amelia2013
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 6 086
Jaki kraj?zielonarzaba napisał:i czy wierzyciel może mnie znaleźć w innym kraju nie znając mojego adresu? Nie stać mnie na spłatę, mogę się jakoś bronić? Upadłość konsumencka, coś?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jaki kraj?zielonarzaba napisał:i czy wierzyciel może mnie znaleźć w innym kraju nie znając mojego adresu? Nie stać mnie na spłatę, mogę się jakoś bronić? Upadłość konsumencka, coś?
amelia2013 napisał:Jaki kraj?
Tu nie ma co się zastanawiać nad ukrywaniem się przez całe życie przed niesłusznym długiem, tylko trzeba wygrać proces o zapłatę z weksla.123abcd napisał:Druga strona sprawy też może czytać forum. Aż takim anonimem ta sprawa być nie musi. Chociaż sam kraj to sprawa mniej krytyczna.
W jakich krajach egzekucja nie działa? I czy tam można "bezkarnie" robić długi i ich nie spłacać? Poważnie pytam.amelia2013 napisał:Nawet i dla ewentualnej egzekucji. Są kraje EU, gdzie taki "wierzyciel" obszedłby się smakiem, zaliczając po drodze kolejne koszty.
To nasi mają tam raj.amelia2013 napisał:i skuteczność organów egzekucyjnych tamtych
A co z tymi, którzy nie chcą spłacić? Nie ma bata?123abcd napisał:jeśli chce klient spłacić to spłaci.
A jakby wiedział jak to wygląda u sąsiada, to poczułby się umocowany i obrósłby w piórka123abcd napisał:A komornik to by się załamał jakby wiedział jakie ma ograniczenia w stosunku do polskiego kolegi po fachu.
Nie ma. Chyba, że wisisz Jej Wysokości.Jeden Grzeszczyk napisał:A co z tymi, którzy nie chcą spłacić? Nie ma bata?