M
Monaa25
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam !
Chciałabym skonsultować z kimś zadanie, które zlecono mi do wykonania w formie kazusu. Ewentualnie proszę o pomoc w rozwiązaniu, przytoczeniu odpowiednich artykułów, paragrafów na podstawie ustawy p.p.s.a.
Może akurat ktoś się orientuje i wytłumaczyłby mi co nie co
Zadanie:
Proszę wskazać właściwy środek zaskarżenia przysługujący w przypadku następujących orzeczeń sądu administracyjnego (o ile przysługuje):
1) postanowienie o odrzuceniu skargi z powodu uchybienia terminu do jej wniesienia;
2) postanowienie o odrzuceniu skargi z powodu braku wezwania organu do usunięcia prawa;
3) postanowienie o odrzuceniu skargi z powodu nieuiszczenia wpisu sądowego;
4) postanowienie o umorzeniu postępowania;
5) wyrok WSA uwzględniający skargę w części;
6) postanowienie WSA o odrzuceniu skargi kasacyjnej;
7) wyrok NSA uchylający wyrok WSA i oddalający skargę.
Chciałabym skonsultować z kimś zadanie, które zlecono mi do wykonania w formie kazusu. Ewentualnie proszę o pomoc w rozwiązaniu, przytoczeniu odpowiednich artykułów, paragrafów na podstawie ustawy p.p.s.a.
Może akurat ktoś się orientuje i wytłumaczyłby mi co nie co
Zadanie:
Proszę wskazać właściwy środek zaskarżenia przysługujący w przypadku następujących orzeczeń sądu administracyjnego (o ile przysługuje):
1) postanowienie o odrzuceniu skargi z powodu uchybienia terminu do jej wniesienia;
2) postanowienie o odrzuceniu skargi z powodu braku wezwania organu do usunięcia prawa;
3) postanowienie o odrzuceniu skargi z powodu nieuiszczenia wpisu sądowego;
4) postanowienie o umorzeniu postępowania;
5) wyrok WSA uwzględniający skargę w części;
6) postanowienie WSA o odrzuceniu skargi kasacyjnej;
7) wyrok NSA uchylający wyrok WSA i oddalający skargę.