kara łączna i odwieszenie

• Autor wątku Autor wątku Małgonia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Małgonia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Mój mąż od kilku dni odbywa karę pozbawienia wolności ( 2 wyroki: 2 lata + 0,5 roku). Zasugerowano mu, że powinien napisać prośbę o złączenie wyroków. Proszę jednak o informację, czy jest możliwość aby sąd odwiesił mu przy okazji 3 wyrok, który ma w zawieszeniu. Boję się przedobrzyć :wow:
1 wyrok- jazda po wpływem: 6 m-cy w zawieszeniu na 4 lata, wyrok z dnia 31.01.2006 (odwieszony 7.11.2006 - nie dochowanie okresu próby)
2 wyrok: 2 lata , wyrok z dnia 28.09.2007, apelacja z dnia 19.12.2006
3 wyrok- jazda pod wpływem: 10 m-cy w zawieszeniu na 4 lata , wyrok z dnia 22.09.2006
czy możliwe jest odwieszenie tego trzeciego wyroku? Dodam oczywiście, że był to ostatni wyrok, żadnych innych rozpraw i postępowań w toku już nie ma. Będę wdzięczna za odpowiedź co do tej konkretnej sprawy, ponieważ nie potrafię ogarnąć tego punktu w kodeksie :help:

Czy naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc? ani troszeczkę??? :help:

Jeżeli zachodzą przesłanki dla odwieszenia trzeciego wyroku to Sąd go może odwiesić niezależnie od tego czy wystąpią Państwo o wyrok łączny za dwa poprzednie czyny czy też nie.
Proszę mieć na uwadze, iż wszystkie te wyroki figurują w karcie karnej Pani męża, i Sąd ma wiedzę o wszystkich "wyczynach" Pani męża.

proszę podać daty kiedy były popełnione przestępstwa z poszczególnych wyroków.

[cytat="magnatex"]Jeżeli zachodzą przesłanki dla odwieszenia trzeciego wyroku to Sąd go może odwiesić niezależnie od tego czy wystąpią Państwo o wyrok łączny za dwa poprzednie czyny czy też nie.
Proszę mieć na uwadze, iż wszystkie te wyroki figurują w karcie karnej Pani męża, i Sąd ma wiedzę o wszystkich "wyczynach" Pani męża.[/cytat]

Czy uważa Pan, że w tym przypadku zachodzą takie przełanki (od ostatniego wyroku mój mąż jest "czysty"). Jakiego rodzaju to mogą być przesłanki? Właśnie tego obawiam się najbardziej...

Daty przestępstw:
1. X. 2005 - jazda
2. V. 2002
3. VII. 2006 - II jazda

Adwokat u którego dziś byłam twierdzi, że raczej nie ma możliwości odwieszenia kary skoro po tym ostatnim wyroku nic złego już nie zrobił.
Ale jakoś nie teges, bo skąd w więzieniach tyle osób, którym zwiększają wyroki, właśnie poprzez odwieszenie kar? jego "raczej" wcale mnie nie zadowala, wolałabym już przygotoać się na wariant pesymistyczny.

Jeżeli mój M. napisze prośbe o złączenie wyroków , to czy jest możliwość, że coś mu się zmniejszy ? Ma ogólny wyrok 4,5 roku !!! Sa to trzy wyroki po 1,5 roku !!!

Czy mógłby mi ktos odpowiedziec ? Bardzo zależy mi na tej odp. ! Z góry dziękuje

Proszę nie pisać kolejno kilku postów tylko używać opcji zmień-Y

a skąd ja będe wiedziała czy podlegają łączeniu ????

jeśli popełnił jedno przestępstwo przed wyrokiem choćby nieprawomocnym drugiego przestępstwa- to tak w skrócie

a skąd ja będe wiedziała czy podlegają łączeniu ????

prosze sobie rozpisać daty popełnienia przestępst i daty wydania wyroków.

mam pytanie moj narzeczony odbywa kare od 4 miesięcy w zk za czyn popełniony we wrzesniu 2007r z art.289&1-za króry dostał 1 rok i 6 miesięcy,ze wzgledu ze miał wczesniejszy juz wyrok w zawieszeniu za art.279&1 sąd zarządził mu ta drugą kare obligatoryjnie,poniewaz te dwa czyny i artykuły sa przeciwko mieniu i popełnił ona w okresie próby kolejne przestępstwo,prosze o pomoc czy może on pisać o wyrok łączny za obydwa te czyny

Madzia222201, sądzisz że im więcej razy to wkleisz na forum tym lepiej?
Ja myślę że prędzej zrazisz do siebie w ten sposób przynajmniej część userów.

mam pytanie moj narzeczony odbywa kare od 4 miesięcy w zk za czyn popełniony we wrzesniu 2007r z art.289&1-za króry dostał 1 rok i 6 miesięcy,ze wzgledu ze miał wczesniejszy juz wyrok w zawieszeniu za art.279&1 sąd zarządził mu ta drugą kare obligatoryjnie,poniewaz te dwa czyny i artykuły sa przeciwko mieniu i popełnił on w okresie próby kolejne przestępstwo,prosze o pomoc czy może on pisać o wyrok łączny za obydwa te czyny

madzia222201, otrzymałaś już odpowiedź na swoje pytanie w innym wątku i tam możesz dalej dyskutować. Jeszcze raz proszę o nie dublowanie postów.

widzisz kadi pod moim nickiem poczatkujący:what:

Nie bardzo rozumiem jakiego to rodzaju pomyłka kiedy ktoś drugi czy trzeci raz wkleja to samo tyle że w innym miejscu forum i to nie zwracając uwagi na to że otrzymał już odpowiedź. To chyba kłopoty z pamięcią raczej a nie pomyłka... No chyba że sama nie kontrolujesz tego co robisz.

Powrót