Kancelaria Pro Bono - przedsądowe wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Justi3011
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Możesz próbować powołując się na 23 i 24 kc, jednak jeśli dowiodą, że ich podejrzenie było usprawiedliwione, to prawdopodobnie narazisz się wyłącznie na koszta. Jednak nic nie przesądzam ;)

skoro nic nie znaleźli to próbować możesz ich zaskarżyć, straty moralne ( sąsiedzi pewnie widzieli policję u Ciebie w domu) Jak masz małe dziecko w domu to możesz powiedzieć że jest w szoku boi się policji i takie tam. Niech Ci placą :) i nie 700 zł , tylko jakieś 40 000 ;)
powodzenia

Nie wiem czym, nie wiem skąd mieli Wasze dane, i tak dalej. Osobiście, próbowałbym ich skarżyć, jednak ostrzegam Cię przed jedną z możliwości - nic nie przesądzam. Trzeba na to patrzeć obiektywnie.

Mam pytanie: Skoro pobieranie (bez udostępniania) filmów nie jest zabronione, to czy jeśli policja znalazłaby kilkanaście płyt DVD z jedną kopią iluś tam filmów to czy właściciel tych krążków mógłby zostać ukarany?
Pytam z ciekawości.

jeżeli znajdą u Ciebie kopie pozostawiane na płytach mogą Cię oskarżyć o korzyści materialne ( ponieważ płyty możesz sprzedawać)

A jeśli wszystkie te pliki znajdowałyby się na dysku zewnętrznym/HDD?

masz na własny uzytek , tylko z nimi nigdy nic nie wiadomo.
Wiesz płyty zawsze możesz sprzedawać

Ale jeśli żadnych dowodów na to, że ktoś sprzedaje płyty nie ma, to chyba nie mogą mu nic zarzucić? W końcu każda wątpliwość jest rozpatrywana na korzyść osoby oskarżonej.

ale masz nośnik który łatwo sprzedać, chodź kto w tych czasach kupuje płyty jak może zassać z neta.

Temat zamykam - ponad 1000 postów. Otwarty jest ciąg dalszy wątku - Kancelaria Pro Bono cz. 2.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót