Kajdanki zespolone

• Autor wątku Autor wątku AgusiaM.88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ciekawe dlaczego od razu założyli Pani zespolone kajdanki, to chyba rzadkość przy zatrzymaniu.

Parrottt napisał:
Ciekawe dlaczego od razu założyli Pani zespolone kajdanki, to chyba rzadkość przy zatrzymaniu.

Tez jak je wyjęli było dla mnie niemożliwe ze mam być w nie zakuta

A czy policjanci podali powód dlaczego zakładają takie kajdanki na nogi?

Parrottt napisał:
A czy policjanci podali powód dlaczego zakładają takie kajdanki na nogi?

Tak bo będę doprowadzana, a jak zaczęłam dopytywać po skuciu to to ze jeden z zarzucanych mi zarzutów łapie się pod takie kajdany…

Co grozi za nieruszanie się, tzn stawianie biernego oporu w kajdankach zespolonych?.

No że policjanci każą ci iść a ty masz założony łańcuchu i stoisz w miejscu.

Nie rozumiem? Przecież to umożliwia krótkie krok bardzo?

Hej! Mam pytanie, serio w biurze ci ubrali te kajdanki? Rwą rajstopy? Adwokatka zaleciła mi żebym przed zakuciem poprosiła właśnie żebym mogła ubrać rajstopy bo będzie mi wygodniej w konwoju. Sama nie wiem czy się porwą i nie boli. Jaki kask ci ubierali?

Co do zasady kajdanki zakładają na ręce trzymane z tyłu rzadko są to zesppolone

Łysy100 napisał:
Co do zasady kajdanki zakładają na ręce trzymane z tyłu rzadko są to zesppolone

Niestety czekam na wezwanie do ZK a raczej aresztowanie niestety po zmianie przepisów. Adwokatka mi powiedziała ze mam się przygotować na kajdanki na ręce i nogi :( Boje się tylko jak to wyglada bo mówiła mi ze będę traktowana jak już więzień. Czy oni to zakladaja tak jak wejdą mam się kłaść na ziemie czy co, czy przy wyjściu mogą w przedpokoju nie chce żeby mnie córka widziała tak.

To zależy kto przyjdzie, zwykli dadzą ci się ubrać i nie będą robić scen, ale jak wejdę grupą kryminalni, to gleba i od razu kajdanki. Pierwsze skują, a potem będą zadawać pytania.

Parrottt napisał:
To zależy kto przyjdzie, zwykli dadzą ci się ubrać i nie będą robić scen, ale jak wejdę grupą kryminalni, to gleba i od razu kajdanki. Pierwsze skują, a potem będą zadawać pytania.

Jezu…. Ale potem mogę się ubrać? Będą mnie wlec w tych kajdankach przez mieszkanie?

Zadajesz pytania na które nikt nie może odpowiedzieć.
Może najpierw napisz za co zostałaś skazana - albo napisz jaką jesteś osobą. Z reguły inaczej zostanie potraktowany przestępca, który pobił brutalnie kilka osób a inaczej księgowy, który popełnił przestępstwa finansowe.

A czemu inaczej, a konstytucja mówi że jesteśmy równi wobec prawa. :cool:

Bo Policjanci którzy przyjezdzają zgarnąć taką osobe podejmują wszelkie niezbędne środki aby obyło się bez ofiar. No i zdecydowanie inne ryzyko jest przy zgadnianiu członka gangu, ktory jest skazany za napad z bronią, a zupełnie inne w przypadku chłopaczka, ktory oszukał kilka osób wysyłając im cegłe zamiast termomixa.

Kalkstein napisał:
A czemu inaczej, a konstytucja mówi że jesteśmy równi wobec prawa. :cool:

Jesteśmy. I każdy ma takie same szanse uniknięcia stosowania wobec niego środków przymusu bezpośredniego. Wystarczy przestrzegać prawa.

To prawda, prawa należy przestrzegać. Ale czasami można nawet nie wiedzieć, że prawo zostało poważnie naruszone. Pisząc to mam na myśli prawo podatkowe. W Polsce przepisy podatkowe są niewyobrażalnie skomplikowane, ich poprawna interpretacja przysparza często trudności nie tylko zwykłym obywatelom ale także specjalistom, księgowym, doradcom podatkowym nawet sędziom sądów administracyjnych. Poruszanie się w gąszczu takich przepisów w dodatku często zmieniających się to jak jazda bez trzymanki. Popełnić przestępstwo karne skarbowe jest w takiej sytuacji bardzo łatwo. I co za takie przestępstwo często popełnione nieumyślnie też zakuwają kajdanami zespolonymi?

Powrót