Kiedy komornik może wejść do domu.proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku brunetka..
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brunetka..

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich na forum.Prosze o pomoc.
Wzięłam kiedyś dwa kredyty na kwotę 7tysięcy.Zycie tak mi sie ułozyło ze nie byłam w stanie spłacać tych kredytów.Dług przejęła windykacja a teraz sprawa trafiła do komornika.W miejscu zameldowania nie mieszkam i nie odbierałam listów.Przez lata dług wzrósł ale teraz jestem w stanie powoli to spłacać.Dziś byłam u komornika i dogadałam się co do kwoty miesięcznej spłaty długu.Komornik nalegał żebym powiedziała gdzie teraz mieszkam i podała adres zamieszkania mojego brata.Powiedział również że zawita z niespodziewaną wizytą u mojego brata i spisze co ma wartościowego w mieszkaniu.I tu moje pytanie czy komornik ma takie prawo zeby przyjezdzac do mojego brata skoro on nie ma długu a ja nie jestem u niego zameldowana? Czy fakt że będę co miesiąc komornikowi wpłacać pieniądze na konto komornikowi nie wystarczy?
Z góry dziękuje za odpowiedzi

brat nie ma tu nic do rzeczy. skoro dlug jest tylko twoj to komornikowi nic do brata i nie ma prawa do niego wejsc. jesli chodzi o twoje splaty, to i tak komornik moze szukac twojego majątku.

Podała Pani jako swoje miejsce zamieszkania odpowiedni adres, więc należy oczekiwać tam wizyty komornika.
Ma Pani obowiązek zawiadomić komornika o miejscu swego pobytu. Meldunek znaczenia nie ma, tyle że stwarza domniemanie pobytu.
Zamiast pisać, wystarczało zacząć czytać - tyle wątków o komornikach, że wystarczy, by pozbawić czytelnika chęci okłamywania komornikow i wierzycieli.

Przepraszam ale pracuje po 12 godz i nie mam czasu na czytanie wszystkich wątków choć wiem że to forum jest bardzo pomocne.
Nie mieszkam u brata ale musiałam podać jakiś adres a nie chce robić bratu problemów ze będzie go odwiedzał komornik.Co jeśli brat powie że u niego nie mieszkam to komornik może wejść siłowo do niego?Czy muszę teraz podać nowy adres żeby brat nie miał nieprzyjemności?

Powrót