R
robotnik1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
witam,mam pytanie czy jak mam kat.D ,to czy w przypadku wojny jest taka możliwość ze mogą mnie wziąć do wojska? a jeśli tak to czy mogę być skierowany do walki na froncie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Regand napisał:Temat wielokrotnie walkowany. Zgodnie z taktyka RP w sprawie obronnosci art. 183, Kazdy mezczyzna zakwalifikowany do sluzy wojskowej z kategoria D bedzie wysylany na pierwszy ogien w celu wprowadzenia zametu na liniach wroga.
Najlepsze posty tego tematu :-Dgringo9 napisał:Aby nie nadawać się do walki w czasie wojny należy mieć kategorię E, która w praktyce wydawana jest tylko inwalidom i osobom chorym psychicznie. A kategoria D po to właśnie została wymyślona. Nie możesz być wezwany na ćwiczenia w czasie pokoju, choćbyś nawet sam się zgłosił to Cię nie wezmą, ale w czasie wojny ktoś te przykre obowiązki o których pisałem musi wykonywać. Wyszkolonych i doświadczonych (np. po misjach zagranicznych) żołnierzy szkoda na mięso armatnie.
robotnik1 napisał:ale dlaczego nikt mi nie chce podac gdzie można zobaczyć ten art.183.