T
tomaszekttt
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 181
dolzi :winko:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Art. 268. § 1. Stanowiące przedmiot poręczenia wartości majątkowe lub zobowiązania ulegają przepadkowi albo ściągnięciu w razie ucieczki lub ukrycia się oskarżonego. W wypadku utrudniania w inny sposób postępowania karnego można orzec przepadek lub ściągnięcie tych wartości.
Chciałby się "wykupić" od wyroku bezwzględnej odsiadki ? Nie ma takiej możliwości.nati1812 napisał:mam pytanie. moj maz zostal skazany za 4 wyroki. jazda bez uprawnien. czy jest opcja zeby wyszedl za tzw.kaucja?
Kołysanka napisał:Witam.
Maz zostal tymczasowo aresztowany w ogole z dziwnego powodu troche jak dla mnie, ale nie o to chodzi.
Minelo pol roku, dostal najpierw sankcje na 3 miesiace, potem wydluzyli mu do 2, a teraz nie wiem bo rzadko daja mu dzwonic...
Od 3 miesiecy adwokat zalatwia mezowi wyjscie za kaucja, prokurator (czy kto tam sie tym zajmuje) niby sie zgodzil, ustalil kwote itp. ale cos maz nadal jest zatrzymany. Miesiac temu rozmawialam z Nim przez telefon i powiedzial mi, ze byl adwokat powiedzial mu, ze nie maja podstaw zeby go dluzej 3mac i z kaucja idzie dobrze wiec na dniach powinni go puscic. Nadal cisza.
Ile w takim razie cos takiego moze jeszcze trwac skoro kwota zostala ustalona? Sledztwo nie idzie do przodu poniewaz maz sie nie przyznal do zarzucanych mu czynow. Prokurator chce doprowadzic do sprawy, wiem ze zostalo rok temu zatrzymanych pare osob, maz ich nie zna, ale na aucie ktore posluzylo do przestepstwa znaleziono odcisk palca mojego meza (zna wlasciciela auta). Trzymaja go pol roku choc nikt na Niego nie zeznaje bo Ci ludzie go nie znaja. Bylismy pewni i adwokat zareczal, ze go szybko puszcza bo sprawa nie pojdzie do przodu jesli chodzi o jego osobe. Nie rozumiem dlaczego w takim razie sprawa z kaucja tak dlugo trwa?
Kołysanka pisała swój post 9 lat temu, to tak na marginesie.zenka1 napisał:hej ,widze ze wplacalas kaucje ,mnie czeka to jutro mozesz mi podpowiedziec jak to kaucje wplacalas bo ja mam pieniadze nie w banku to byla zrzuta rodzinnai niewiem czy przez poczte ,jaka droga bedzie najszybciej