D
dariuszelk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam
Dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z Sądu Rejonowego w moim mieście.
Najazują mi oczywiscie zapłate na rzecz nieopłaconych czesnych co jest bzdurą ponieważ mam wszystkie dowody wpłat za ten okres.
Umowe z uczelnią WSFIZ w Białymstoku zawarłem 19.02.2005 roku
Skreślony z listy studentów zostałem dnia 25.07.2008 z powodów:
-Stwierdzenia braków postępów w nauce
-Nieuzyskanie zaliczenia semestru lub roku w określonym terminie
-Niewniesienia opłat związanych z odbywaniem studiów ( te zdanie jest skreślone)
Sprzedaż wieżytelnosci z dnia 11 grudnia 2014r
kwota zadluzenia 300zł za okres 04.12.2007r tytułem: niezapłacone czesne - grudzien 07
Wiem że musze napisać sprzeciw do sądu, przewertowalem forum i jest tego tak duzo i taki bałagan ze cięzko to jakoś ogarnąć.
Czy ktos z Państwa mógłby mi podać jakis wzór pisma i treść oraz podstawy prawne do zanegowania tego pisma, czyli wniesienie sprzeciwu na nakaz zapłaty w trybie upominawczym?
Czy wystarczy pismo napisane w wordzie czy musze dokonac tego na specjalnym druku jak w linku poniżej?
http://www.bip.ms.gov.pl/Data/Files/_public/bip/sprawy_cywilne/form5_sp.pdf
Proszę o szybką pomoc bo zbliża sie termin na odwołanie.
Dziekuje
Dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z Sądu Rejonowego w moim mieście.
Najazują mi oczywiscie zapłate na rzecz nieopłaconych czesnych co jest bzdurą ponieważ mam wszystkie dowody wpłat za ten okres.
Umowe z uczelnią WSFIZ w Białymstoku zawarłem 19.02.2005 roku
Skreślony z listy studentów zostałem dnia 25.07.2008 z powodów:
-Stwierdzenia braków postępów w nauce
-Nieuzyskanie zaliczenia semestru lub roku w określonym terminie
-Niewniesienia opłat związanych z odbywaniem studiów ( te zdanie jest skreślone)
Sprzedaż wieżytelnosci z dnia 11 grudnia 2014r
kwota zadluzenia 300zł za okres 04.12.2007r tytułem: niezapłacone czesne - grudzien 07
Wiem że musze napisać sprzeciw do sądu, przewertowalem forum i jest tego tak duzo i taki bałagan ze cięzko to jakoś ogarnąć.
Czy ktos z Państwa mógłby mi podać jakis wzór pisma i treść oraz podstawy prawne do zanegowania tego pisma, czyli wniesienie sprzeciwu na nakaz zapłaty w trybie upominawczym?
Czy wystarczy pismo napisane w wordzie czy musze dokonac tego na specjalnym druku jak w linku poniżej?
http://www.bip.ms.gov.pl/Data/Files/_public/bip/sprawy_cywilne/form5_sp.pdf
Proszę o szybką pomoc bo zbliża sie termin na odwołanie.
Dziekuje
Ostatnia edycja: