalinie.Od 3 miesiecy skarzy sie (zreszta nie tylko on ma ten problem tam) na wysypke mowi ze spi tylko po 2-3 godziny w nocy tak bardzo Go swedzi cale cialo. Gdy szedl do lekarza on mowil mu cytuje ma pan wysypke? To niech sie pan cieszy bo moze jej pan zaraz nie miec MASAKRA!
Dzis wieczorem po rozmowie ze wszystkimi chlopakami stwierdzili ze to jest SWIERZB! JESTEM ZALAMANA BO WSZYSTKIE OBJAWY SIE ZGADZAJA!! A DO TEGO DOSTALISMY PIERWSZE OD 14 MIESIECY WIDZENIE INTYMNE KTORE MA SIE ODBYC JUZ TERAZ W SRODE CO JA TERAZ MAM ZROBIC??
lekow nie dostaje meczy sie bo caly czas go swedzi jak mam mu pomoc jezeli nie mozna wnosic lekow do wiezienia? Jestem gotowa isc z tym do dyrektora zakladu karnego!
OBAWIAM SIE ROWNIEZ ZE JAK WROCI DO DOMU (pierwsze warunkowe ma 30 kwietnia) TO ZARAZI MNIE I NASZE DZIEWCZYNKI!
CO MAM ZROBI? ODP. PROSZE!

Kurcze, nieciekawie. Moj tez przebwyal w Garbalinie, ale z tego co mowil to tam warunki nie byly spartanskie.
Niech maz pogada z lekarzem, a jak to nic nie da to Ty porozmawiaj z dyrektorem zakladu karnego, albo wychowawca, nie mozna przeciez tak bagatelizowac czyjegos zdrowia. Zaklad karny zakladem karnym, ale tam skazany tez ma prawo do opieki medycznej.

A dlaczego sam skazany nie uda się z problemem do wychowawcy lub do dyrektora jeśli lekarz odmówił mu pomocy ?

Dziekuje za odp. Moj maz byl u wychowawcy ale on caly czas mowi ze to nie jego dziedzina i ze musi zapisac sie do lekarza. Nie spalam prawie cala noc!!! :( TAK BARDZO MI PRZYKRO!! MIELISMY SIE ZOBACZYC (obecnie mieszkam w angli) NIEWIDZIELISMY SIE JAKIES 3,5 MIESIACA A TU TAKA NIE SPODZIANKA NIE WIEM CO ZWIDZENIEM??!!!! placze bo co mi zostalo.......................

NO WLASNIE TEZ JEST CZLOWIEKIEM A NIE KANIENIEM BO NAWET ZWIERZAT TAK SIE NIE TRAKTUJE!! Dzis jak zadzwoni to mu to powiem!! Znowu ja sie martwie ze jesli pojdzie do dyrektora to potem bedzie nie dobrze bo wychowawca nie lubi takich posuniec!! nie oszukujmy sie prawda czy nie ????:(

Ale to co lubi wychowawca a co nie jest tutaj zbędne.
Lekarz nie wypełnia swoich obowiązków zatem trzeba zgłosić fakt komuś wyżej i tutaj właśnie jest odpowiedni to tego dyrektor.
Wychowawca to żaden problem,jeśli z tego tytułu będzie robił problemy to znów można prosić dyrektora o pomoc i np przeniesienie do innego pawilonu pod opiekę innego wychowawcy może załatwić sprawę.

dziekuje za odp. FURIA dzwonil moj maz przed chwilka i powiedzial ze ten swierzb to ma juz polowa z jego pawilonu!!! I teraz tak jak on przejdzie na inny pawilon to pozaraza innych. Powiedzialam mu ze ma isc z tym do dyrektora. Bedzie dzwonil kolo 15 h mojej i zobaczymy co sie nowego urodzilo!!!! Ja pomalu sie wypalam........... :-( Pozdrawiam

Guzik1010 powiem ci szczerze ze powoli nie wytrzymuje tej presji psychicznie! TA NIEMOC JEST STRASZNA. MOJE DZIEWCZYNKI WIDZA JAK JA CIERPIE I PLACZE!!! ALE JA JUZ DLUZEJ NIE MOGE TEGO UKRYWAC BO JESTEM SAMOTNA A DZIEWCZYNKI SA MOIM JEDYNYM OPARCIEM!!!!!!!! mazzarazil sie od jakiegos kolegi w celi. Byl wtedy jeszcze na 16 osobowej. Nie wiedzial ze on to ma dopiero po jakims czasie zauwazyl gdy ten koles zaczal chodzic w krotkich spodenkach:mad: TERAZ TO JUZ ZA POZNO NA WSZYSTKO!!!

nie przesadzajmy świerzb to nie taka straszna sprawa. Niech zgłosi to dyrektorowi , pójdzie na izolatke wtedy i chwila czasu i juz wyleczony jest. Wystarczy maść. Nie przesadzajmy. A spotkać się z nim możesz,tyle że nie będzie się dotykać i w oógole, i jeśli do tego czasu nie będzie jeszcze na izolatce.

ciaracool napisał:
Gdy szedl do lekarza on mowil mu cytuje ma pan wysypke? To niech sie pan cieszy bo moze jej pan zaraz nie miec MASAKRA!
Dzis wieczorem po rozmowie ze wszystkimi chlopakami stwierdzili ze to jest SWIERZB!

