H
hannibalking
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Dziś miała miejsce taka sytuacja. Wchodze do autobusu w ostatniej chwili przed zamknięciem drzwi. Nie mam biletu więc przepycham się do kierowcy. W autobusie straszny tłok. Gdy jestem już prawie przy kabinie kierowcy(autobus już jedzie) 2 kanary blokują kasowniki i mówią kontrola. Ja znając swoje prawa i obowiązki ide do kierowcy nabyć bilet. One mnie zatrzymuj mówiąc że już za późno. Kupuje o kierowcy bilet ide do kasownika cały czas oblegany przez nie. Jedna z nich wyrywa mi mój kupiony bilet mówi , że gdyby jej nie było w autobusie to nie kupiłbym biletu(co nie jest żadnym argumentem). Kanary nie mówiąc mi nic o tym dlaczego mnie zatrzymały, biorą ode mnie legitymacje , spisują mnie i wypisują mandat na 110zł za brak biletu.
Przeczytałem regulamin ztm na ich oficjalnej stronie www . Wynika z niego , że po wejściu do autobusu bez biletu mam niezwłoczni pójść kupić bilet do kierowcy, który natomiast może mi go sprzedać tylko podczas postoju. Tak wieć kanary powinny poczekać aż będę w stanie zakupić bilet.
Dodatkowo jest też na stronie ztm wzmianka o tym , że 'Kontrolerzy są zobowiązani do uprzejmego i kulturalnego zachowania się wobec pasażerów.'.
A tam nawet nie było przedstawienie się tylko od razu jakieś krzyki "jest bilecik?!', 'już za późno!!'.
Co o tym myślicie, czy moje odwołanie może zostać rozpatrzone na moją korzyść??? Czy mam rację??? Co mam zrobić ??:?:
Przeczytałem regulamin ztm na ich oficjalnej stronie www . Wynika z niego , że po wejściu do autobusu bez biletu mam niezwłoczni pójść kupić bilet do kierowcy, który natomiast może mi go sprzedać tylko podczas postoju. Tak wieć kanary powinny poczekać aż będę w stanie zakupić bilet.
Dodatkowo jest też na stronie ztm wzmianka o tym , że 'Kontrolerzy są zobowiązani do uprzejmego i kulturalnego zachowania się wobec pasażerów.'.
A tam nawet nie było przedstawienie się tylko od razu jakieś krzyki "jest bilecik?!', 'już za późno!!'.
Co o tym myślicie, czy moje odwołanie może zostać rozpatrzone na moją korzyść??? Czy mam rację??? Co mam zrobić ??:?: