R
Ripper
Moderator globalny
- Odpowiedzi
- 18 838
RE: przedsądowe wezwanie do zapłaty
Już nie raz czytałem Twoją wypowiedź, w której twierdzisz, że taki lub inny czyn zabroniony jest traktowany, jako wykroczenie do wartości 100 złotych.
Tutaj piszesz o naruszeniach prawa autorskiego, wcześniej gdzieś widziałem taką wypowiedź o oszustwie.
A ja jakoś nie przypominam sobie, aby oszustwo czy przestępstwa wymienione w ustawie o PAiPP były czynami przepołowionymi.
Interesuje mnie również kwota - 100 złotych. Ponieważ czynem przepołowionym jest np. kradzież, ale tutaj również granicą nie jest wartość przedmiotu 100 złotych.

Możesz mi jednak przytoczyć konkretny artykuł, o którym piszesz?
To ja może sprecyzuje, o co mi chodzi.prawnik2011 napisał:Myślę ze tu zadałeś pytanie które- nie ma sensu - bo ci ludzie nikomu nie świadczą żadnej płatnej usługi - prawda??
Wiem o co chodzi i myślę że większość to wie - pisałem to wielokrotnie - nie ważna kwota - ważny czyn - a w tym wpisie cytowanym przez Ciebie doskonale wiesz o co mi chodzi - więc po co to pytanie ??
Już nie raz czytałem Twoją wypowiedź, w której twierdzisz, że taki lub inny czyn zabroniony jest traktowany, jako wykroczenie do wartości 100 złotych.
Tutaj piszesz o naruszeniach prawa autorskiego, wcześniej gdzieś widziałem taką wypowiedź o oszustwie.
A ja jakoś nie przypominam sobie, aby oszustwo czy przestępstwa wymienione w ustawie o PAiPP były czynami przepołowionymi.
Interesuje mnie również kwota - 100 złotych. Ponieważ czynem przepołowionym jest np. kradzież, ale tutaj również granicą nie jest wartość przedmiotu 100 złotych.
Kodeks Wykroczeń ogólnie mówi tylko o wykroczeniach, bo to Kodeks Wykroczeńprawnik2011 napisał:Jeśli ktoś dostał maila z WYCENĄ poniżej 100 zł - to nic na to nie poradzi - o to mi chodziło bo mimo że wycena jest ZAWYŻONA I OSZUKAŃCZA - to Kodeks Wykroczeń mówi tu tylko o wykroczeniu.
Możesz mi jednak przytoczyć konkretny artykuł, o którym piszesz?