No cóż. Nierzadko się zdarza, że skazani "wiedzą lepiej", jaka przypadłość dolega sazanemu, niż niejeden lekarz... Zupełnie tak samo, jak występują "adwokaci" z celi, tak samo zdarzają się i "lekarze" :D

Swoją drogą administracja zakładu karnego musałaby mocno "upaść na głowę", aby pozwolić na rozprzestrzenianie się świerzbu w zakładzie karnym. Nie sądzisz? No, chyba że dyrektor jest terrorystą i ma jakieś "niecne plany" ;)

Podziwiam także Twoją ogromną wiarę w to, że wszystkie słowa, jakie powie Ci skazany to jedyna obowiązująca prawda.

Ostatnia edycja:
QUEST_USER NOOO JEST SENS W TYM CO PISZESZ!!:D OBYS MIAL RACJE!!!!! TROCHE MI LEPIEJ!!!:) DZIEKUJE DZIEKUJE DZIEKUJE! BEDE MOGLA MOZE DO NIEGO POJECHAC!!!!! HUUUURRRAAAAAA!!!:ooo::D

ciaracoo panuj nad caps lock'iem ;) czytanie Twoich postów będzie przyjemniejsze.
Jeśli postawa lekarz jest rażąca niech skazany porozmawia z dyrektorem innego wyjścia nie ma.
Dla uspokojenia(mimo iż diagnozy nie ma):
"Oprócz środków, które są dostępne w aptekach można również stosować domowe leczenie. Zaleca się stosowanie mydeł oraz balsamów, które zwierają wyciągi pochodzące z drzewa herbacianego. Można stosować również olejki z drzewa herbacianego. Dowiedziono, że te składniki zmniejszają znacznie ryzyko ponownego zarażenia się."
Warto o tym pomyśleć kompletując paczkę higieniczną dla skazanego :)

A co da rozmowa z Dyrektorem????
Jeśli będzie dbał systematycznie o higienę to mu przejdzie....świerzb to nie taka straszna choroba (o ile to wogóle jest świerzb) istnieją gorsze którymi można zarazić się przebywając w ZK

maxika napisał:
Jeśli będzie dbał systematycznie o higienę to mu przejdzie....świerzb to nie taka straszna choroba (o ile to wogóle jest świerzb) istnieją gorsze którymi można zarazić się przebywając w ZK

Ja tylko tak (po raz kolejny) skromnie napomnę, że żaden lekarz, w tym lekarz w Zakładzie Karnym, nie stwierdził u w/w skazanego obecności świerzbu...

Witajcie ponownie. Wrocil wlasnie od lekarza to nie jest SWIERZB! Boze jak ja sie ciesze! dostal antybiotyki i masci (jak rowniez inni osadzeni) To nie swierzb! Ale dla mnie przez chwile powialo groza. Spanikowalam bo my jestesmy ludzmi ktorzy dbaja o higiene. Maz ma raz w tygodniu laznie a codziennie wieczorem robi sobie kapiel pod cela. Wiec wiem ze dba o higiene! Alepostanowilismy ze rzeczywiscie wsadze mu teraz do paczki ten olejek z drzewa herbacianego oraz szare mydlo:) Tak bardzo sie ciesze ze sie znim zobacze:ooo:
DZIEKUJE Wszystkim za pomoc i opanowanie;) pozdrawiam serdecznie zwlaszcza tobie furia ;)

Czyli wszystko się wyjaśniło to dobrze :)
Zatem życzę udanego intymnego :)

Jak to czytam to sie zastanawiam kiedy i kto zrobi porządek z tymi debilami, odpowiedzialnymi za to co się dzieje w zakładach. jestemsy w UE ale sustem więzienny to KOMUNA !!!!!!!! Jak mozna ludziom uniemozliwiac normalne leczenie???? Pisac do Strasbourga, tak nie MOZE BYC!!! Może juz czs pzrestac się płaszczyc

bernik71 napisał:
Jak mozna ludziom uniemozliwiac normalne leczenie????

A może coś zimnego na głowę sobie wylej?
Okazało się, że rację miał lekarz a nie samozwańcze konowały z celi. Gdybyś wiedział ilu ludziom pobyt za kratami przedłuża ich mizerne życie to przestałbyś się popisywać jak kilkuletnie dziecko.

Ostatnia edycja:
No wiec posluchajcie newsu moi drodzy! |Jakies 4 dni temu bylam na widzeniu intymnym i bylo good. Wiecie czego sie przed chwila dowiedzialam ze moj maz idzie do izolatki poniewaz ma SWIERZBA! Co ja mam teraz zrobic?:mad: Przeciez lekarz wczesniej mowil mu ze to nie jest swierzb. Z pewnoscia jestem chora a co za tym idzie? Nasze dzieci! Poprostu nie wierze nie wierze nie wierze..... no i slucham co teraz mam zrobic?? slucham!!

Powrót