kara umowna kantoru internetowego cinkciarz

• Autor wątku Autor wątku cezar123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Napisz reklamację.

W przypadku niewywiązania się przez Użytkownika z jego zobowiązania do zawarcia
z CINKCIARZ.PL umowy rozporządzającej kupna, sprzedaży lub wymiany wskazanej przez
Użytkownika ilości waluty na warunkach zaproponowanych przez CINKCIARZ.PL, zgodnie z §
7 - § 9, pomimo uprzedniego bezskutecznego wezwania Użytkownika do zaprzestania naruszeń,
w trybie przewidzianym w niniejszym Regulaminie, Użytkownik zobowiązany będzie uiścić na
rzecz CINKCIARZ.PL opłatę za odstąpienie od realizacji Transakcji w wysokości do
maksymalnie 10 (dziesięć) % wartości zleconej/zleconych Transakcji, w terminie 2 (dwóch) dni
kalendarzowych od dnia otrzymania powiadomienia o anulowaniu Transakcji. Ostateczna
wysokość opłaty
za odstąpienie od realizacji Transakcji uwzględniać będzie przede wszystkim
bezpośrednie koszty operacyjne poniesione przez CINKCIARZ.PL w związku z anulowaniem
Transakcji z przyczyn leżących po stronie Użytkownika, bacząc przy tym, by wysokość tej opłaty
nie była rażąco wygórowana
i biorąc również pod uwagę wartość Transakcji. Powyższe nie
ogranicza możliwości dochodzenia odszkodowania przenoszącego wartość naliczonych kar, na
zasadach ogólnych prawa cywilnego.

Ja korzystam z kantoru walutowego w jednym z banków.

Przeczytałem regulamin owego kantoru (bankowego) od deski do deski i są tam same "zdrowe" zapisy.

Zadzwonilem na infolinie i kobieta mowi, ze mialem 2100zł a juz wczoraj uzbieralo mi sie 3800zł. Im funt bedzie stał wyzej tym wiecej zaplace...

lewar85, jestem w podobnej sytuacji czy udało się z cinkciarzem jakoś dogadać?

Panowie, jak rozwiązała się sprawa. Jestem w podobnej sytuacji kara wynosi ponad 4 tyś!

Witam, czy rozwiązała się w którymś przypadku sprawa? Mam podobny problem. Pozdrawiam

Też chętnie się dowiem. Mam podobny problem

Mam dokaldnie ten sam problem, z tym,z e ja zawarłam 2 transakce i zrealizowalam tylko jedna. Wczesniej ten oszukanczy portal poinformowal mnie za pomocą wyskkakujacego okna, ze mam juz transakcje niezrealizowana i zeby kontynuowac założenie kolejnej nacisnąć przycisk: ANULUJ. Przekonana bylam, ze anulowauje te pierwsza transakcje, tymczasem ja zwyczajnie zostałam przekierowana do kolejnego etapu gdzie dokonalam drugiej transakcji. To jest jawne wprowadzanie w bład klienta, ten przycisk sugerował, że anulowuje transakcji do zamkniecia takiego wyskakujacego okienka słuzy przeciez krzyzyk w prawym gornym rogu. ***
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót