M
mel456
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 58
Plat napisał:Śmieszy mnie nakładanie kar po 700 PLN za płytki z discopolo co kosztują 10 zł.
Co do PB to też zaczynam myśleć, że to tylko straszak, choć na torrentach "akcja" już jest w toku, jednak nasza sytuacja jest bez porównywalnie lepsza. Chomik zabrał się na Cypr i tyle go widzieli. PB też "prowadzi akcję" na torrentach ale tam jakoś idzie im lepiej (dla ludzi to gorzej), może chodzi o to, że w tych programach wykazuje wszystkie ip a chomik... cóż zabrał je ze sobą do nowej siedziby.
Swoją drogą jak to jest? Czy to, że są teraz na tym Cyprze to sprawia, że nie muszą współpracować z PB? Obowiązuje ich jakieś inne prawo?
Ah i jeszcze coś na poparcie PB w wersji straszakowej. Cytat z bloga, który pewnie większość zna i widziała, ale to tak dla tych co jednak nie widzieli.
Jedna z osób które dostały na chomiku PW pisze:
"wpłaciłam kancelarii pieniądze, ale kiedy nie zgodziłam się na podpisanie umowy jako pierwsza i poprosiłam o zwrot pieniędzy, kancelaria zagroziła, że zwróci pieniądze i złoży sprawę do prokuratury, jednak zwrotu pieniędzy dotychczas (ok. 3 tygodnie od tego maila) nie otrzymałam, nie mam także podpisanej umowy. Oszukali mnie po prostu i wyłudzili pieniądze za ugodę, której nie otrzymałam."
To wygląda na wymuszanie i zastraszanie i aż się prosi by iść z dowodem wpłaty do sądu![]()
nic dodać nic ująć
skoro tak powiedział jej radca prawny to raczej nie kłamał nie? a zresztą PWN nic nie wysyłało na chomika więc nikt nie mógł się pozbyć dowodów bo nie wiedział że coś się w jego sprawie toczy a PB nie wiem co sobie myśli.... w ogóle wszystko to jakieś dziwne (konto "kancelarii" na chomiku - w dodatku pod haslem, PW na chomiku a nie listownie na konkretną osobę i adres, "łapanie" chomików którzy mają parę książek na koncie a ci co mają po ileś tam set książek, filmów, gier, programów,systemów operacyjnych, audiobooków dalej sobie tam są i udostępniają.... a poza tym pamiętajcie że dobrze jest mieć dysk zewnętrzny
Ostatnia edycja: